pierre-van-hooijdonk-2

Nieuws

“Ik heb geen medelijden met Ajax”

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk was aandachtig toeschouwer tijdens de historische 6-0 overwinning van Feyenoord op aartsrivaal Ajax. “Dit is heel bijzonder. Het is de grootste overwinning op Ajax en de manier waarop heeft nog veel meer indruk gemaakt”, zo zegt hij bij NOS.

Volgens het Feyenoordicoon kwam Ajax nog goed weg. “Het viel uiteindelijk nog mee. De uitslag had veel hoger kunnen zijn.” Ondanks zes doelpunten, misten de Rotterdammers nog vele opgelegde kansen. Bovendien ontsnapte de Amsterdammers tweemaal aan een penalty na discutabele handsballen en verzuimde scheidsrechter Danny Makkelie om Steven Bergwijn weg te sturen.

Rode kaart
De Ajax-aanvaller sloeg direct na rust in volle sprint op het achterhoofd van Bart Nieuwkoop. Van Hooijdonk snapt niet dat de VAR niet ingreep en Bergwijn mocht blijven staan. “Natuurlijk is dit een rode kaart. Als je een tegenstander bewust slaat, dan lijkt me dat niet meer dan normaal.” Ook oud-PSV’er en huidige Feyenoordjeugdtrainer Ibrahim Affelay kon zijn ogen niet geloven. “Het is bizar. Dan wordt gezegd dat het ligt aan de snelheid waarmee het gebeurt. Nou, dan moeten ze voortaan wachten tot iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. Dit is toch geen discussie?”

Medelijden
“Ik heb geen medelijden met Ajax”, zo zegt Van Hooijdonk over het onherkenbare optreden van de club dit seizoen. “Maar ik heb wel medelijden met de spelers van Ajax,  omdat zij zelf voelen dat zij het verwachtingspatroon nooit kunnen matchen. Dat is nu het hele seizoen al bezig.” Volgens Pi-Air drukt de naam van de club op de schouders van de spelers. “Ga er maar aanstaan. Ze lopen dan in het Ajax-shirt op het veld en ze kunnen niet brengen wat iedereen wel van ze verwacht. Iets wat een normaal Ajax wel kan brengen. Daar heb ik medelijden mee, want niks is zo frustrerend wanneer je niet de grote ambities kan leveren.”

Delen

Reacties

Gevalletje "slaan NAAR tegenstander" en "slaan VAN" tegenstander was volgens mij altijd "uit het veld sturen"... en niets over de snelheid van de klap of de poging daartoe.
Makkelie en de VAR hadden heeeeeel veel medelijden met Ajax
Niet erg dat die engnek niet is geschorst. Laat die lul maar gewoon meedoen tegen FC Twente.
Ongelofelijk hoe slecht er gefloten is. 3 hands ballen in de 16. En een boksstoot van bergwijn. En dan durft de telegraaf nog te zeggen dat er goed gefloten is.

Verder ben ik heel trots op mijn kluppie. Wij waren gewoon geweldig goed. Dat komt soms te weinig naar boven. Arne bedankt.