infantino

Nieuws

"Gebeurtenissen als tijdens Feyenoord en Ajax horen niet thuis in onze sport"

Van de redactie

De gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip hebben inmiddels ook de burelen van de FIFA bereikt. Voorzitter Gianni Infantino plaatste een statement op Instagram waarin hij het gedrag vanaf de tribunes tijdens de Klassieker veroordeelt. 

“Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal, op of naast het veld”, zo begint Infantino, waarin hij de bekerwedstrijd als voorbeeld neemt. “Gebeurtenissen als tijdens de Nederlandse halve finale tussen Feyenoord en Ajax met Davy Klaassen horen niet thuis in onze sport en onze samenleving. Zonder uitzondering moeten in het voetbal alle spelers veilig zijn om de wedstrijd te spelen.” 

De FIFI-voorzitter roept tot slot op tot actie. “Ik roep de relevante autoriteiten op om ervoor te zorgen dat dit op alle niveaus wordt gerespecteerd.” Feyenoord speelt volgende week donderdag wederom een beladen wedstrijd in De Kuip. De Rotterdammers spelen dan de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Naar verwachting zal de wedstrijd met speciale aandacht door de internationale voetbalbonden worden bekeken.

infantino

Delen

Reacties

Corruptie, fraude en zelfverrijking ook niet. And yet, here we are...
Werknemers die een voetbalstadion bouwen en terug gaan naar hun familie tussen 6 plankjes wel dan?
We hebben die gladde aal zijn mening niet nodig om te zien dat dit onacceptabel is.
Geldverduistering, fraude, oplichting en totale verkrachting van de sport door geld voor mensen te plaatsen hoort ook niet in de sport. Echter. Deze hypocriete ********* doet niet anders.
Maar ook geen plaats voor niet-hetero supporters, toch Gianni? Hypocriete dorpslul.
Deze man mag wel zijn bek houden. Hij is indirect een moordenaar van honderden mensen. Hij heeft 0 recht van spreken.
Honderden doden negeren bij de bouw van stadions in Qatar. Maar wel ff willen scoren over een aansteker. Wil er wel bij zeggen dat gooien van wat dan ook op t veld compleet gestoord is!
Whataboutism. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de FIFA, wij zijn verantwoordelijk voor Feyenoord. En hoe fout de man ook is, hij heeft hier volkomen gelijk. Dat je eerst naar de FIFA wijst in plaats van Feyenoord en wij als supporters is veel zeggend.
Sorry, je zegt wel dat het gooien gestoord is, maar het heeft geen enkel nut om naar de fouten van de FIFA te wijzen. We zullen eerst en alleen naar onszelf moeten kijken.
Ik wijs toch duidelijk het gooien van zooi af??
Gaat mij erom dat deze clown nu opeens een standpunt gaat innemen om goedkoop te scoren voor de bühne!
Nog een keer voor de duidelijkheid:
Degenen die zooi op het veld gooien zijn gestoord. Maar dat Infantino hierover ineens een statement wil maken is op zijn minst hypocriet. Zo duidelijk?