chris-woerts-videostill-sbs6

Maasboulevard

"Ik denk dat Feyenoord daar ook aan toe is"

Dennis

Chris Woerts gaat bij Feyenoord voorstellen om Lilian Marijnissen te benoemen in de raad van commissarissen. De voormalig commercieel directeur van de Rotterdammers is ervan overtuigd dat de club daarmee een goede zet doet.

"Lilian wordt de eerste vrouwelijke commissaris bij Feyenoord in de rvc”, zo zegt Woerts overtuigend bij Veronica. “Er was nog nooit een vrouw in de raad van commissarissen bij Feyenoord en zij wordt de eerste.” 

Marijnissen was tot voor kort actief in de politiek als fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. De 38-jarige voormalige politica staat bekend als groot fan van Feyenoord. Volgens Woerts is zij geschikt voor de bestuurlijke functie bij haar geliefde club. "Dat ga ik voorstellen”, aldus de invloedrijke sportmarketeer. "Ik vind het heel goed, dat er een keer een vrouw in de raad van commissarissen komt. Ajax heeft twee of drie vrouwen in de rvc. Ik denk dat Feyenoord daar ook aan toe is". Marijnissen zelf reageerde kort op het voorstel van Woerts. "Feyenoord zit wel in mijn hart. Ik weet niet of ik dit kan, maar nul vrouwen is wel heel erg weinig". 

Indien het daadwerkelijk tot een benoeming komt, dan is Marijnissen de tweede vrouw die een bestuurlijke functie bij de Rotterdamse club gaat bekleden. In 1995 was Nicole Edelenbos de eerste vrouw. Zij werd door toenmalig voorzitter Jorien van den Herik tot directeur algemene zaken. In 1998 verliet Edelenbos de club, nadat bekend was geworden dat zij een relatie had met Ajax-directeur Maarten Oldenhof.

Delen

Reacties

Het gaat om vaardigheden, past iemand bij een club en acceptatie. Mij maakt het dan niet wie het is
Ze is helaas van de verkeerde partij……
En sinds zij daar aan de macht kwam, heeft de SP elke verkiezingen verloren….
En als Chris W iets zegt, weet je dat het niet gebeurt….
@redactie wat een meuk dit. Krijgt elk orakel dat wat uitkraamt een artikel?
Volgens mij is er helemaal geen vacature voor/in de RvC dan valt er ook weinig te adviseren. Hoewel ik nog nooit op haar partij gestemd heb, vind ik Marijnissen een 'slimme meid' (die net iets anders tegen bepaalde zaken aankijkt als ik) maar ik vraag me af of ze niet veel liever lekker op de tribune zit dan vanwege een primair toezichthoudende functie een plekje in de buurt van de business units.
Als hier artikelen met quotes van Woerts verschijnen weet je dat er echt niets te melden is momenteel.
Zit er al een lgbht-er in de RVC. Anders stel ik voor dat we er daar ook eentje van nemen. Gelukkig is alles wat dildo Chris verteld pure onzin.
Die Woerts moet zich vooral met zich zelf bemoeien en vooral niet met Feyenoord. Als commissarissen bij de club moeten vooral invloedrijke en succesvolle personen worden benoemd met affiniteit voor de club. Laat mw Marijnissen gewoon enthousiaste supporter blijven.
“ Ajax heeft twee of drie vrouwen in de rvc.” Ja, gaat lekker daar. Daar moeten we zeker een voorbeeld aan nemen. 😂
Lillian is een echte Feyenoorder, dat is waar. Er zitten 50.000 supporters elke 14 dagen, waarom deze personen niet? . Chris zit weer economisch te geilen, als het aan Chris lag hebben we dalijk een woke spits, Beste Chrisje, moet ik dan zelf een sliding op zijn halsslagader nemen? Je bent compleet contact gestoord, En een geldhoer, Feyenoord is passie, Passie die je wijf zag, voordat ze met jouw in het huwelijk trad.
Als er in jouw familie functionele hersencellen voorkomen, zitten ze iig niet onder jouw schedeldak.
"Ik weet niet of ik dat kan" maarja 0 vrouwen dus dan maakt dat ook niet uit. ALS er maar een vrouw in komt.....Kennis en kunde is irrelevant... belachelijk.
Lilian is een slimme, aardige vrouw met een Feyenoord hart. Zou een prima zet zijn!
Maar kan ze iets in relatie tot onze club. NEE NATUURLIJK NIET
Feyenoord zal en moet aan de bestuurders hun kennis, kwaliteit en meerwaarde voor de organisatie voorop stellen.
Laat Feyenoord aub niet meegaan in de opgedrongen trend (woke) dat het bestuur op elk gebied inclusief moet zijn.
Een SP lid die toetreedt tot de meest kapitalistische en opportunistische industrie die er is, de voetbalwereld.

Heeft niet lang geduurd met die principes dan.
Zou zelf nooit ergens willen zitten puur omdat je vrouw bent, van kleur bent, een handicap hebt etc; Positieve discriminatie zeg maar. Zou zelf alleen maar op mijn kwaliteiten beoordeeld willen worden.
En dan eisen dat de spelers net zo veel (weinig) verdienen dan de schoonmakers? Zullen veel spelers bij Feyenoord komen spelen dan.
Flikker nou toch op. Dat mens heeft nog nooit een bedrijf van binnen gezien. Die is er voor dat alles van de staat is. Totaal debiel dit.
aub niet doen feyenoord op basis waarvan kan zij mee beslissing over zaken dat gaat over voetbal. in amsterdam lopen we nu nog steeds te lachen daar hadden ze ook 4 bobo's die geen verstand van voetbal hadden kijk wat het resultaat is. de rvc bepaald ook mee met transfer zaken hoe kan lillian marijnisen bepalen we bijv de nieuwe rechtbuiten van feyenoord moet worden. zelfde moet hugo de jonge die werd ook al eens genoemd.
De RvC heeft een controlerende functie. Zullen niet kijken naar welke speler wel of niet gehaald moet worden. Alleen controleren of de financiële voorwaarden daarvan de club niet in problemen brengen.
020 3 vrouwen, ja dat heeft goed uitgepakt zeg.