Bart-Nieuwkoop-Juichen

Nieuws

“Nieuwkoop was echt de gangmaker en liet blijken dat er niks te halen viel”

Van de redactie

Een energiek Feyenoord blies gisteren in de Klassieker de aartsrivaal van het veld (6-0). Het optreden van de Rotterdammers stond in schril contrast met het bloedeloze gelijkspel eerder die week tegen FC Volendam. Volgens Pierre van Hooijdonk was juist die wedstrijd nadelig voor Ajax.

“Dat gelijkspel tegen Volendam kwam voor Ajax echt ontzettend slecht uit, want het mes zat tussen de tanden bij de Rotterdammers , zo zegt hij bij NOS. “Het was vanaf de eerste seconde een spervuur aan aanvallen. De Ajacieden werden afgetroefd in alle duels.” Van Hooijdonk zag het hele elftal een hoog niveau aantikken. “De buitenspelers, vaak bekritiseerd dat ze niet leverden, waren allebei goed. En ook het middenveld, met weer een goede Wieffer en een fantastische Timber in de tweede helft. Dat klopte ook helemaal met Stengs erbij.”  

Bart Nieuwkoop
Van Hooijdonk vond met name het optreden van Bart Nieuwkoop exemplarisch voor het verschil in mentaliteit tussen beide ploegen. “Nieuwkoop was echt de gangmaker. Het is niet de meest verfijnde speler, maar wel een met het hart op de juiste plaats en een fantastische wedstrijdmentaliteit. Die liet direct blijken dat er echt helemaal niks te halen viel.” Het Feyenoordicoon vond dat de rechtsback daarmee een signaal af gaf aan de rest van het elftal. “Wat je dan krijgt, is dat medespelers daarin mee gaan. Als je iemand met zoveel energie erover heen ziet klappen en duels ziet winnen, dan kan je niet achterblijven.”

Delen

Reacties

Nieuwkoop is een goede speler om erbij te hebben, maar als je met hem continu in de basis start dan gaan tegenstanders zich daarop instellen en dan zie je zijn tekortkomingen.
Bartje stak de lont aan. Door gelijk vanaf het begin, al agressief en moeilijk te gaan doen. Iedereen was gelijk bij de les. Daarna begon het gedonder ;-)
Mee eens.
Had mn tweifels over hem maar die zijn inmiddels verdwenen.
En hij kan ook gwn voetballend aardig meekomen hoor.
Bart krijgt over het algemeen weinig positieve reacties. Hij is geen gepolijste speler. Maar hij heeft zo veel inzet en drive. Als je het ziet rennen dan is hij geen atleet. Maar met zijn inzet maakt hij zo veel goed. Ik ben blij dat hij bij de groep zit. Gewoon blijven vlg seizoen.
Officieel wel maar hij is vaker over de middelijn te vinden hoor.
Kanjer. Altijd al gevonden, van meet af aan.
Nieuwkoop brengt zoveel energie in het elftal
Werkt hard en gaat steeds beter spelen
Is multifunctioneel en is gewoon een heerlijke speler
Is niet technisch en verfijnd maar als elke speler zijn inzet had dan waren we kampioen