inv202210174-5742-114519-1

Nieuws

"Uiteindelijk is het doodzonde dat het daar niet meer over kan gaan"

Dennis

Arne Slot kijkt terug op een vervelende avond waarbij een gedeelte van Het Legioen zich misdroeg door met voorwerpen naar het veld te gooien. “Dat wil je absoluut niet zien op een voetbalveld, laat staan bij een club waar jij hoofdtrainer bent”, aldus de trainer tegenover ESPN

"Een ontzettend teleurstellend moment. Al kan je daar nog veel ergere woorden voor gebruiken dan dat. Want teleurstellend dekt de lading niet. Dan heeft het uiteindelijk niets meer met voetbal te maken”, aldus Slot. 

Volgens de trainer is het terecht dat het incident aan de kaak wordt gesteld. Nog voor het incident zag Slot al soortgelijke taferelen. “Ik moet eerlijk zeggen dat toen spelers van Ajax gingen warmlopen, er allerlei dingen werden gegooid. Toen beperkte het zich tot plastic bierglazen. Dat is ook al niet goed te keuren.” De Feyenoordcoach had bij het opstootje niet direct door dat er voorwerpen naar het veld werden gegooid. “Op een gegeven moment zie je Klaasen wel lopen met bloed op zijn hoofd. Dan heb je niet het idee dat het door een duw komt. Er vloog van alles het veld op. Het is natuurlijk verschrikkelijk.”

Feyenoord plaatste om het grootste gedeelte van het veld al netten. Slot weet niet wat de oplossing is. “Wat kunnen we eraan doen? Ik ben niet degene die dit kan oplossen. Dat er iets aan gedaan moet worden, is helder. Het is alleen niet zo eenvoudig om daar een oplossing voor te vinden. Dat er meer en sneller irritatie is in de samenleving, daar is niet alleen een voetbalstadion het voorbeeld van.” 

Feyenoord en Ajax besloten uiteindelijk de wedstrijd te hervatten. Volgens de trainer wilde zijn ploeg zeker het veld weer op. “Ik heb tegen de jongens gezegd: jullie zijn er niet schuldig aan dat een supporter iets heeft gegooid. Jullie hebben al die wedstrijden gevochten om de halve finale te halen. Dan moeten we nu wel proberen om een half uur lang ons uiterste best te doen om die gelijkmaker te maken. Dat hebben ze ook gedaan en nu praten we over voetbal. Uiteindelijk is het doodzonde dat het daar niet meer over kan gaan, want het was best wel een leuk eerste uur om naar te kijken.”

Delen

Reacties

Tegen Roma de parterre leeg laten, 1 incident en we kunnen de CL vergeten.
Ik denk Dat Feyenoord gwwn kampioen gaat worden door dit indien alles wat er rond deze wedstrijd speelde . Dit gaat enorme impact hebben op de club .
We worden ECHT WEL kampioen. We laten ons niet gek maken door een paar van die doorgesnoven gekken.
Volgend jaar eerst een IQ test afnemen voordat iemand een seizoenskaart maag bestellen.