yv2022911yv2022911a1a08654

VK Sportphoto

Nieuws

Van Stee: "Hij gaat doorbreken bij Feyenoord"

Van de redactie

Ezequiel Bullaude rammelt aan de poort. De Argentijn kwam deze zomer over van Gody Cruz en manifesteerde zich afgelopen week nadrukkelijk met goede invalbeurten tegen Shakhtar Donetsk en FC Volendam.

Sinds zijn komst had Bullaude een periode nodig om te wennen aan Feyenoord en Nederland. De 22-jarige middenvelder speelde daarom vooral wedstrijden in het Onder-21 elftal van trainer Melvin Boel. Na de winterstop begon Arne Slot steeds vaker een beroep op hem te doen middels invalbeurten. De Argentijn betaalde de hoofdtrainer afgelopen week terug door twee keer uiterst waardevol  in te vallen. Vorige week donderdag kopte Bullaude de belangrijke gelijkmaker binnen in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. En afgelopen zondagavond bracht de Argentijn de broodnodige aanvallende impulsen waarmee FC Volendam uiteindelijk over de knie werd gelegd.   

“Hij was constant in beweging en dreigend. En vooral sterk aan de bal. Het was bijna de perfecte invalbeurt”, aldus huisanalist Rory de Groot bij Feyenoord TV. “Het is een speler met een fijne techniek en veel overzicht. Hij heeft goede loopacties en ook nog dat lange sterke lijf waarmee hij met gemak twee verdedigers van de bal af hield. Hij deed bijna alles goed”, aldus een complimenteuze De Groot. De huisanalist had vooral genoten van een moment in de wedstrijd, waarin de Argentijn een hoge bal in één keer stil op de schoen liet vallen. “Deze aanname van Bullaude is absurd! En dan met name dat hij daarna het overzicht houdt.” (zie video onderaan artikel)

Trainer Arne Slot lijkt volgens Henk van Stee vooralsnog eerder voor de meer ervaren Sebastian Szymański te kiezen. De oud-Feyenoord trainer en hoofdopleidingen ziet wel dat Bullaude op termijn eraan komt voor een basisplaats. “Een speler die duidelijk een meerwaarde heeft. Maar dat hebben op dit moment meer spelers. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij gaat doorbreken bij Feyenoord”, zo vertelt hij bij FC Rijnmond. Van Stee denkt dat de Argentijn zich nog sneller kan ontwikkelen als hij meer speeltijd gaat krijgen van Slot. “Als je veel speelt dan krijg je vertrouwen. En als je vertrouwen hebt, ga je ook steeds beter spelen.”

Delen

Reacties

Technisch leuk, maar z'n spel mag nog wel directer naar voren met wat meer power. Oogt ook wat licht voor een 22 jarige, als je dat afzet tegen bv Kokcu en Wieffer. Hoop dat hij z'n techniek en scorend vermogen kan gaan koppelen aan intensiteit, dat kan het wat worden.
Dat hebben we nog niet kunnen beoordelen, want specifiek op een positie heeft hij nog niet gespeeld. Bij al zijn invalbeurten was het pompen of verzuipen, en speelden we vol op de aanval.
Deze heeft lengte en een steekpass, en is vrij handig met de bal. Hij kan iemand het bos insturen terwijl hij een bal aanneemt. Van Stee weet ook wel dat er niet veel spelers zijn, die dat op deze manier kunnen. Dit smaakt naar meer.
Ik zou hem lekker voor de leeuwen gooien tegen Ajax (Ja, ik zeg gewoon Ajax). Wat een genot was om hem te zien als invaller. Kan een echte spielmacher worden.
Als hij zich zo blijft ontwikkelen hebben we de opvolger van onze Poolse vriend al in huis... Kunnen we wat beters doen met die 10 miljoen