kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Marjan Olfers kappitelt Kökcü: "Dan ben je niet goed ingelezen waar die band voor staat"

Dennis

Orkun Kökcü speelt komende zondag de Klassieker met een groen-witte aanvoerdersband voorzien van de tekst ‘respect voor iedereen’. Daarmee kiest Feyenoord en de middenvelder voor een andere invulling dan het dragen van de One Love-band.

Commissie Mijnals-lid Marjan Olfers begrijpt de keuze van Feyenoord’s aanvoerder niet en verwijt hem gebrek aan kennis. “De band ís een band die staat voor respect voor iedereen. Dan ben je niet goed ingelezen waar die band voor staat”, zo zegt zij bij ESPN. “Die band staat niet voor niets voor ‘One Love’, voor liefde voor iedereen. Voor welke geaardheid, welke kleur of wie je ook bent. Dat je kan zijn wie je bent. En het is een gemiste kans wanneer een aanvoerder – toch een belangrijk persoon van een club – een dergelijke band dan niet gaat dragen.” 

De commissie Mijnals is opgericht om de KNVB te ondersteunen in haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal. Olfers vind dat de opstelling van Kökcü rondom de One Love-band niet bijdraagt. “Als je respect hebt voor iedereen. Dan heb je respect voor alle mensen. Respect voor mensen van kleur, welke geaardheid dan ook, mannen en vrouwen en noem maar op. Ik vind het heel erg verdrietig wanneer dat op deze manier wordt geïnterpreteerd. En laten we wel zijn, wat is er mis met liefde voor iedereen?”

Houssin Bezzai, programma manager racisme en discriminatie van de KNVB, is wel blij dat Kökcü een aanvoerdersband draagt met een soortgelijke boodschap. “Hij staat achter de boodschap dat we allemaal tegen racisme en discriminatie zijn. Liefde voor het spel verenigd ons en dat moeten we uitdragen. En hoe je dat doet, dat is aan Feyenoord om te beslissen. Feyenoord staat achter de boodschap en Kökcü zelf ook. Het is aan hem of hij de band wil dragen of niet.”

Delen

Reacties

Mevr Olfers.
Het straalt uit respect voor iedereen. Begint u dan eens met respect naar Kökcü zijn mening.
Je hebt zelf geen enkel respect voor iemand zijn mening. RESPECT KÖKCÜ!!!
Wat een overloos en schijnheilig gezeur van die Olfers. Een voetballer als Kokcu aanpakken maar laf meestemmen met alle onzin binnen UEFA en FIFA.
Als die Marjan met haar wijsneus nu eens zo bijdehand was geweest in Qatar dan had Nederland geen flater geslagen daar.
liefde voor iedereen, tenzij je een andere mening heb
binnenkort krijgt Kokcu een bloemetje als bedankje. Dankzij hem heeft de One Love actie heel veel aandacht gekregen. Aandacht die mevrouw Olfers sowieso niet kon genereren. Goed van hem dat hij een eigen invulling geeft. Wat mij betreft is de band van komend weekend onze permanente aanvoerdersband.
Wat is er mis om respect voor iedereen te hebben. Liefde is een heel ander niveau.
Olfers is lid geweest van de RvC van Ajakkes.
#clown
Ik denk dat Orkun nog liever met een roze aanvoerdersband rondrent, dan dat hij het mannelijke spook “Olfers” tegenkomt. Heeft iedereen toch?! 😬
Moslims discrimineren nu eenmaal. Jammer maar helaas. Ik zeg niet dat Kokcu discrimineert maar dat hij uit angst voor neo nazi moslims die band niet wil dragen.
Droevige zaak maar ik ben blij dat hij toch wat draagt dat er op lijkt.
Jij discrimineert hier tweemaal. Waarom?
'Mensen discrimineren nou eenmaal' zou beter zijn geweest...
vgm ben jij hier degene die discrimineert, typisch woke
Olfers ontbreekt elke kennis. Je kunt ons niet dwingen tot…

Hetero’s en Medelanders hebben ook mensenrechten!

Toch? Niet volgens Olfers. Racisme en discriminatie haar drijfveer in het kader van haar populisme.

Slechte zaak!!!
Iedereen moet hieraan meedoen, anders wordt je uitgesloten of gecanceld.
Een andere mening of standpunt anders dan de One Love boodschap wordt niet getolereerd.
Bizar toch
Hoezo niet getolereerd? Mag ze er niets van zeggen soms. En dan nog zeiken over tolerantie mooie ***
Waar zit jij morgen in de Arena Monatoetje 😜
Lees de laatste alinea nog eens, programmamanager bij de KNVB vindt het dikke prima wat Kökçü doet. Met je "gecanceld"
Marjan kan niet eens de keuze van een ander accepteren.
Begin een bandenclub en blijf uit de buurt van het voetbal.
Als kleur niet belangrijk is waarom mag whites lives matters niet !!!!!
Omdat je niet de zielepoot moet uithangen…
Helemaal mee eens. Wat een stelletje zielige sukkels zijn dat toch die zo graag slachtoffertje spelen maar ondertussen alles willen neersabelen wat buiten hun enge gedachtengoed ligt. Min volk
Monatoetje spiegelt hier zichzelf 🤨
ga toch lekker naar 020 met je hypocritische D66 praat
dus je noemt zwarten, ****'s en transgenders zielepoten?
Marjan, ga zelf een goed gesprek met hem aan. Misschien kan je hem overtuigen, not.
Misschien moet Marjan lekker een regenboog op der voorhoofd tatoeëren en een beurt scoren. Zuur wijf...
Ga niet bemoeien enge griezel. Een Feyenoorder laat zich niet dwingen 💪
Dan had men het ook vanaf dag één zo moeten uitdragen en ook een qua uiterlijk meer algemeen representatieve band moeten maken. Niet nu weer achteraf komen met dat slappe excuus van 'het staat voor alles en iedereen'. Het is vanaf het begin neergezet in de sfeer van anders geaardheid. Iets waar ik op zich niet eens een probleem mee heb. Ben er alleen duidelijk/eerlijk over en laat mensen vrij in hun keuze om mee te doen. En dat laatste betekent dus ook dat je degenen die niet meedoen niet in de media wegzet, zoals nu weer wel gebeurt.
Respect voor iedereen. Behalve alsdat je die one love band niet wilt dragen. Weet het niet maar hier klopt iets niet. Zo intolerant en respectloos voor een mening zijn er niet veel.
Slaap lekker.
Precies dit. Maakt juist pijnlijk duidelijk dat er weinig respect is voor iedereen tegenwoordig.
Deze vrouw dacht het ook te maken bij Ajax maar weggestuurd Johan Cruijf. Commissie Mynals is toch een andere portefeuille. We zeggen maar vuilnisman kan deze zak ook mee.
Vind het wel erg triest.voor dat wk hadden ze een grote smoel bij knvb we gaan de fifa en dat land ff laten zien waar we voor staan.nou ze zouden die band dragen.Fifa was er niet happig op en waarschuwde voor de straf als ze die band zouden doorzetten.Knvb haakte direct als eerste af.Waarom moeten clubs dit nou wel ineens goed vinden.Een bandje respect vind ik toch wel genoeg.
"One love" betekent "één liefde", niet "liefde voor iedereen". Eigenlijk dus een slogan die bijzonder slecht past bij de boodschap die ze voor ogen hebben.
Wat kunnen mensen huilen zeg. Alsof z'n aanvoerdersband uberhaupt helpt. Hou gewoon op met wie woke meuk en ga je druk maken om belangrijkere zaken.