kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik ben hier opgegroeid, samen met Lutsharel en Justin"

Van de redactie

Feyenoord kent een druk programma. De Rotterdammers speelden vorige week donderdag tegen Shakhtar Donetsk, waarna het drie dagen later moeizaam van FC Volendam wist te winnen. Komende donderdag wacht in De Kuip wederom Shakhtar, terwijl zondag de Klassieker op het programma staat in de Johan Cruijff Arena.

Orkun Kökcü denkt niet dat vermoeidheid zorgde voor het mindere optreden tegen FC Volendam. “Vermoeidheid heeft geen rol gespeeld. Het is meer mentaal dan fysiek”, zo zegt hij bij Feyenoord TV. “Je weet dat je donderdag een wedstrijd hebt gespeeld en maar twee dagen om te herstellen en voor te bereiden.” Volgens de aanvoerder was het elftal vooral mentaal niet zo sterk als normaal. “Dat uitte zich dat wij na een verkeerde bal of actie ons koppie lieten hangen. Dat zorgde voor negatieve energie in het team. In de tweede helft pakte we dat beter op en zijn we mentaal sterk geweest.”

De 22-jarige middenvelder had genoten van het publiek dat na rust achter het team ging staan. “In De Kuip is het moeilijk voor iedere tegenstander. Als zij ons steunen, ook al deden we het slecht, dat geeft ons zoveel energie. Je voelt je dan onoverwinnelijk en dat we het weer gingen flikken. Ik hoop dat we dat tot het einde van het seizoen kunnen doortrekken hier in De Kuip.”

Dat de Rotterdammers uiteindelijk de winst tegen Volendam wisten binnen te slepen zorgde bij iedereen voor opluchting. De wedstrijd moest gewonnen worden met het oog op de naderende competitiekraker tegen Ajax, zo realiseerde Kökcü zich ook. “Als je naar de ranglijst kijkt dan komen zij (Ajax, red.) dicht bij ons. Voor ons is het belangrijk om met drie punten voorsprong daarheen te gaan. We hebben er zin in.”

Dat Feyenoord dit seizoen nog op drie fronten mee strijd om de prijzen, maakt Kökcü trots. “Elke wedstrijd dat we goed afsluiten maakt ons trots. Voor mij doet het wat meer, omdat je heel dichtbij mooie dingen bent met deze club. Ik ben hier opgegroeid, samen met Lutsharel en Justin. Dus voor ons is het wel iets speciaals dat het nu zo goed loopt en we in een lekkere flow zitten.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties