wieffer-2

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer over afgekeurde goal: "Ik vind dat dit gewoon telt"

Karst

Feyenoord kwam vandaag na achttien minuten op 0-1 voorsprong, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt van Geertruida afgekeurd. Het onbegrip bij Feyenoord was groot, zo ook bij Mats Wieffer. "Tegen Atlético was het wel een nieuwe situatie", legt hij uit tegenover ESPN.

De uitleg van de VAR was dat Giménez in de aanloop naar het doelpunt buitenspel zou hebben gestaan en dat telt niet als een nieuwe situatie, omdat Ritmeester van der Kamp de bal niet onder controle kreeg.

Mats Wieffer snapt er niets van. "Als je dit ziet en vergelijkt met mij toen bij Atlético. Dit telt niet en dat toen wel. Ik vind dat hij (Jochem Ritmeester van der Kamp) probeert die bal aan te nemen. Het is niet dat hij daar staat en de bal tegen hem aankomt. Ik vind persoonlijk dat dit gewoon telt. Het is ook nog eens heel ver voor het doelpunt. Dat hele moment had geen invloed meer vind ik. Uiteindelijk keurt de VAR het doelpunt af en kun je er niks meer aan veranderen."

Wieffer snapt dat het geen makkelijke beslissing was voor arbiter van der Graaf. "Hij zei ook dat hij het een moeilijke beslissing vond en uiteindelijk hebben zij hiervoor gekozen."

Delen

Reacties

Atletico uit, er wordt een dieptebal gegeven... De Feyenoord verdediger kan de bal nog verplaatsen. Daarna wordt er gescoord. Als die Feyenoord verdediger gewoon de bal laat gaan, dan had Atletico wel buitenspel gestaan. De buitenspel regel is onnodig moeilijk gemaakt. Voetbal is verkankerd... door het grote geld. En jij en ik zitten elkaar in de haren of het wel of niet buitenspel is.
Hmm, ik denk dat de score van Atlético-uit toch verkeerd werd begrepen.
Het maakt niet uit of Wieffer dat bewust speelde of niet. Wieffer raakte de bal aan en een Atlético-speler die niet in buitenspelpositie stond, bereikte de bal sneller dan Trauner en scoorde. Dat is alles.
Ik denk dat jij het dan verkeerd begrijpt. Wieffer moest proberen die bal te spelen omdat die speler daar buitenspel stond en dus is het hinderlijk
De discussie die nu plaatsvindt is dat een verdediger hem "gecontroleerd" moet verliezen
Gimi stond buitenspel en door de ingreep van Ritmeester? Zou het via de verdediger gegaan zijn en dus geen buitenspel.

Wat mij verbaasd is dat het echt 10 balcontacten verder is. Dus hoe ver willen we terugspoelen in de wedstrjjd. Hou toch op met mensen achter de VAR zetten die geen idee van voetbal hebben