kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

''Ik weet niet precies wat hij ermee bedoelde, maar ik vond het niet leuk"

Dennis

Orkun Kökcü en Dušan Tadić waren de aanstichters van het opstootje waarbij Davy Klaassen uiteindelijk een vanaf de tribune gegooide aansteker tegen zijn hoofd kreeg. De beide aanvoerders vlogen elkaar in de haren al wilde Kökcü na afloop niet te lang stilstaan bij zijn aanvaring met Tadić.

“Zulke wedstrijden speel je op de scherpste van de snede. Dan gebeuren zulke opstootjes, dat gebeurt wel vaker. Ik denk dat we daar niet iets groots van moeten maken”, zo vertelt Kökcü bij ESPN.

Tijdens het opstootje maakte Tadić een gebaar waarmee hij Kökcü zijn deelname aan de Ramadan belachelijk leek te maken. Kökcü wilde niet teveel over het gedrag van Tadić zeggen. ''Ik weet niet precies wat hij ermee bedoelde, maar ik vond het niet leuk. Dat ik het niet leuk vond, kon je wel zien.”

De aanvoerder van Feyenoord beschouwt het opstootje inmiddels als een leermoment. “Ik heb heel vaak dat soort momenten. Ik ben in de wedstrijden een vrij emotionele jongen en vaak betrokken bij zulke momenten. Dat praat ik niet goed en hoort ook niet altijd. Deze wedstrijd vraagt soms iets meer en kom je makkelijker in dit soort opstootjes. Nu ik afgekoeld ben en je ziet het terug, dan denk je wel: het staat best wel stom. Op het moment heb je het niet in de hand.”

Kökcü had niet direct door dat Klaassen bij het opstootje werd geraakt. “We moesten naar binnen en ik dacht dat het om het opstootje ging. Ik reageerde daar iets te heftig op bij de scheidsrechter. Toen zag ik dat Klaaasen was geraakt en daar baal je natuurlijk van. Dat gun je niemand en het hoort niet thuis in zo'n mooie wedstrijd.”

Delen

Reacties

Ik snap oprecht niet dat deze uiting van discriminatie zo onderbelicht blijft. En ik snap ook niet dat Orkun dit niet even aanstipt. Hoe kun je zeggen dat t niet beledigend is als je wel gek wordt in t veld.
Denk dat we beter het vuurwerk thuis kunnen laten volgende week. De Uefa zal keihard optreden want die hebben gisteren mee zitten kijken. Zou toch zonde zijn als we als straf 2 wedstrijden niet mee uit mogen. Dat zou betekenen eventueel halve en finale. Daar was Tirana vorig jaar net even te leuk voor. Dus ondanks alle sfeer wat het met zich meebrengt even geen vuurwerk!!!
Uefa straft alleen financieel voor het afsteken van vuurwerk. Voor het gooien van voorwerpen moeten er vakken dicht.
Hou toch op met die rare analyses: "Orkun Kökcü en Dušan Tadić waren de aanstichters van het opstootje waarbij Davy Klaassen uiteindelijk..."
Kökcü en Tadić zijn helemaal nergens aanstichters van. Zij leveren strijd op het veld, tussen de lijnen. En de supporters staan niet tussen de lijnen, moeten daar niet komen, moeten daar niks tussen gooien.
Dat is zo. Maar dat gedrag van voetballersvstookt het vuurtje bij sommige supporters wel op. Bedoel provocerend juichen wordt ook bestraft met geel.
Maar provocerend juichen is gericht op het publiek en dat is dit totaal niet.
waarom? Buiten het feit dat het gooien van iets belachelijk is wat niet thuishoort in voetbal alsmede het afsteken van voorwerk en rookbommen maar je benadeeld onze club vreselijk. Fijenoord zit tijdens de wedstrijd in een flow waarin achterstand kan worden omgezet in winst. Ajax vertraagde alles en ons eigen publiek hielp Ajax daar nog eens mee. Wanneer denken jullie nu eens na over consequenties. boetes, slechte naam etc.
Het gooien van vanalles/voorwerpen/bekers noem maar op is idd not done. Maar de opkomst was gewoon kippenvel en gruwelijk qua vuurwerk/pyro/sfeeractie
Niet als daardoor de wedstrijd stilgelegd moeten worden.
Precies je komt helemaal gefocust de kleedkamer uit, weg focus!
Je ziet 5 minuten lang geen reet, het slaat op je strot. Lekker om daar als topsporter tussen te staan. Fantastisch publiek, maar die heeft echt dat vuurwerk en pyro daar niet voor nodig. Totale nonsens.
Ga je lekker aan de andere kant zitten hebbie er geen last van ook
@Niels1908, dat is bullshit, want het blijft overal hangen. En dat is nog het meest irritant voor die sporters op het veld. Echt niet gezond die troep en al helemaal niet als alle poriën in je longen openstaan door inspanning.
Ben benieuwd of er tegen Roma ook zoveel rookbommen en fakkels worden afgestoken....
Ik kan je dan wel al voorspellen dat volgend jaar CL een lastig verhaal gaat worden met het verleden van de club en z'n "Supporters" ik hoop dat dit eindelijk eens ingezien wordt. Het schaad de club op een ongelofelijke manier.... maar ja wie ben ik... een roepende in de woestijn ben ik bang.
die rookbommen sloegen echt nergens op...
Vuurwerk in stadions moet gewoon hard aangepakt worden. Het is verboden en kost de club veel geld. Je moet je kapot schamen als je dit soort acties steunt.
Gruwelijk inderdaad. Maar in de daadwerkelijke betekenis van het woord. Welke imbeciel bedenkt dit. Als je dit doet. Kies dan ten eerste voor de kleuren van Rotterdam. Dit is kennelijk iets wat gecontroleerd wordt toegestaan door …(???). Je weet dat het windstil is. Blaas het dan af. Je snapt toch dat dit helemaal geen *** oplevert. Echt jongen. Dat dit wordt goedgepraat vind ik nog wel het meest stuitend aan het geheel.
Ja ach. Ik vond het niet leuk dat we verloren. Carry on.
Waarom wordt mn reactie verwijderd?