wieffer pecfey

Nieuws

"Uiteindelijk over de streep getrokken. Daarmee is alles wel gezegd"

Dennis

Feyenoord behaalde zondagavond een benauwde zege op FC Volendam. De Rotterdammers knokten zich naar een 2-1 zege in De Kuip. Mats Wieffer zag zijn ploeg snel achter komen en zich daarna naar de winst worstelen. “We halen altijd een resultaat, of we nou goed spelen of niet”, zo vertelt hij bij ESPN.

“Zij spelen in een 5-4-1 en dan weet je dat het lastig wordt. Als je dan na tien minuten achter komt, is dat precies wat ze willen. Dan lopen ze naar achteren. Ik denk dat wij de eerste helft te gehaast hebben gespeeld. Als je wat rustiger blijft, speel je ze kapot. De tweede helft ging dat beter. Je scoort ook snel, dat helpt mee. En uiteindelijk win je met 2-1”, zo vat hij de wedstrijd samen.

Wieffer zag Feyenoord zo nu en dan slordig verdedigen en ging ook zelf in de fout. De middenvelder miste een ogenschijnlijk makkelijk te onderscheppen bal waarna Henk Veerman een vrije doortocht had richting Timon Wellenreuther. “Gelukkig ging die bal er niet in, daar was ik wel blij mee. Ik denk dat dit verreweg mijn slechtste wedstrijd was. Ik was vandaag helemaal niet goed. Uiteindelijk hebben we hem over de streep getrokken. Daarmee is alles wel gezegd”, zo zegt Wieffer realistisch.  

Volgende week zondag staat de competitiekraker tegen Ajax op het programma. Inzet wordt de koppositie in de Eredivisie. Wieffer gaat strijdbaar richting de Klassieker. “Als we kampioen willen worden, dan moeten we gewoon winnen. En het maakt dan niet uit hoe we dat doen. Uiteindelijk staan we nog steeds eerste. Als we blijven winnen, ondanks dat we niet goed spelen, dan ben ik tevreden.”

Delen

Reacties

Zo is het, je kan never eens rustig op de bank liggen, maar de 3 punten zijn binnen.
Volendam zal er normaal gesproken wel in blijven, paar aardige spelers en een goede keeper.