Primeur Bevestigd
yv202345yv202345a9a05421

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord sluit vak Z tegen AS Roma

FeyenoordTM

Na aanleiding van het aanstekerincident van woensdagavond gaat Feyenoord maatregelen treffen voor het komede thuisduel in de UEFA Europa League. De Rotterdammers nemen het donderdag 13 april om 18:45 op tegen AS Roma in de kwartfinale van het Europese toernooi, maar gaan dat duel in zonder steun vanaf vak Z.

In de tweeenzestigste minuut van het KNVB bekertreffen tussen Feyenoord en Ajax (1-2) belandde woensdag vanuit het publiek een aansteker op het hoofd van Ajacied Davy Klaassen. De actie leverde een lichte hoofdwond en bloed op, waardoor het bekerduel tijdelijk gestaakt werd. Mede op aandringen van het slachtoffer in kwestie is het duel later hervat; de 32-jarige dader uit Roelofarendsveen werd kort daarop opgepakt door de politie.

In de uren na het duel tegen Ajax zijn er binnen Feyenoord direct knopen doorgehakt: De club zal in het komende thuisduel tegen AS Roma het complete parterrevak Z sluiten om een mogelijke herhaling van het incident te voorkomen.

Het beuwste vak was reeds in de verkoop gegaan voor seizoenkaarthouders; er waren dus ook al wedstrijdkaarten afgenomen. Meer informatie over verplaatsen naar een ander vak of voor de reeds teruggekochte eigen plaatsen volgt later via de officiële clubkanalen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Beertruidrager
Ik denk dat er maar 1 mogelijkheid is om diit op te lossen. Stel heel vak Z of een ander vak waarin ongeregeldheden plaatsvinden,.financieel aansprakelijk in het geval van vernielingen, pyrogebruik , ordeverstoring en bedreiging en verwonden van spelers van de tegenpartij. Klinkt hard, want de goeden zullen onder de kwaden lijden, maar het zal meer bijdrqgen dat iedereen zich zal realiseren dat dit gedrag zal moeten stoppen. Binnen een paar wedstrijden niets meer aan de hand, want bij voorbaat voelt iedereen het in zijn portemonnee dat zijn buurman iets gaat ondernemen dat de club geld gaat kosten.. Men gaat voorkomen dat er iets gaat gebeurenen en zaL eerder een ander äanspreken op dit gedrag. Al was het maar uit eigen belang. NU is alleen je eigen club verantwoordelijk voor de schade en boetes dan besef je pas dat jezelf hiervoor moet opdraaien en ook verantwoordelijk moet zijn.
Maar ja toekomstmuziek ben ik bang en een ver van mijn bed show.
Ik ben er echt klaar mee. Ik ben zelf eerder bij Feyenoord-PSV op vak Z geweest. Er werd gesnoven, gezopen, er werden regelmatig antisemitische spreekoren geuit. Er werd bijna door iedereen met ernstige ziektes gescholden. Ik voelde me op dat vak gewoon onveilig. Dan krijg je te horen. Dan kom je maar niet. Of krijg je zelf bedreigingen naar je hoofd. Het zijn criminelen die op bepaalde vakken de dienst uitmaken in de kuip. Dat is zorgwekkend, Feyenoord durft hier niet tegen op te treden. Vak Z wordt gesloten met de wedstrijd tegen Roma. Vak Z mag wat mij betreft voor altijd worden gesloten. Of je geeft iedereen van dat vak een stadionverbod voor het leven. Maak er een gezinsvak van. Mijn mooie club gaat naar de klote. Imagoschade van Feyenoord is onherstelbaar beschadigd.
Ik herken het.
Noet op Z, maar parterre achter de goal, voor het vak waar ik toen een seizoenskaart had. Wedstrijd tegen Heracles (Vlaar scoorde de late gelijkmaker) waar ik toen last minute kaarten voor kon regelen, zodat mijn zoontjes meekonden.
Vaste plekken die door anderen bezet waren. Toen ik vroeg waar dan te zitten keken ze me met grote pupillen van de pep aan.
Werd me fijntjes verteld dat het maar goed was dat ik kinderen.bij me had anders hadden ze me een plekkie in de gracht gegeven.
Triest volk. Je schaamt je kapot voor die debielen. Zoveel jaar later is er dus geen moer verandert.
Had jou nou een seizoenkaart of last minut tickets geregeld? Of verzin je gewoon dit hele verhaal? 😂
Eikeltje

