pierre-van-hooijdonk-2

"Ik denk niet dat Feyenoord gaat winnen, maar ook niet dat ze verliezen"

Dennis

Feyenoord wist zondagavond de koppositie in de Eredivisie voor nog zeker een week vast te houden. FC Volendam werd na een vroege achterstand alsnog aan de zegekar gebonden (2-1). Pierre van Hooijdonk zag dat de Rotterdammers het in de eerste helft lastig hadden met ‘Het Andere Oranje’, zo vertelde hij bij Studio Voetbal.

De oud-Feyenoorder zag FC Volendam goed voor de dag komen. “Volendam heeft wel vijf open kansen gekregen. Daarmee hadden zij zichzelf de wedstrijd makkelijker kunnen maken.” Niet voor het eerst dit seizoen boog Feyenoord een achterstand om in winst. Volgens Van Hooijdonk was dat te danken aan het wisselbeleid en Santiago Gimenez. “In de tweede helft was alles wel anders. Slot had hier de hand in, door in de rust drie nieuwe spelers te brengen en nog meer in de aanval te gaan. Daarmee hadden ze Volendam uiteindelijk wel bij de strot.” De oud-spits zag Gimenez met een doelpunt en een assist van waarde zijn. “Met name Gimenez was goed. Hij was echt heel belangrijk”.

Volgende week staat de Klassieker op het programma. De inzet is de koppositie in de Eredivisie. Van Hooijdonk verwacht een gelijk opgaande wedstrijd. “Ajax was vandaag weer heel goed en Feyenoord wint zelden in Amsterdam. Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar even wint. Ik denk ook niet dat Feyenoord gaat winnen, maar ook niet dat ze verliezen.”