Bevestigd
yv20210405-8320op

VK Sportphoto

Nieuws

Directeur FC Dordrecht: "Clubs hebben inderdaad met elkaar aan tafel gezeten"

FeyenoordTM

Zoals maandagavond gemeld op deze site zijn Feyenoord en FC Dordrecht met elkaar in gesprek over een hernieuwde samenwerking. Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, doet in gesprek met het Algemeen Dagblad een boekje open over de mogelijke alliantie.

"We bevinden ons nog nadrukkelijk in een verkennend stadium. De clubs hebben al met elkaar aan tafel gezeten. Het is nu wachten op een concreet voorstel en verdere uitwerking van de plannen."

Volgens de algemeen directeur moet de hernieuwde samenwerking een andere insteek krijgen dan de samenwerking die stamt uit 2019. "Die samenwerking is uiteindelijk een stille dood gestorven."

De Zeeuw vervolgt: "Het moet wel een win-win-situatie voor beide clubs zijn. Wij willen met FC Dordrecht de stap maken om structureel bovenaan het rechtterrijtje of aan de onderkant van het linkerrijtje te spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Feyenoord zal ook bepaalde gedachten hebben bij de eventuele samenwerking."

De algemeen directeur geeft verder aan dat hij enigszins verrast is dat er op social media door supporters gewag gemaakt werd over de inhoud van de samenwerking. Volgens de algemeen directeur van De Schapenkoppen is alles nog prematuur en zitten beide clubs in de verkennende fase.

Volgens bronnen van 1908.nl is de nieuwe alliantie wel degelijk dichtbij, maar wacht FC Dordrecht op duidelijkheid rond de nieuwe technische invulling van Feyenoord. De Rotterdammers zijn nog altijd opzoek naar een nieuwe technische man na het vertrek van Frank Arnesen in september. Feyenoord hoopt op de komst van een nieuwe technisch manager, maar iets concreets is nog niet op het pad van algemeen directeur Dennis te Kloese gekomen.

