Pro Shots

Nieuws

Hwang wint met Zuid-Korea; Ueda helpt Japan niet voorbij Australië

Moreno

In-Beom Hwang heeft vanmiddag weten te winnen van Irak. In het WK-kwalificatieduel tegen wonnen de Zuid-Koreanen met 3-2. Japan kwam daarentegen niet voorbij Australië: 1-1.

Zuid-Korea kende geen eenvoudige wedstrijd tegen Irak. De op papier mindere tegenstander wist te voorkomen dat de Koreanen, zonder sterspeler Heung Min-Son in de gelederen, tot veel grote kansen kwamen. Het duurde dan ook tot het laatste kwartier voordat Zuid-Korea het verschil maakte, en de 2-1 en 3-1 produceerde. Diep in blessuretijd scoorde Irak nog wel de 3-2, maar die was louter voor de statistieken. In-Beom Hwang was zoals vaker een sterkhouder voor zijn land; hij creëerde in de wedstrijd de meeste kansen voor zijn land en speelde 79 van de 84 passes naar de goede kleur.

Japan kwam tegen Australië na een klein uur spelen tegen de verhoudingen in op achterstand. Tot de goal kwamen ze maar nauwelijks in de buurt van het Japanse doel, maar een eigen goal bracht ze wel op voorsprong. Japan kwam een kwartier voor tijd langszij door wederom een eigen doelpunt. Ueda stond bij Japan in de basis, maar kon geen potten breken. Hij kwam tot 26 balcontacten, voltooide maar acht passes en schoot één keer op doel. Na 83 minuten werd hij naar de kant gehaald.

Ondanks het puntenverlies staan beide landen nog wel altijd bovenaan in hun groep. Zowel Zuid-Korean als Japan leidt de poule met tien punten uit vier duels, en zijn goed op weg naar plaatsing voor het WK in 2026.