fey-ajafey-vankerkhoven

Vrouwen

"Ik denk dat niemand dat een maand geleden had gedacht"

Dennis

In de winterstop versterkte Feyenoord V1 zich met Ella Van Kerkhoven. De spits maakte de overstap van KRC Genk naar Rotterdam en moet de ploeg van trainer Jessica Torny van de broodnodige doelpunten gaan voorzien.

Dat Van Kerkhove instemde met de transfer, had ook te maken met de situatie waarin de Belgische club zit. “Ik wilde niet per se vertrekken, maar als je voelt dat er weinig toekomst is, dan moet je keuzes maken. Ze hebben mij ook láten vertrekken, dat telt ook", zo zegt zij tegenover Sporza. KRC Genk zag meerdere speelsters vertrekken. "Ik denk dat er op financieel vlak bepaalde zaken niet gelopen zijn, zoals ze verwacht hadden. Deels daardoor zijn we met een vijftal speelsters vertrokken", zo zegt Van Kerkhoven. "Maar het is aan Genk om daar verder toelichting bij te geven, ik kan niet spreken voor de club.”

Vorige week maakte Van Kerkhoven direct haar debuut en niet in de minste wedstrijd. De spits mocht direct aan de bak tijdens de Klassieker in de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat niemand dat een maand geleden had gedacht, maar het is een mooie verrassing dat Feyenoord uit de bus kwam. De uitslag was wel minder (Ajax won met 4-0, red.), maar ik denk dat het voor iedereen een droom is om daar te debuteren".

Ondanks dat zij nog maar kort in Nederland actief is, heeft Van Kerkhoven al een goed beeld gekregen van het niveau. "De poule om speelsters uit te vissen is hier in Nederland toch wat groter, waardoor de kwaliteit omhoog gaat. Hier speel je dan bijvoorbeeld tegen Ajax, een club die ook in de Champions League speelt en daarin sterk bezig is." Daarnaast is de Belgisch international onder de indruk van de faciliteiten die Feyenoord biedt. "Ik kan bijvoorbeeld opnieuw trainen in de voormiddag. We zitten vrijwel dagelijks in de fitness en je kan eten op de club. Hier is alles op één plek, Varkenoord. Allemaal zaken waardoor je je enkel met voetbal hoeft bezig te houden en dat voel ik. Je hebt weinig andere zorgen dan gewoon goed trainen en klaar zijn om matchen te spelen", zo besluit Van Kerkhoven.

Delen

Reacties

Ik denk niet dat Vivianne Miedema ooit nog naar Feyenoord komt.
Goed dat we aandacht besteed wordt aan het vrouwenteam. Misschien wel een foto gebruiken waarop je ook een hoofd ziet?
Ik heb die foto wel met hoofd....