Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: “Er zitten ook een heleboel van die gluipers bij"

Dennis

Willem van Hanegem zag Feyenoord afgelopen donderdag wederom onderuit gaan tegen AS Roma. Dit keer moesten de Rotterdammers na penalty’s buigen voor de Italianen. Door het verlies is de ploeg van Arne Slot uitgeschakeld in de Europa League.

Van Hanegem had een aardig voetballend Feyenoord gezien. Wel had hij zich gestoord aan de Romeinen. “Ik heb me wel zo geïrriteerd aan die gasten”, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad. “Dan denk ik, dat is hetzelfde wat ik nu vorige week ook al had.” Net als in de thuiswedstrijd zag de clubicoon dat de spelers van AS Roma alles uit de kast haalden. “Er zitten ook een heleboel van die gluipers bij. Omlopen, en dan stompen geven, dan gauw weglopen.” Van Hanegem vindt dat Feyenoord zich daar beter tegen had kunnen wapenen. “Dan denk ik, ga dat ook een paar keer doen.”

Van Hanegem vond ook dat de Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano beter had kunnen optreden tegen het gedrag van de Romeinse spelers. “Als al die gasten naar hem toe komen en tekeer gaan, dan moet hij meteen tegen hen zeggen, ‘nog één keer en dan krijg je een kaart’. Ze deden niks anders. Rollen waarvan je denkt, die houden straks helemaal geen spelers meer over. Die moet je meteen afstraffen. Meteen een kaart geven.”

Als lichtpuntje zag Van Hanegem aan Feyenoord-zijde dat Thomas Beelen tot de uitblinkers behoorde. “Hij speelde goed, maar ik vond er nog een beter”, zo vestigt ‘De Kromme’ de aandacht op Timon Wellenreuther. De Duitse goalie onderscheidde zich met enkele zeer belangrijke reddingen. “Die keeper vond ik wel echt heel goed. Die is wel echt een goede vervanger. Het had niet alleen te maken met die laatste bal. Die was echt ongelofelijk goed.”

Delen

Reacties

Wellenreuther - Beelen - Hancko zijn geweldenaren!

Beelen wordt met de wedstrijd beter.
Misschien wel de verbeterde versie van Trauner…
Tja, zo eens vwb het gedrag van die Italianen. Mss moeten we daar les in krijgen. Rick Karsdorp heeft t uiteindelijk ook geleerd.....
Maar toch, het is zo on-Rotterdams....
Timon en Thomas, onze nieuwe toppers!
Justin en Gernot krijgen het nog lastig …….
Maar…. Hoe meer concurrentie, hoe beter…