Primeur Bevestigd
yv20201213-159op

VK Sportphoto

Nieuws

Alternatieve aanvoerdersband bij Klassieker

FeyenoordTM

Aanstaande zondag staat de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De KNVB kondigde recentelijk een nieuwe OneLove-actie aan voor de bewuste speelronde. De aanvoerders van Ajax en Feyenoord gaan daar naar alle waarschijnlijkheid niet in mee.

De One Love-aanvoerdersband is een speciale armband voor aanvoerders van voetbalelftallen in de Eredivisie. De band wordt gedragen om verbinding uit te stralen en discriminatie tegen te gaan. Eerder dit seizoen zorgde het (niet) dragen van de regenboogband voor veel ophef. Zowel Kökcü als Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi besloten destijds niet mee te doen aan het initiatief. De ophef was zelfs zó groot dat de KNVB besloot een nieuwe OneLove-actie te cancelen.

Gernot Trauner nam bij AZ-uit de aanvoerdersband eenmalig over van Orkun Kökçü. Ajax-aanvoerder Dušan Tadić bedekte in dezelfde speelronde voorafgaand aan Ajax - sc Heerenveen zijn OneLove-aanvoerdersband gedeeltelijk onder zijn reguliere aanvoerdersband.

Dušan Tadić en Orkun Kökçü zullen aanstaande zondag naar alle waarschijnlijkheid géén OneLove aanvoerdersbanden dragen. De actie was door de KNVB opnieuw in het leven geroepen rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Na afloop van Feyenoord - FC Volendam kreeg Orkun Kökçü van ESPN de vraag of hij aanstaande zondag bij de Klassieker aanvoerder zal zijn. De Turks-international was duidelijk: "Ja, ik zal zondag aanvoerder zijn. Hoe we het gaan invullen, zien jullie vanzelf."

Ajax en Feyenoord hebben het idee om zondag met een gezamenlijke aanvoerdersband te komen. Het doel is dat de band respect uitdraagt naar iedereen - ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Eerder uitte aanvoerder Kökçü dit ook in een officieel statement. Het beoogde plan is nog niet definitief. Aan Amsterdamse zijde zijn er nog geen knopen doorgehakt.

Een woordvoerder van de KNVB liet eerder aan Vandaag Inside weten dat het ieders goed recht is om niet mee te doen aan de actie. Het duel tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 14:30 afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Oprotten met die band en al die **** rotzooi
Als hij hem niet wilt/mag dragen door zijn geloofsovertuiging wag is daar dan mis mee? Iedereen is gelijk toch ook elke religie? En iedereen dient toch gerespecteerd te worden ? Dus ook zijn geloof. Of je het er nu mee eens bent of niet. Ze moeten eens ophouden met polariseren!
En voordat er reacties over komen. Ja ik heb een **** in mijn vriendengroep en ook in 1 in de familie. En zelfs die snappen dat hij hem niet wilt/kan dragen. Draag dan gewoon een Respect band of all lives matter.
Deze actie is nodig omdat gays in NL nog steeds gediscrimineerd worden. Als je vindt dat dat wel mee valt, vraag het dan even na bij een homoseksuele vriend. Als je die niet hebt, dan zegt dat misschien wat meer over jezelf.
Dus je MOET een gay vriend hebben anders ben je fout??? Raar stukje inclusie logica...
Of een kennis of collega of iets dergelijks. Onderzoek toont dat 5-10% van de bevolking gay is. Als jij er helemaal geen kent dan toont dat wel enige intolerantie bij jou of je omgeving. Het betaald voetbal is een voorbeeld daarvan, want hoeveel homofiele professionele voetballers zijn er wereldwijd uit de kast gekomen?
Gemiddeld 10% wil nog niet zeggen dat er in iedere groep van 10 mensen een ****/lesbi moet zitten... Je kunt bv. ook 2 groepen van 10 mensen hebben met in de ene groep 2 gays en in de andere groep geen... Das ook gemiddeld 10%... Dus je argument slaat nergens op...
Sorry kingming maar jij trekt echt hele rare kort door de bocht conclusies...
Ik denk trouwens dat je homoseksuele vrienden de benaming ******** ook niet zo kunnen waarderen..
Ik ben hetero en jij bent homofoob.
Sukkeltje die woke kletspraat ga je maar bij mvr Kaag verkondigen. Feyenoorders zijn gelijk ongeacht wie ze liefhebben. Maar zolang zij zichzelf in een apart hokje blijven plaatsen in de vorm van de roze kameraden zal het nooit als normaal worden gezien

Daarnaast moet jij niet uit je nek liggen kletsen over je homofoob
Niks geen alternatief dragen die band of geen band.... Tenzij je voor rascime, discriminatie en onderdrukking bent. Blijkbaar zijn deze heren dat en dan hoor je helemaal geen band te dragen en horen deze spelers niet in Nederland thuis...
Je houdt er een vreemde logica op na. Het leven bestaat niet uit alleen zwart wit keuzes vaak is het genuanceerder. Die Sire campagne is er juist voor dit soort reacties zoals jij die geeft...
Voor het eerst kan ik mij vinden in de keuze van Tadic. Moeten ophouden met dat opdringen door die **** gemeenschap. Die One love band geven ze maar aan de roze kameraden
Rood witte kameraden of geen kameraden, onderscheid doen we niet aan in de Kuip.
Gezien uw reactie zijn dit soort acties helaas hard nodig.
Deze acties wekken alleen maar ergernis en meer haat op.
Klopt omdat een miljoenen slurpende mannen zich te goed voelen dat is wat de ergernis op wekt
Haat oproepen wanneer je vraagt om meer gelijke rechten voor gays. Wonderlijke gedachtegang. Ik zeg niet dat dit voor jou geldt, maar ik heb altijd het gevoel dat de haat ontstaat doordat velen moeten toegeven dat ze inderdaad anders naar gays kijken en dat dat feit confronterend is.

On topic: hoewel ik het een slappe actie vind, ben ik in dit geval blij dat Tadic er hetzelfde instaat als Kökcü. De nadruk lag vorige keer wel erg op hem, dat heb ik voor deze wedstrijd liever niet.