vandenbelt-feyenoordweb

Nieuws

"Ik denk dat hij een betere speler van me kan maken”

Dennis

Thomas van den Belt leeft de afgelopen weken in een droom. De 21-jarige middenvelder ligt op koers om met PEC Zwolle kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie en stapt volgend seizoen over naar Feyenoord. In De Kuip tekende hij een vierjarig contract.

“Ik had nooit kunnen denken dat het allemaal ineens zo snel zou gaan”, zo zegt Van Den Belt in De Telegraaf. Het is heel bijzonder om in een jaar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League te gaan, maar dat gaat wel gebeuren als Feyenoord kampioen wordt. Daar hoop ik natuurlijk heel erg op. Dat is een droom voor elke voetballer. Het is sowieso al een geweldig jaar voor me geweest, waarin ik me als speler verder heb ontwikkeld. En ik hoop dat het nog mooier gaat worden met promotie, die we in principe niet meer kunnen mislopen, en het kampioenschap.”

Vorig seizoen maakte Mats Wieffer de overstap naar Feyenoord. Van den Belt ziet hem als voorbeeld. “Hij is natuurlijk een heel andere speler en ik wil me niet vergelijken met hem, maar hij laat wel zien dat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de basis van Feyenoord mogelijk is. Dat geeft mij ook een bepaald perspectief.” 

Van huis uit zijn PEC Zwolle en Feyenoord zijn favoriete clubs. Dat de veelscorende middenvelder de overstap naar Rotterdam maakt, heeft dus niet alleen te maken met de aanwezigheid van trainer Arne Slot, waarmee zijn vader een vriendschappelijke band onderhoud. “Het is ook niet zo dat hij (Slot, red.) bij ons de deur plat loopt. Ik heb hem vorig jaar wel een keer getroffen toen mijn ouders een feestje vierden omdat ze allebei vijftig waren geworden, maar verder zie ik hem niet privé. Ik heb wel al eerder met hem gewerkt. In de Onder 14 van PEC Zwolle was Arne mijn trainer. Toen vond ik hem al heel sterk, maar in de tussentijd is hij een nog betere trainer geworden. Ik weet niet wat er gaat gebeuren met alle interesse voor hem, maar het zou wel leuk zijn als ik komend seizoen met hem kan gaan werken. Ik denk dat hij een betere speler van me kan maken.”

Delen

Reacties

Incidenten als gisteren trekken natuurlijk Slot niet over de streep om te blijven. Dom volk daar in dat vak.