Primeur Bevestigd
paixao-feyenoord-web

Nieuws

Igor Paixão kon ook naar FC Porto en SL Benfica

Van de redactie

Igor Paixão kwam deze zomer voor ruim vijf miljoen over naar Feyenoord. Na een moeizaam begin lijkt de Braziliaan zich langzaam in het team te spelen.

De Rotterdammers hielden de Braziliaan afgelopen zomer uit handen van onder meer FC Porto en SL Benfica. Die clubs waren gezien de taal wellicht logischer geweest, maar het daadkrachtige handelen van Feyenoord overtuigde hem naar Nederland te komen. De technische staf ziet grote potentie in Paixão, waarbij zijn kwaliteiten aan de bal en zijn loopvermogen als grote kwaliteiten worden gezien.

  • Igor Paixão
  • Geb. datum/leeftijd: 28 juni 2000 (22)
  • Positie: Linksbuiten
  • Vorige club: Coritiba

De huidige situatie van Paixão is wisselend te noemen. Na zijn uitstekende start - toen hij inviel tegen Sparta en hij direct goed was voor een schitterende assist op Santiago Giménez - bleef het gewenste vervolg uit. Slot deed zelden een beroep op de 1.68 meter lange Braziliaan. En als hij mocht invallen, liet hij een verre van onuitwisbare indruk achter.

De oefenmeester benoemde meermaals hoe lastig het is om met de kleine linksbuiten te communiceren. Paixão spreekt alleen Portugees. “Als ik ‘go, go, go’ roep, snapt hij niet wat ik bedoel. Dat maakt het ongelooflijk lastig”, gaf Slot aan. Paixão volgt inmiddels les om de simpele woorden uit de voetbaltaal machtig te worden in het Engels.

Paixão leek voorlopig buiten beeld, tot de memorabele Europese avond tegen SS Lazio in de Kuip. Waar Slot voorheen koos voor Dilrosun en een middenvelder in de vorm van Szymański aan de zijkanten, lijkt Paixão de technische staf te hebben overtuigd dat hij meer speeltijd verdient. De staf wilde graag een rechtsbenige linksbuiten als vervanging van de naar Leeds United vertrokken Luis Sinisterra. Na veel geschuif lijkt die nu gevonden. 

De prestaties van Paixão lijken vooral vervelende gevolgen te hebben voor Marcus Pedersen. Door het inbrengen van Paixão is Szymański van de flank naar het middenveld gezet en Geertruida van het middenveld naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie. De plek waar Pedersen zich op richt. 

Paixão heeft bij vlagen zijn kwaliteiten laten zien. Wel dient hij zijn opwaartse lijn door te zetten. Met name in rendement heeft hij nog weinig voor het elftal kunnen betekenen. Wat dat betreft is er een parallel te trekken met Sinisterra. Die had ook ruim een jaar nodig om te settelen in de Kuip en groeide langzaam uit tot belangrijke speler. Wel kwam de Colombiaan destijds op zijn negentiende, terwijl Paixão met zijn 22 jaar al wat ouder is.

Paixão wordt gezien als een ruwe diamant. Het WK in Qatar biedt Arne Slot de mogelijkheid deze te slijpen. Zes weken lang.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Tegen Cambuur ging het ook veel te vaak over de flank van Dilrosun vond ik. Paixao laat steeds goede dingen zien, die moet gewoon minstens even veel krediet krijgen. Vind het overigens een top idee om in de winter Pedersen te verkopen en om Karsdorp dan te huren. Dan kan Geertruida naar het middenveld Szymanski hangend op links met Karsdorp die er dan de hele tijd overheen komt. Dan gaat Dilrosun tijdje banken en dan heb je meteen 10x zoveel dreiging vanaf rechts.
Dus je gaat dan je back up verkopen en een speler huren om iemand op de bank te zetten........
Kun jij niet beter darten volgen? Waarom zou je een noors int verkopen om vervolgens een oudere uit gerangeerde nederlander te huren?
Pedersen is ali express Karsdorp. We kunnen er nu nog een paar miljoen voor krijgen, hij kan vast wel naar Bologna ofzo
Met Paixão hebben we serieus een talentvolle speler in huis gehaald maar hoop met name dat ook Wålemark en Dilrosun hun niveau naar de winterstop gaan aantikken in de wetenschap dat we ook nog Idrissi op de weg terug hebben

Cruciaal zal de 6 positie zijn! Met Wieffer een prima bezetting maar daar moeten we echt een hit hebben!!!!