Ik heb 40 jaar een seizoenkaart gehad.
Ik heb toen alleen mijn plekkie last minute overgezet en 2 kaartjes erbij gehaald voor mijn zoons.
Als seizoenkaarthouder had je dat recht toen 3x per seizoen.
Helemaal mee eens.
Ik denk dat er voor Feyenoord niks anders op zit, dan dit soort maatregelen voor het moment, dat heb ik gisteren ook al geschreven.
Het is natuurlijk niet 1 crimineel die wat gooide maar een heleboel meer.
Dan dat ' vuurwerk' , wat gewoon zware bommen zijn, het gaat helemaal nergens meer over.
Hoe je een tot nu prachtig seizoen van een zwart randje kan voorzien.
Feyenoord zal met politie en OM harde afspraken moet maken, oppakken dat volk, voor de rechter brengen, levenslang stadionverbod , werkgever informeren, na veroordeling door de rechter civielrechterlijk aansprakelijk stellen voor alle schade.
Gewoon financieel helemaal uitkleden voor de eerste 10 jaar.
Misschien dat dat helpt, maar ik ben er bang voor dat donderdag tegen Roma weer hetzelfde gaat gebeuren, dat volk denkt dat de club hun persoonlijk eigendom is.
Arne gaat ook nog even twee keer nadenken of die wil blijven of niet. Wat een downies zitten er op de tribune.
Beertruidrager
Ik hou mijn hart vast als hij (Slot)dit mee laat wegen in zijn beslissing om al dan niet weg te gaan
RoestigeRinus41
De KNVB zou een voetbalpas kunnen invoeren, die gekoppeld is aan een VOG (verklaring van goed gedrag) om relschoppers te weren. Ik verbaas mij er iedere keer weer over dat er in de stadions vuurwerk kan worden afgestoken en dat het is toegestaan om drank mee te nemen naar de tribunes. Bovendien erger ik mij regelmatig aan het "haantjesgedrag" van veel voetballers. Coaches en clubbestuurders zouden daar vaker tegen moeten optreden.
Er is, denk ik, maar één oplossing hiervoor. Deze zgn supporters 25 jaar een stadionverbod en 10 jaar een meldplicht + taakstraf. Meldplicht en taakstraf gaat in een uur voor de wedstrijd (zowel thuis- als uitwedstrijden) en de taakstraf duurt tot een uur na de wedstrijd. Laat ze dan maar bijvoorbeeld lekker in de zorg hun taakstraf uitoefenen.
Er is maar 1 structurele oplossing voor en dat is meldingsplicht. Dit heeft in Engeland ervoor gezorgd dat er bijna geen incidenten meer zijn bij voetbalwedstrijden.

Als die idioten ergens een hekel aan hebben dan is het melden rondom de wedstrijd en dat jarenlang. Dit moet door alle clubs breed gedragen gaan worden maar ook door de (lokale) overheid. Anders blijft het dweilen met de kraan open.

Begrijpelijk dat Feyenoord vak Z sluit tegen AS Roma. Als dit gisteren was gebeurd en je haalt Champions League dan wordt je waarschijnlijk uitgesloten voor een seizoen van Europees voetbal en kan je 60 miljoen euro op je buik schrijven.