Feyenoord Dordrecht

Meer lezen over de mogelijke alliantie tussen Feyenoord en FC Dordrecht? Klik hier voor de primeur!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Los van mijn eerdere, onderstaande, kritiek, zou een doordachte samenwerking met FC Dordrecht een buitengewoon goed idee zijn. Juist in de realistische ambities van die club ligt een prima aanknopingspunt. Aan een dergelijke samenwerking hebben we denk ik meer dan een samenwerking met een veronderstelde talentenfabriek in de Verenigde Staten.
Zoals het hier staat bevestigt het mijn negatieve vermoedens: "maar iets concreets is nog niet op het pad van algemeen directeur Dennis te Kloese gekomen". Kortom, Te Kloese mag zijn eigen hulpje in de huishouding aanstellen. Dat betekent dat er veel te veel bevoegdheden bij één man komen te liggen.
Komt bij dat het natuurlijk idioot is dat een Betaald VOETBAL (!) Organisatie, er niet iemand is die op het hoogste uitvoeringsniveau verantwoordelijk is voor het voetbalbeleid. Opnieuw lijkt o.l.v. Toon van Bodegom de R.v.C. een fundamenteel verkeerde keuze te maken.
Je kunt echt niet inhoudelijk reageren zonder te Kloese af te zeiken hè :-(
Wederom interpreteer je verkeerd... Die laatste alinea zijn weer niet woorden van te Kloese zelf...
Het is enkel hoe de schrijver van dit artikel het verwoord heeft...
Ik beweer hier toch ook niet dat het de woorden van Te Kloese zijn, wijsneus.
Daarnaast reageer ik op een deel van de INHOUD van het bovenstaande artikel, dus is mijn reactie on topic.
En ja, ik heb serieuze bedenkingen bij het functioneren van Te Kloese en die bedenkingen onderbouw ik ook met specifieke en inhoudelijke argumenten.
In jouw reacties is de feitelijke onderbouwing volstrekt afwezig. Leg mij bv eens uit waarom het in het belang van Feyenoord zou zijn als de functie van AD en TD worden verenigd in een 'superdirecteur'?
Tot nu toe kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat je je nickname beter kunt veranderen in A BoMiNaBel.
Feitelijke onderbouwing van het feit dat jij niet goed leest heb ik volgens mij juist tot tweemaal toe gegeven...
Ik heb nog nooit kritiek gehad op de inhoud van je betogen... dus ook dat behoeft geen onderbouwing of uitleg...
En je kinderlijke gedrag zal ik verder maar negeren... succes morgen!
Nee, dat is geen feitelijke onderbouwing.
Je hebt één keer terecht gewezen op het feit dat ik ten onrecht aannam dat een bepaalde passage een uitspraak van Te Kloese betrof. Dat was idd niet het geval maar dat maakte voor de kritiek op het beleid de ik daarbij formuleerde helemaal niets uit, want de betreffende passage was daarvoor de aanleiding en niet het argument voor die kritiek.
Nu probeer je voor de tweede keer een punt te maken van het feit dat een bepaalde passage geen uitspraak van Te Kloese was. Alleen dat had ik ook helemaal niet beweerd.
Kijk ik ben volwassen genoeg om in eerste instantie aan te geven dat ik ten onrecht aannam dat een bepaalde passage geen uitspraak van Te Kloese was. Jij bent kinderachtig genoeg om dan niet te reageren op het feit dat de kritiek los staat van de herkomst van die passage en nu ga je ook niet in op het feit dat ik ook helemaal niet beweer dat er sprake is van een uitspraak van Te Kloese . Kortom je zeurt als een kleuter en aan kleutergeleuter laat ik me verder niets gelegen liggen.
Ik heb steeds meer m'n twijfels over tenkloesse.Ik denk dat die toon van bodegom aan de touwtjes trekt.Geen td geen cd .
Het lijkt er idd sterk op dat Ome Toon en Te Kloese twee handen op één buik zijn. Ze durfden het nog niet aan in januari vorig jaar om het contract met Frank Arnesen niet te verlengen, maar de eerste de beste kans om hem eruit te werken is vervolgens met beide handen aan gegrepen. Terwijl Arnesen liet merken nog graag te zijn gebleven.
Ook het verhaal dat er nu geen TD meer nodig was omdat het beleid vast stond is bezopen:
A. Het voetbal ontwikkelt zich continu en daar zul je het beleid op moeten aanpassen. Met een zelfstandig TD die alleen voor het voetbalbeleid verantwoordelijk is kun je dat beter dan met een Algemeen Directeur die er een knechtje op na houdt.
B. Ook vanuit het oogpunt van continuïteit is het een bezopen redenering: Eigenlijk zegt Te Kloese: "We zijn nu goed bezig dus gaan we het anders doen". En toen hij dat met droge ogen zei was er niet een journalist die hem op het lulkoekgehalte van zijn uitspraak wees.
Nou mooier kan ik t niet zeggen😀
Wat is de reden dat er nog niets concreets op het pad van Te Kloese is gekomen? Wachten ze tot bepaalde kandidaten vrijkomen, of hebben ze nog helemaal geen idee wie ze willen?
Ik kan me goed voorstellen dat niemand als manager, onder de directie dus, wil fungeren. In een dergelijke functie wil men doorgaans meer bevoegdheden.
Nou ik weet niet wat Feyenoord heeft aan Fc Dordrecht.. want spelers hoef je daar niet te halen .. veel geld hebben ze niet dus financieel heb je er ook niks aan en voor een technische directeur kan je ook beter vinden .. Kortom leg mij maar uit van waar die samen werking?? Win , win situaties word het nooit
Spelers stallen zodat die kunnen spelen op KKD niveau. Al heb ik daar persoonlijk altijd twijfels bij. Ik ben namelijk van mening dat de sportieve waarde daarvan overschat wordt. De echte toppers hebben dat niet nodig. Kijk maar naar Bijlow, Malacia, Hartman, Geertruida, Kökcü etc. Kwestie van je talenten op waarde weten te schatten en ze de kans geven. En ja, er zullen vast uitzonderingen zijn die er baat bij hebben. Wat misschien wel handig is, is dat de afvallers voor meer geld verkocht kunnen worden na één of twee jaar KKD.