Primeur Bevestigd
uitknipsel-rugnummer-3

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante rechter centrumverdedigers

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen voor rechts centraal achterin.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande rechter centrale verdedigers een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Feyenoord ziet Geertruida bijna zeker vertrekken en ook worden er bij de houdbaarheid van Trauner lichte vraagtekens gezet. De Rotterdammers kunnen volgend seizoen bijna zeker wél rekenen op Thomas Beelen, die behoorlijk aan de deur klopt en de laatste tijd laat zien wat hij in huis heeft. De club zal op zoek moeten gaan naar een versterking die dicht tegen het niveau van Beelen en Trauner aanhikt, of zelf in potentie nog beter kan worden.

Wat zoekt Feyenoord in een rechter centrale verdediger?

De regerend landskampioen zoekt naar een weerbare centrale verdediger. Het moet een sterke jongen zijn die over een goede timing beschikt. De rechter centrale verdediger moet vrij rap zijn, zodat hij met ruimte in de rug kan spelen. Bovendien moet hij kwaliteiten beschikken om in te dribbelen en een goed verticaal inpassingsvermogen hebben.

Voor de eerste centrumverdediger kijken we naar Polen, waar Ariel Mosor onder contract staat bij Piast Gliwice. De 1.84 meter lange mandekker vertegenwoordigt een marktwaarde van drie miljoen euro en loopt over een jaar uit contract, waardoor een transfer lonkt. De Pool kwam eerder uit voor de jeugdopleiding van Legia.

De eerste Nederlander in deze 11-delige serie. Sepp van den Berg draait een uitstekend seizoen bij Bundesligaclub FSV Mainz 05, wat hem huurt van Liverpool. Van den Berg staat tot medio 2026 onder contract bij The Reds. De verdediger staat daar tot medio 2026 onder contract en hij vertegenwoordigt een ingeschatte marktwaarde van zes miljoen euro. De naam van de 1.92 meter lange Van den Berg is er absoluut een om komende zomer in de gaten te houden.

We wijken uit naar SK Rapid Wien, waar Leopold Querfeld een teamgenoot is van de door Feyenoord uitgeleende Neraysho Kasanwirjo. De 20-jarige Querfeld is een optie die nu nog vrij onder de radar speelt, maar al heel wat blikken heeft gevangen van clubs van het niveau van Feyenoord. Hij staat tot medio 2025 onder contract in Oostenrijk, waar hij een ingeschatte marktwaarde van drieënhalf miljoen euro vertegenwoordigt.

Wie zich de zomerse deadlineday van FC Afkicken in 2021 nog voor de geest kan halen, herinnert zich de naam van Alejandro Francés wellicht nog wel: zijn naam werd destijds genoemd bij Feyenoord. De 21-jarige Spanjaard zit nog altijd op zijn plek bij Real Zaragoza, wat uitkomt in de La Liga 2, maar is ondertussen wel toe aan een vervolgstap. De multifunctionele verdediger past prima in de spelprincipes van Feyenoord, vertegenwoordigt een marktwaarde van vier miljoen euro en loopt over één seizoen uit zijn contract.

Wil Feyenoord meer ervaring aan de selectie toevoegen, is het wellicht idee om de naam van Dylan Batubinsika nader te bestuderen. De aanwinst van AS Saint-Étienne kwam voorheen uit voor Famalicão, wat hem eerder uitleende aan Maccabi Haifa. Hij komt uit de jeugd van Paris-Saint Germain en maakte daaruit een transfer naar Royal Antwerp FC. Batubinsika is een klasse verdediger, maar laat voetballend nog wel licht te wensen over. Hij zal dus een voetballende 'buddy' naast zich moeten hebben staan in het veld. De 28-jarige Fransman met roots uit de Democratische Republiek Congo vertegenwoordigt een waarde van anderhalf miljoen euro en loopt over één jaar uit contract. AS Saint-Étienne heeft nog wel een optie voor een extra jaar.

Brøndby IF verdediger Henrik Heggheim geniet een voor Feyenoord interessant profiel. De club is bekend met zijn naam en was dat al toen hij nog in Noorwegen speelde. Heggheim komt het beste tot zijn recht in een viermansverdediging; een systeem wat Brøndby niet speelt. Kan Heggheim zijn kwaliteiten elders ontpoppen? Wij denken van wel, waardoor hij voor Feyenoord waarschijnlijk eenvoudig op te halen is als backup-optie achter Thomas Beelen. Heggheim staat in Denemarken tot medio 2025 onder contract en geniet een ingeschatte marktwaarde van één miljoen euro.

