Moussa

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik denk dat Hadj Moussa dan in staat is om voor ons heel veel kansen te creëren"

Stan

Woensdag werd bekend dat Anis Hadj Moussa van volgend seizoen speler is van Feyenoord. De behendige vleugelaanvaller tekent in De Kuip een contract tot 2029. In de media zijn er echter twijfels rondom het aantrekken van de speler van Patro Eisden Maasmechelen, die hem dit seizoen verhuurt aan Vitesse. 

Ondanks dat Hadj Moussa namelijk pas negen Eredivisie-duels op zijn naam heeft staan en overkomt van het tweede niveau van België, wil Arne Slot allerminst spreken van een gok. "We hebben natuurlijk ingeschat wat zijn kwaliteiten zijn ten opzichte van wat hij moet kosten, en de positie die hij bij ons inneemt." Dat betekent volgens de trainer niet dat de Algerijn meteen een versterking voor het basiselftal is. "Ik denk dat als we hem nu zouden halen het voor hem een enorme uitdaging zou zijn om een wedstrijd te beginnen, gezien de intensiteit van ons spel."

Toch verwacht Slot dat de 22-jarige buitenspeler een meerwaarde kan zijn. "Stel dat het vandaag op het eind nog niet beslist is en je zou hem de laatste twintig minuten laten invallen, dan heb ik de indruk dat hij in staat is om voor ons heel veel kansen te creëren."

Duidelijk is dat Hadj Moussa een diamant is waaraan in Rotterdam nog zeker wat geslepen moet worden. "Dat is in het gesprek dat ik met hem gehad heb een keer of 112 aan de orde geweest", overdrijft Slot lachend. "Spelers willen altijd keihard werken, hè. Daarom is zo'n gesprekje niet zozeer om wat hij tegen mij zegt, maar meer om duidelijk te maken wat de verwachtingen van ons naar hem toe zijn."

Delen

Reacties

Nog geen reacties