Ik heb een seizoenkaart in een rustig vak (NN), maar er vloog van alles vanuit vak Z naar het veld. Ook tegen Lazio Roma, zelfs een katheter. Deze mensen kunnen niet nadenken en hebben blijkbaar te weinig tot niets in het dagelijks leven te verliezen dat ze zich zo gedragen, anders heb ik er geen verklaring voor.
Helemaal niet begrijpelijk dat vak Z wordt gesloten! Lekker makkelijk als je in vak NN zit. Ik en mijn maten staan in Z en kunnen ons behoorlijk gedragen. Als iemand een aansteker gooit uit NN helpt het dan om dat vak te sluiten? Onzin. Tot je dit probleem hebt opgelost mogen de netten weer terug.
Je praat over vak Z en "deze mensen" en dat slaat nergens op. Wij zijn niet een groep beesten die ze in vak Z hebben geplaatst en alle wel denkende rustige mensen bij U in vak NN.
Vanuit Feyenoord begrijpelijk als je Europees wilt blijven spelen volgend seizoen.
Precies!
Het alternatief is dadelijk uitgesloten worden van Europees voetbal.
Er werd ook bier gegooid vanuit vak NN maar het veld wordt nooit gehaald dat scheelt natuurlijk. Maar netten zou een betere oplossing zijn dat vangt een hoop af.
Dat bier gooien is ook fucking irritant .
Bier is om te drinken.
Klopt wat je zeg, ben ik het mee eens! In elk vak zitten wel een paar idioten. Snap ook niet dat juist die kant net vrij was
@Axl , zien en niet ingrijpen is zwak en ben je net zo fout, dus dicht met die vakken dicht op het veld, heeft lang genoeg geduurd , de cup gaat naar de klote door dit volk
Beertruidrager
Wanneer je in vak Z zit spreek dan die iidoten aan die dit allemaal veroorzaken en neem zelf ook je verantwoordelijkheid. Ik denk dat je weinig zal bereiken trouwens. Merendeel is al ver heen voor de wedstrijd en opgefokt.
Als ik sommige reacties moet geloven is het over en klaar met Feyenoord, en explodeert morgen ineens de wereld terwijl wij liggen te maffen. Ja wat er is gebeurd is schandalig maar we doen nog op twee fronten mee... Waarom dit doemdenken omdat een stel malloten met aanstekers heeft gegooid? De daders zijn gesnapt en de maatregelen zijn genomen... En nu op naar de orde van de dag.
Wat een hersenloze figuren wie laat er nou zo n figuur het publiek ophitsen mogen blij zijn dat we niet reglementair met 0-5hebben verloren en gaan we Ajax uitfluiten als ze terug zijn mogen blij zijn dat ze terugkwamen en die Jod geluiden moet ook eens tegen op getreden worden en Knvb hou die finale ergens anders aub kost ons veel politie en in het ergste geval de Coolsingel door sommige hetsenloze figuren die de club alleen maar geld kosten ik schaam me diep
Goed punt, maar die ben je vergeten. Wie laat zo'n figuur dan precies het publiek ophitsen?
Zwaar klote maar er zal wat moeten gebeuren om dit echt op te gaan lossen. Misschien goed om ook elkaar als supporters eens te corrigeren op dit soort gedrag. Deze groep idioten verzieken het voor de echte supporter en daar wil je toch niet de dube van zijn. Aanpakken die gasten
Pietje_Visstik
Waar slaan die andere echte supporters deze dader niet gewoon ff in elkaar? Dan is het probleem meteen opgelost denk ik.
Een geweldig seizoen ..tot gister !....alles is verkloot door een paar klootzakken...alles!
We moet nu ook niet net gaan doen alsof het "hele seizoen is verziekt", omdat een klein groepje malloten iets hebben geflikt. We hebben het kampioenschap en nog Europees om voor te spelen, de vermeende daders zijn opgepakt en maatregelen zijn genomen. Klaar nu met het gezeik en door nu....
Rossopatonero
Doe is rustig joh. Toen 6 jaar geleden hetzelfde gebeurde in die betonnen bak werd Ajax ook niet gestrafd. We worden gewoon kampioen en niks aan de hand.
Daar gaat het niet om..ik denk ook dat Feyenoord kampioen wordt maar dit zal altijd gebruikt worden... ...dat moet je altijd voor zijn.
Denk dat dit geen zin heeft aangezien de kaarten nog verkocht moeten worden.
Als je op fr12 de reacties zit te lezen, dan is onze club echt verrot. 80% vindt het allemaal wel normaal dat er dingen gegooid worden en dat iedereen zich niet zo moet aanstellen.
Kunnen ze geen IQ-test afnemen bij feyenoord en iedereen onder de 40 weigeren....
FR12 is een hooli forum joh. Die beleven de wedstrijden anders
Dat is ook de rede waarom ik niet meer op fr12 kom...
Eigen schuld!
Als men niet wil beseffen waarom er steeds hoge hekken in De Kuip moeten staan, dan is dit het gevolg.