Wie aan centrale verdedigers van FC Nordsjælland denkt, denkt al gauw aan de naam van Adamo Nagalo. Maar Hey, in onze ogen loopt op die plek in Denemarken een nóg interessantere naam rond. Lucas Boel Hey past door zijn spel beter bij Feyenoord dan Nagalo en daarom tippen wij deze optie. Let wel: Nordsjælland heeft een samenwerkingsverband met Ajax, wat een eventuele komst van spelers van deze club naar Feyenoord kan bemoeilijken. De rechtspoot wordt gewaardeerd op een aktuele marktwaarde van drie miljoen euro en loopt medio 2027 uit contract.

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

https://1908.nl/artikelen/eduard-spertsyan-aangeboden-bij-feyenoord

@Feyenoord TM

Is dit nog een speler die ze in de gaten houden? Gaat veel geld kosten maar als zo goed als al je sterspelers vertrekken in de zomer moet je misschien wel een paar grote namen proberen te halen.
Wat ik tot nu toe mis in deze reeks zijn Nederlandse spelers. Of heb ik wat over het hoofd gezien? Of je nou een speler van FC Groningen of Wisla Krakow haalt: het blijft scouting. Hopelijk komen er nog wat voorbij in de reeks. Ik ben ook wel benieuwd naar Nederlands talent.
Het kan inderdaad goed zijn dat je Sepp van den Berg over het hoofd hebt gezien in dit artikel
Geloof dat ze bij Liverpool wel blij zijn met de ontwikkeling die hij nu doormaakt. Hebben daar weinig centrale verdedigers dus gaat daar volgend jaar gewoon een belangrijke rol spelen. Moeten we veel meer voor neerleggen dan we kunnen betalen vrees ik.
Mooi. Hopelijk volgen er nog wat meer.
Op soccernews komt een bericht voorbij dat PSV én Feyenoord in de race zijn om de handtekening van het 17jarig talent van Malmö Kenan Busuladzic. Wat is hiervan bekend bij jullie en is dit inderdaad zo een grote meneer aan het worden??
Als er twee clubs worden genoemd in een artikel waarin 'interesse' gemeld wordt, weet je genoeg: dan zit de agent er achter. Dit speelt nu niet concreet.
Duidelijk thnx voor je reactie
Beelen ontwikkelt zich dusdanig dat hij komend seizoen waarschijnlijk basisspeler is of blijft. Dan gaat het er denk ik om wat Trauner doet. Mits fit is Trauner nog steeds een van de beste verdedigers in de Eredivisie en een echt voorbeeld en leidersfiguur in de groep. Punt is dat het ernaar uitziet dat hij misschien 20-30 wedstrijden per seizoen kan spelen. Ik zou het wel fijn vinden als Trauner blijft. Dan zou hij met enige regelmaat Beelen kunnen afwisselen zodat beiden niet overbelast raken. Dan heb je daarachter of een talentvolle CV nodig die komend seizoen rustig de tijd krijgt om te rijpen of je kunt opteren voor de 'Geertruida' variant: een rechtsback die ook goed centraal uit de voeten kan. Als Trauner wel vertrekt moet je wel een rechtstreekse concurrent van Beelen halen.
Querfeld is een hele interessante naam. Die schijnt aan de bal ook erg goed te zijn. Ik heb alleen zelf nog geen beelden gezien. Hij is ook captain.
Noem Sebástian Boselli van River Plate even bij de scouting. Zomer 2023 door hun gehaald uit Uruguay voor ongeveer 3.5 miljoen. Talentvolle speler met een geweldige lange trap. Hij kan zowel op rechtsback als centraal rechts.
Heel tof om deze serie te lezen, dank redactie!

Ik ben, in het algemeen, heel benieuwd wat er deze zomer zoal gaat gebeuren op het transfervlak. Die interesse werd vooral getriggerd door de opmerking dat Feyenoord zeker het ingaande traansferrecord gaat verbreken.

Specifiek voor de positie rechts centraal achterin maak ik me weinig zorgen. Beelen ontwikkelt zich stormachtig, Kasanwirjo komt vermoedelijk terug, van Trauner is nog niet bekend wat er gaat gebeuren en ook Valk heeft al gedebuteerd. Tuurlijk, als er zich een buitenkansje voordoet, kun je altijd een poging wagen, maar ik denk dat er andere posities op het veld meer prioriteit hebben. Maar dat zal vermoedelijk al in de volgende aflevering van deze serie aan bod komen🙃

Ga zo door met deze serie FeyenoordTM!
Nice, Frances wel eens gekocht in Fifa met Feyenoord
Sebastian Caceres. Voor de toekomst Nicolas Valentini en Nicolas Romero.
Ik zie het liefst Sepp komen maar denk niet dat hij een “stap terug” wil zetten naar de eredivisie en zijn kans wilt pakken bij Liverpool.
Zeno Debast zou wat mij betreft de gedroomde kandidaat zijn! Die kan het en Beelen extreem moeilijk maken en ook nog eens als inverted rechtsback spelen👀
+ nog maar 1 jarig contract
@FeyenoordTM staat Debast ook hoog op de lijstjes in de Kuip?
Ow haha de reactie onder mij opperde Zeno Debast ook al😅
Gewoon de portemonnee open trekken voor DEBAST die kan ook heel goed inverted Back op rechts spelen en die wordt binnen mum van tijd een veelvoud waard!
Is debast een realistische optie
Waarom staat Debast niet bij dit lijstje dan? Sugawara heeft overigens ook nog maar 1 jaar contract.
Het is zeker niet de bedoeling om een Nederlandse speler uit de Eredivisie aan te trekken?

