kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Er was wel een discussie in de kamer van de scheidsrechter"

Van de redactie

Feyenoord heeft woensdagavond in eigen huis de halve finale van de KNVB Beker verloren tegen Ajax. In een bizarre wedstrijd waarin er weinig echt gevoetbald werd, trokken de hoofdstedelingen uiteindelijk aan het langste einde. Het duel werd overschaduwd door een aanstekerincident waarbij Ajax-speler Davy Klaassen gewond raakte. Ajax verliet het veld en scheidsrechter Lindhout staakte de wedstrijd. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na afloop op de persconferentie na over het duel.

Na een uur spelen werd de wedstrijd enige tijd gestaakt. De ploeg van Arne Slot wilde graag verder spelen. "We waren rustig in de kleedkamer. Wij wilden graag verder spelen, want ik denk dat wij in een goede fase van de wedstrijd zaten. Je wordt dan uit je ritme gehaald. Je zit in de kleedkamer en moet jezelf warm houden en dan is het momentum van de wedstrijd weg. Ik denk dat we daarna nog wel kansen creëerden, maar als je ze dan niet afmaakt, wordt het een moeilijke avond", aldus de aanvoerder van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. 

"Opstootjes horen erbij, maar als een speler zo van het veld gaat, kan dat niet", vervolgt Kökcü. "Maar zoals ik net al zei, het is niet normaal als een speler zo van het veld af moet", doelt de aanvoerder van Feyenoord op de gewonde Davy Klaassen.

Burgemeester Aboutaleb gaf voorafgaand aan het duel aan dat hij openstond voor een gesprek om weer uitsupporters toe te laten tot de Klassieker. Door het incident lijkt dit plan voorlopig van tafel. "Wel logisch denk ik, als je dit gezien hebt", reageert Kökcü.

Tijdens de afkoelperiode ontstond er een kleine discussie in de kleedkamer van scheidsrechter Lindhout. "Er was wel een discussie bij de scheidsrechter in de kamer. De scheidsrechter gaf aan dat wij een indirecte vrije trap zouden krijgen. Daar was de aanvoerder van Ajax (Tadic) het niet mee eens. Als wij de vrije trap zouden krijgen, wilden zij niet verder spelen, maar ik had niet het gevoel dat zij puur om die actie met de supporters niet verder wilden gaan."

Delen

Reacties

Geen enkel excuus daarvoor, maar de emotionele lading van de wedstrijd werd er niet beter op door het (jank)gedrag van veel Ajax-spelers. Voortdurend op de grond gaan liggen en doen of ze zojuist levenslang verminkt raakten...bah, bah.....en dan heb ik het uiteraard niet over het incident Klaasen!
Eigenlijk interesseert de nederlaag me geen reet. Ik heb de tv ook uitgezet na dat incident, ik vond het wel best. Trouwens, mochten we nog gewonnen hebben was het daarna wel omgezet in een reglementaire nederlaag ( en terecht naar mijn mening)
Ik zie het als een eer dat Ajax alles doet om ons te ontregelen. Tadic was een echte vieze hond.
Je bent in ieder geval voorbereid op de spelletjes die AS Roma gaat spelen. Ajax had vervelend tijdrekken en naar gedrag tot kunst verheven gister.
Ja dit dacht ik dus ook precies. AS Roma speelt het ook zo.
Hadden beter tadic kunnen raken, jankerd
Hadden beter niemand kunnen raken. Dan had de wedstrijd normaal uitgespeeld geworden en hadden we absoluut nog gewonnen. Maar ja als de haat zo groot wordt 🤤
We hadden beter niks kunnen gooien en ze gewoon met 4-2 weg kunnen spelen. Tadic direct rood voor moslim haat en een vrije trap op een gevaarlijke plek tegen een aangeslagen tegenstander. Maar nee een paar kneuzen zien hun club liever verliezen en zonder publiek spelen. Ga een keer bij zulke zielige lui op de stoep staan ipv bij (oud) spelers. Genoeg mensen op Z weten wie er gegooid hebben, zwijgen is helpen.
We hadden makkelijk kunnen winnen, waren beter. Maar we zijn uitgeschakeld door eigen "supporters" en Portugese tijdrek en jankgedrag van Ajax. Stop eens met dat hersenloze gedrag je dupeert de club!