pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik denk niet dat Feyenoord gaat winnen, maar ook niet dat ze verliezen"

Van de redactie

Feyenoord wist zondagavond de koppositie in de Eredivisie voor nog zeker een week vast te houden. FC Volendam werd na een vroege achterstand alsnog aan de zegekar gebonden (2-1). Pierre van Hooijdonk zag dat de Rotterdammers het in de eerste helft lastig hadden met ‘Het Andere Oranje’, zo vertelde hij bij Studio Voetbal.

De oud-Feyenoorder zag FC Volendam goed voor de dag komen. “Volendam heeft wel vijf open kansen gekregen. Daarmee hadden zij zichzelf de wedstrijd makkelijker kunnen maken.” Niet voor het eerst dit seizoen boog Feyenoord een achterstand om in winst. Volgens Van Hooijdonk was dat te danken aan het wisselbeleid en Santiago Gimenez. “In de tweede helft was alles wel anders. Slot had hier de hand in, door in de rust drie nieuwe spelers te brengen en nog meer in de aanval te gaan. Daarmee hadden ze Volendam uiteindelijk wel bij de strot.” De oud-spits zag Gimenez met een doelpunt en een assist van waarde zijn. “Met name Gimenez was goed. Hij was echt heel belangrijk”.

Volgende week staat de Klassieker op het programma. De inzet is de koppositie in de Eredivisie. Van Hooijdonk verwacht een gelijk opgaande wedstrijd. “Ajax was vandaag weer heel goed en Feyenoord wint zelden in Amsterdam. Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar even wint. Ik denk ook niet dat Feyenoord gaat winnen, maar ook niet dat ze verliezen.”

Delen

Reacties

Hoop dat Pierre gelijk heeft. Ik heb er een hard hoofd in. Feyenoord heeft veel te veel kansen nodig om tot scoren te komen en (met alle respect) Wellenreuther is geen goeie keeper, hij zal de nul niet gaan houden. Wordt een bijna onmogelijke opgave voor Feyenoord, die sowieso zelden als eerst op voorsprong komen (dan zie ik er wel kans een gelijkspel uit de arena te halen). Het welbekende trucje dat Feyenoord nu al een wedstrijd of 9 weet toe te passen, dat gaat tegen Ajax niet lukken, die prikken er in de counter dan nog eentje in en is de wedstrijd over. Ben erg benieuwd hoe de wedstrijd eruit gaat zien!
Dus wordt een gelijkspel, nou daar zou ik voor tekenen.
Als je beter bent dan Ajax ga je winnen. En ik denk dat Feyenoord beter is...
We zijn de laatste wedstrijden steeds beter dan de tegenstander en toch komen we iedere keer op achterstand...
Maakt volgens Cruijff niet uit, als je er zelf maar één meer scoort.
Dat doen we idd ook steeds... Maar zou erg fijn zijn als we keertje 'gewoon' makkelijk winnen... Zoals onze aanvoerder ook al aangaf ;-)
Nou heel goed...tegen Heerenveen kom op...die keeper van O20 pff schieten jongens blijven schieten vanaf de 16 .Gek vroeger werd altijd gezegd wedstrijden voor belangrijke wedstrijden, in erg moeilijk. En nu ineens had Feyenoord over Voledam moet heen walsen. Juist wedstrijden zoals deze zijn moeilijker te spelen als aankomende donderdag...ze waren nu toch gefocust erg knap...we gaan voor de drieslag