timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber niet bezig met Oranje, maar EK wel in achterhoofd: “Tuurlijk”

Van de redactie

Feyenoord kende een moeizame middag in Almere. Na de uitschakeling met verlenging en strafschoppen donderdagavond in Rome moest de ploeg vandaag zonder de zieke Arne Slot aantreden tegen Almere City. De Rotterdammers gingen er uiteindelijk met de winst vandoor door twee doelpunten van Yankuba Minteh. Middenvelder Quinten Timber schoof na het duel aan op de persconferentie.

"Ik denk dat als je de wedstrijd van vandaag bekeken hebt was het best pittig. Het veld hielp ook niet mee. We begonnen volgens mij prima en maken snel een doelpunt. Die wordt dan afgekeurd", begint Timber op de persconferentie uitgezonden op ESPN. Het doelpunt van Lutsharel Geertruida werd discutabel afgekeurd nadat de scheidsrechter de beelden opnieuw moest bekijken na de VAR-check. "Ik weet niet of het terecht of onterecht was. Uiteindelijk scoor je niet meer zo snel en dan weet je dat het lastig gaat worden hier uit bij Almere", aldus de middenvelder van Feyenoord.

De Rotterdammers waren enigszins vermoeid na de uitschakeling afgelopen donderdag tegen AS Roma in de UEFA Europa League. "De meeste spelers hebben 120 minuten gespeeld afgelopen donderdag. Het was wel een klap om uitgeschakeld te worden door penalty's, maar we zijn allemaal professionals en moeten weer snel de knop omzetten. Ik hou zelf niet van verliezen dus ik was donderdag boos. Vrijdag had ik tijd om te herstellen en gisteren was de knop al weer om naar Almere. Ook al hadden we donderdag niet gespeeld, Almere-uit is altijd lastig. We hebben het uiteindelijk denk ik goed gedaan door te winnen."

Arne Slot was zondag niet aanwezig. De trainer van Feyenoord was ziek. Al zorgde de afwezigheid van de oefenmeester niet voor vraagtekens bij de spelers van Feyenoord. "Nee, het was vooraf wel duidelijk wat we wilden en wij zijn ook wel volwassen genoeg om hiermee om te gaan. Het is wel anders als de trainer er niet bij is, maar de assistenten pakken dat heel goed op en wij als team denk ik ook."

Timber is op dit moment nog niet bezig met een mogelijke plek in de selectie van het Nederlands Elftal de komende interlandperiode. "Nee, ik heb daar ook geen invloed op. Ik ben alleen bezig met mijn eigen prestaties en het zo goed mogelijk doen voor het team. Daarna zien we het wel. Mijn focus is vooral op aankomende donderdag, de halve finale tegen FC Groningen. Het is aan de bondscoach om te kiezen." Het EK in Duitsland van komende zomer is wel iets wat in Quinten Timber zijn achterhoofd zit. "Tuurlijk", sluit de middenvelder af.

Delen