Laat Kokcu en Timer straks maar met elkaar uitzoeken wie er op 8 mag staan waar Kokcu nu by far de strijd wint en Szymanski is meer dan duidelijk maar hebben we eventueel Bullaude en Dilrosun nog voor

Meer dan voldoende mogelijkheden en hoop na de winterstop echt dat ze gaan knallen na een massage van Mr Slot

Arne Slot 🗝️
Ik ben al fan. Ik zag dat hij in de drukte de vrije man al ziet, voordat hij zelf de bal heeft. 1x raken is voor hem geen probleem. Hij doet meer, dan stijf aan de linkerkant hangen, en ik ben er van overtuigt, dat hij makkelijker een mannetje voorbij komt dan Sini. Nu nog ff fijn afstellen met Hartman, Kokcu, en de spitsen. Ik zag die smurf zelfs al 3 kopduels winnen ;-)
Ik had liever Summerville bij Feyenoorf gehouden. Ik voorspelde in O21 al een gouden toekomst voor die jongen. Jammer dat de club de agressieve broer niet heeft kunnen handelen en de jongen na verhuur aan Dordrecht en ADO geen verlenging van contract wilde en naar Engeland vertrok. Zal ongetwijfeld voor een enorm transferbedrag naar een topclub verhuizen. Hij scoort nu aan de lopende band in de Premier League bij Leeds United.
Komop zeg! De broer van Summerville kwam wat klappen uitdelen bij z'n teamgenoten; was een dissonant, ondanks zijn kwaliteiten. Achteraf is het gemakkelijk lullen, maar toen zijn er wat onacceptabele dingen gebeurd...
Tip misschien minder in het verleden blijven hangen met je summerville, wordt je leven echt leuker van.
Komt zeker wel goed met deze jongen hoor!
Hij lijkt minder tijd nodig te hebben dan Sinnistera in het begin. Nu nog kijken of hij het zelfde niveau en rendement kan behalen.
Ik vond hem tegen Cambuur ook echt heel goed spelen. Had pech dat er geen goals vielen uit kansen of na acties. Maar damn, wat een aannames en passeeracties. Deze gast gaat het zeker weten maken.
Coritiba vroeg hierdoor eerst €12.000.000 😅
@FTM Ik hoop dat de tijd snel komt dat Feyenoord financieel stabiel genoeg is om dergelijke bedragen voor een speler te betalen.
Vrees dat dit iets breder ligt ivm de weinig skyboxen enz, renovatie moet snel weer besproken gaan worden naar mijn mening
Heeft Feyenoord nog interessante aanvallers op het oog voor deze transferperiode of die daarna in de zomer?
Leuke speler, Paixao had al een paar mooie acties waaruit een voorzet volgde die bij iets betere afwerking een doelpunt zou hebben opgeleverd. Ik heb het idee dat hij nog niet eens op de helft van zijn kunnen speelt, valt nog veel meer uit deze speler te halen.
Hij moet nog wat zelfvertrouwen, en vertrouwen van de trainer bijtanken, een goal maken zou ook fijn zijn. Dan wordt hij nog wat brutaler en gaat hij tegenstanders opzoeken. Dit kan een publiekslieveling worden.
Die clubs kunnen wel scouten. Dus we zijn hopelijk spekkoper
Hij is eerst naar Feyenoord gekomen om te rijpen en daarna gaan we hem verkopen aan Porto of Benfica. De kassa moet rinkelen......
Haha, dit bericht stond er vanmorgen ook al op :)
Geef deze jongen de tijd en dan komt het wel goed! Nu is het vooral nog vaak 'balletje terug'...