hulshoff

VK Sportphoto

Nieuws

Hulshoff: "Ik ben zo trots op wat de jongens laten zien"

Karst

Arne Slot ontbrak vandaag op de bank bij de uitwedstrijd tegen Almere. De hoofdtrainer, die thuis zit met koorts, werd door zijn trouwe assistenten vervangen. Sipke Hulshoff nam hierin het voortouw en stond na afloop van het duel in Almere ESPN te woord. "Arne was een van de eerste die ons feliciteerden."

"We wisten dat dit een battle ging worden. Het is een slecht veld, dus we wisten dat er vooral de lange bal gegeven ging worden. We hoopten op een snelle goal om zo rust te creëren. Helaas werd de goal afgekeurd en wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. In totaliteit waren we blij dat het met rust nog 0-0 stond."

Het spel was vandaag niet goed, maar Sipke Hulshoff ziet ook dat de slag in Rome zijn tol heeft geëist. "Ik ben zo supertrots op wat de jongens vandaag weer laten zien hebben. Afgelopen donderdag stonden ze nog 120 minuten te bikkelen in Rome en nu staan ze er gewoon weer."

Het afgekeurde doelpunt van Geertruida zorgde voor veel verbazing. Maar het heeft gelukkig niet geleid tot puntverlies. "Ik heb het teruggezien. Het is de interpretatie van de scheidsrechter en die hebben wij te accepteren. Het enige discussiepunt voor mij is dat Ritmeester van de Kamp genoeg tijd heeft om die bal te controleren, maar dat nalaat", legt Hulshoff uit.

"We hebben uiteindelijk de eerste helft te weinig gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het veld steeds slechter en dus moeilijker voor ons. De jongens waren vermoeid en de tegenstander maakte er een fysieke pot van." 

Yankuba Minteh was vandaag de matchwinner met twee doelpunten. Hulshoff is blij met de Gambiaanse vleugelaanvaller. "De wissels waren vandaag bepalend. Zij hebben meer gedaan met de ruimte die zij kregen. Minteh schoot hem fantastisch binnen. Echt een wereldgoal."

 

 

Delen

Reacties

Ook Hulshof stelt geen jeugd op ,zag ik jammer
@FeyenoordTM weet jij toevallig of het contract van Hulshof verlengd wordt? Loopt toch af?
Achteraf gezien was de basisopstelling niet de juiste. Tot aan de wissels nauwelijks kansen gecreëerd met het verdedigende middenveld Zerrouki, Wieffer en Timber. Paixão was eigenlijk de enige buitenspeler want Ivanušec trekt graag naar binnen. Giménez stond continu buitenspel en Ueda nam dat moeiteloos over.
Mede daarom was het aanvallend zo pover. Stengs creëert met name tegen ploegen uit het rechterrijtje de nodige kansen. Minteh gaat meestal voor eigen kansen en dat pakte vanmiddag gelukkig goed uit. Dat de wissels goed zouden gaan uitpakken, kon niet missen. Het stond voorin met twee rechtsbuitenspelers nog steeds vreemd. Het vertrouwen van de staf in Sauer blijft broos. Ondanks uitstekende invalbeurten en zijn talent blijft hij laatste in rang net als Milambo onder de middenvelders.
Overal net een stap later, en de nauwkeurigheid van de passing wordt dus minder als we vermoeid zijn. Maar uiteindelijk doen we gewoon, wat we moeten doen. Dat gejank om Minteh kan ook weer de prullenbak in.
Ik vreesde tevoren een nederlaag gezien afgelopen donderdagnacht. Maar lekker de volle drie punten en opnieuw achterin de 0.