ahmed-aboutaleb

VK Sportphoto

Nieuws

Aboutaleb: "Ik voorzie een heel ingewikkelde discussie"

Dennis

Ahmed Aboutaleb was woensdagavond aandachtig toeschouwer in De Kuip tijdens de Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker. De Rotterdamse burgemeester zag tot zijn teleurstelling dat de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt nadat Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp dat werd gegooid vanuit het Feyenoordpubliek. De Ajacied raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

“Het is teleurstellend dat het nodig was om vanuit het publiek kennelijk een aansteker naar het hoofd van Davy Klaassen gooide. Het was terecht dat de scheidsrechter de wedstrijd even staakte om de gemoederen te kalmeren. Een nare episode in het Nederlandse voetbal , aldus  Aboutaleb tegenover RTV Rijnmond

De vermoedelijke dader werd nog tijdens de wedstrijd aangehouden, evenals een andere supporter die verdacht wordt van het afsteken van vuurwerk. “Hij probeerde zelfs nog te ontsnappen aan de politie, maar is bij de wc’s aangehouden”, zo zegt Aboutaleb. De burgervader zag de rivaliteit tot een kookpunt komen. “Ik vind het buitengewoon schokkend dat sommige mensen bevangen worden door emoties, of weet ik veel wat, en overgaan tot zulke acties. Dit is ongelofelijk schadelijk voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal.”

Volgens Aboutaleb helpen dergelijke incidenten niet in de discussie om in de toekomst weer uitsupporters toe te laten tijdens de Klassieker. “Ik voorzie een heel ingewikkelde discussie. In de gemeenteraad heb ik gezegd dat ik open sta voor een experiment. Ik was er vandaag bij en ga met een bijzonder nare bijsmaak naar huis.”

Delen

Reacties

Appie toch, dit gebeurt al sinds mensenheugenis. Onze 'supporter' mikte alleen buitengewoon veel beter en nu roept iedereen moord en brand.
Komt hij weer hoor. Nee Aboutaleb het was gewoon een groot feest..
Mijn gevoel van een groot feest is toch heel anders. De enigste overeenkomst is dat de kater er vandaag wel was.
Had er misschien meer .... Achter moeten zetten. Maar het was even een vergelijking met het wk toen
Onzin Burgemeester. we hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden. Dat hebben ze in Engeland al gedaan. Wet toepassen en handhaven. geen geneuzel over politie capaciteit. alle gestraften zware boetes opleggen om zo de extra cap te bekostigen. ook de KNVB & de clubs zullen daar moeten bijdragen. Iedereen reageert bij te verrast. wekelijks vliegen er honderden aanstekers door de lucht en nu wordt er een speler geraakt, natuurlijk net weer in de Kuip en tegen Ajax. Schandalig uiteraard, maar dit is geen op zich zelf staand geval.
Inderdaad, onze 'supporter' mikte gewoon wat beter.
Het valt mij steeds meer op dat bepaalde reacties op deze Feyenoord site alle normen en waarden te buiten gaan.
Het zou de redactie sieren om deze reacties te verwijderen en bij herhaling de schrijver te verbannen van deze site.
Redactie, jullie publiceren goede artikelen maar zorg ervoor dat de gepubliceerde reacties Feyenoord waardig zijn.
Helemaal met je eens en ach, ze houden het als site ook ergens in stand door B erghuis als ******** weer te geven. Get over it.
Deze abouhoertje heeft ze moment van faam te pakken ***** *** is het balhaar eerste klas
Appietalie moet zijn pismuil houden. Weet amper hoe de buitenspelregel in elkaar steekt die droeftoeter.
@1908 Ik weet dat jullie zo goed mogelijk het nieuws willen delen wat er speelt om onze club, maar ik zou het tof vinden als de redacteuren lieden welke reacties plaatsen welke kant nog wal slaan verwijderen, of die accounts zelfs verwijderen. Het wordt tijd dat het voetbal de hoofdzaak wordt, ipv het gescheld met allerhande woorden/ziektes
mensen, niet om de boel goed te praten maar wordt dit niet veel groter gemaakt dan het is ??
is het gooien van spullen niet van alle tijden? (nogmaals niet goed te praten) maar we doen net alsof dit iets nieuws is en alleen bij Feyenoord gebeurd (is).....
kan me een staafincident herinneren, kan me een aansteker herinneren bij ******** in de Arena en ga zo maar door.