Camera’s staan in de volgende klassieker weer ergens op het dak.

Oftewel iedereen wordt gestraft door deze hufter, die het nodig vond om de avond te verpesten!

Kanttekening; het zou Nederland sieren als dit ook zo groot in de media hadden aangepakt toen ******** als Feyenoord speler in de Arena werd geraakt door een aansteker.

Ik keur het absoluut af, wat er gisteren gebeurd is.
Maar in het algemeen; wel 2 kanten op kijken.

https://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/geen-straf-ajax-aansteker-incident-********/
Precies dat. Als je zag wat er allemaal gegooid werd naar Gimenez...

En Feyenoord heeft het ook aan zichzelf te wijten. Had eerder maatregelen moeten nemen zoals vak Z sluiten. Ik was er al bang voor. Nu gaat het niet over dat angsthazen voetbal.
Je kan je eigen publiek niet vertrouwen.
Niet zolang je geen voetbalwet/straffen hebt als in Engeland
Jammer dat het zo moet, maar op korte termijn de beste oplossing.
Bedankt weer, aso's
Heel erg verstandig. Hadden ze natuurlijk tegen Ajax ook moeten doen.
Groot gelijk #ikbenhetzat
"lichte hoofdwond" echt he. Zijn gewoon zwakke plekken, bloed als een rund, en lijkt heel wat
Jij wil een wedstrijd pas staken als er iemand dood op het veld ligt?!
Wedstrijd had volgens de regels ook gestaakt mogen worden als er niemand geraakt was hè...
Dingen gooien naar spelers moet je nooit goed willen praten...
Satoshi_Nakamoto
Satoshi_Nakamoto
Hoofdwonden bloeden altijd meer dan wonden op andere plekken op het lichaam. Ziet er al snel ernstig uit terwijl het vaak wel meevalt. Bij de UFC lopen ze er wekelijks zo bij.
Wat een rare discussie of de hoofdwond nu ernstig was of niet...
Probeer maar weer af te leiden van waar het over gaat namelijk wangedrag van supporters
Satoshi_Nakamoto
Satoshi_Nakamoto
Is geen discussie en geen afleiding.
Hoe zou jij het vinden als je van je werk met een lichte hoofdwond thuis komt?
Voor dat salaris zou ik er nog niet eens problemen mee hebben als ik elke dag met gekneusde ribben en een hersenschudding thuis moet komen
Je bedoelt alleen een schudding........ ;-)
Makkelijk praten voor jou zonder hersens
Dat doet er niet toe nultien! Er moet gewoon niks gegooid worden, wat is dat voor belachelijk gedoe.
Klopt ook mee eens hoor. Maar het lijkt nou alsof ie een putdeksel op zn kersenpit heeft gekregen.
Zo te lezen heb je weinig hersencellen. Blijf hier gewoon weg als je niet het fatsoen op kunt brengen om dit soort idioten te bestrijden.
Misschien moet FSV ook eens stoppen met het organiseren van die evenementen rondom dit soort wedstrijden.
Als je als supportersvereniging zijnde dj's en rappers inhuurt die schreeuwen over neuzen en hardcore nummers draaien waarin geweld en hooligans worden verheerlijkt, heb je totaal geen recht van spreken hierin.
Zij leggen met dit soort optredens voor zo'n wedstrijd de basis voor wat zich op de tribune afspeelt.
Rappen heeft ook niets met muziek te maken. Net als die dj's die wat samples mixen en zelf niets kunnen. Daarom ga ik sowieso niet meer naar het stadion.
En terecht, het is doodzonde voor de andere supporters die in dit vak zitten, maar er moet altijd één rotte appel het verpesten. Dan krijg je dit soort taferelen.
Allemaal leuk en aardig, maar het was er niet 1. Ook toen brobbey warmliep werd er weer ongelooflijk veel het veld op gesmeten. Het waren er beangstigend veel meer dan 1. En allemaal maar stom lachen naar elkaar ipv elkaar corrigeren.
Precies....mensen maken zich druk om die ene l*l..... Was dat maar zo.
Waren er wel honderd die de club ten schande maakten.
Terechte keuze, helaas..