De Graaf

VK Sportphoto

Vrouwen

"Ik denk dat we trots mogen zijn. Een heerlijk puntje"

Van de redactie

Feyenoord speelde afgelopen weekend gelijk tegen titelkandidaat Ajax in de Azerion Eredivisie Vrouwen. In de Johan Cruijff Arena werd het een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd werd gespeeld voor ruim 30.000 toeschouwers wat een toeschouwersrecord betekende. 

Feyenoord-trainer Jessica Torny was tevreden over de prestatie van de Rotterdammers. "We hadden een heel duidelijk plan. Wij hebben niks meer te verliezen en Ajax kan nog steeds kampioen worden. Hoe mooi is het dan voor ons om Ajax pijn te doen in een volle Arena” zo vertelde zij tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl  

Torny vond dat de Rotterdamse middenmotor stiekem kans had op meer. “In de eerste helft hadden we de betere kansen. We missen eigenlijk kracht om het uiteindelijk goed uit te spelen en af te maken”. In de tweede helft liet Ajax volgens Torny zien over meer voetballende kwaliteiten de beschikken. “Ajax heeft ons de tweede helft continu onder druk gezet, maar het niet goed genoeg uitspeelt. Wij hebben fantastisch het doel verdedigd”. Torny had genoten van de ambiance in het stadion. “Ik denk dat het voor supporters een mooie wedstrijd was om te zien. Ik snap dat Ajax het liefst met resultaat hier had gestaan. Voor hen voelt het misschien alsof ze met lege handen staan”.

Ook Esmee de Graaf kijkt tevreden terug op de Klassieker. “Ik denk dat dit een echte vechtwedstrijd was. Dat je hier een punt kan pakken in de Arena, ik denk dat we dan heel trots mogen zijn. Een heerlijk puntje.” De aanvoerder mocht ervaren hoe het is om voor een vol stadion te spelen. “Er zijn veel fans voor Ajax, maar om voor 30.000 man op het veld te mogen staan. Het is altijd mooi.” Tegelijkertijd was het wennen. “We waren aan het coachen, je hoort bijna niks. Het is voor vrouwenvoetbal ook nieuw, maar dit is wel echt iets waar we als voetballend Nederland trots op mogen zijn", aldus De Graaf.

Delen

Reacties

Nog geen reacties