Zijn Wouter Goes en Mees Hilgers geen optie?
Goes is een topper, maar hebben Beelen al. Hilgers heeft het niveau niet.
En hoe groot is de kans dat az meewerkt aan zo’n transfer
Die Querfeld doet me denken aan Bert Konterman. Die Hey of die Heggheim zijn ook interessant
@FeyenoordTM zit er een verlenging in voor Mike Kleijn? Ziet Slot het in hem zitten?
Wordt niet meer dan oriënterend over gesproken. Er staat niets op papier en het is de vraag of dat er nog van gaat komen.
Lijkt me eerlijk gezegd niet dat er een rechter centrale verdediger bijkomt. Volgend jaar hebben we daar waarschijnlijk Beelen en Trauner nog voor en Kasanwirjo die dat eventueel ook zou kunnen invullen.
Ik denk dat Trauner er volgend seizoen niet meer bij zal zijn die gaat elders verder
Ja dan moet je inderdaad gaan kijken naar een opvolger. Maar het is dus niet nodig bij een vertrek van alleen Geertruida. Dan heb je alleen een nieuwe rechtsachter nodig.
@FeyenoordTM Vittik is helemaal geen optie meer. Of is het nooit een optie geweest binnen de club?
Die draait volgens mij niet zo'n heel best seizoen zowel in de competitie als Europees.
Ryan Flamingo oppikken in Italië.
Absoluut. Echt een goede speler. Als Sassuolo toch degradeerd kan je misschien een soort ‘ruil’ doen tussen Pedersen en Flamingo.
Wie ik in Nederland een interessante optie vind is Xavier mbuyamba die grote sterke verdediger van Volendam, die heeft in jeugd bij grote ploegen gespeeld. Maar die gozer speelt bijna het hele jaar al niet, toevallig toen wel tegen Feyenoord.
Geen idee wat er met die speler aan de hand is.
Misschien dat iemand dat weet.
Verder dit soort rijtjes leuk om over te discussiëren. Top
Top serie! Erg benieuwd naar de overige posities

Sepp zal ongetwijfeld de voorkeur genieten bij Slot van deze namen, maar heeft laatst geloof ik nog gezegd dat de Eredivisie zeker geen optie voor hem is? Vraag me verder ook af of hij niet teveel zal kosten, ook omdat hij het idd prima doet.
Topartikel weer met interessante namen! @FeyenoordTM mocht Slot toch naar een andere club vertrekken en zouden we voor een trainer gaan die met een andere formatie speelt, zoals Dick Schreuder, die vaak met een 3-4-3-formatie speelt. Is de scouting dan voorbereid om spelers te adviseren die in deze spelvisie passen?
Jazeker, al sinds de komst/structuur van Arnesen
Dit is toch wel echt goed, deze artikelen moeten jullie er echt in houden elke zomer, en complimenten voor de tijd die er in is gestoken top werk ftm en andere....
Ik vind Tobias Slotsager ook nog wel een interessante naam om aan dit rijtje toe te voegen.
Ik denk dat Slotsager al wordt gevolgd door teveel "grote" clubs om hem als optie te zien. Maar zeker heel interessant.
Bij Sepp staat er trouwens een marktwaarde van 6 miljoen maar bij mij staat er op transfermarkt dat het 5 is.
Wat zou je zelf zien als de beste optie uit deze? Ik denk zelf dat Sepp het wel goed zou kunnen doen. En is het ondanks het samenwerkingsverband met Ajax alsnog mogelijk om Nagalo te halen of wordt dat te duur?
I hope that players from the Polish league appear for a reason. Feyenoord must be fishing there. It makes me happy and I hope that it's not just proposals and that Feyenoord can actually find someone there this year.
Polish players can develop very well in the Eredivisie. Their league is a great starting platform, if you ask me.
Mooi gedaan! Kans is nihil natuurlijk dat 1 van de geopperde namen ook daadwerkelijk komt.
Do you know any hidden gems from the polish league?
Interessante namen!

Ook complimenten voor een leuke topic zoals deze, erg leuk om te zien waar jullie en anderen mee komen!

Bedankt, en ik kijk uit naar volgend seizoen. Begint toch een beetje op Football Manager te lijken door al die aanstaande transfers!
Graag gedaan! Wij vonden het zelf ook een interessant moment voor dit soort artikelen, de interlandperiode