gimenez

Nieuws

"Dan verkoop je hem toch niet en ga je eerst Champions League spelen"

Van de redactie

Santiago Gimenez werd gisteren bij een 6-0 tussenstand gewisseld voor Ayase Ueda en stapte ietwat teleurgesteld van het veld. Daar waar buitenspelers Yankuba Minteh en Igor Paixão beide twee doelpunten maakten, bleef de Mexicaanse spits in het doelpuntenfestijn droog staan. Het zat Gimenez na afloop zo dwars, dat hij excuses maakte aan de fans voor het uitblijven van zijn doelpunten.

Ook Pierre van Hooijdonk vond dat Gimenez een ongelukkig duel speelde. “Ajax had nog geluk dat Slot zonder Gimenez speelde, want anders was het nog veel erger geworden”, zegt de voormalige Feyenoordspits enigszins cynisch bij NOS. Gimenez speelde wel degelijk mee, maar kon dus allesbehalve zijn stempel drukken. Van Hooijdonk noemde de wedstrijd het letterlijk en figuurlijk een gemiste kans voor de topscorer van Feyenoord. “Hij kreeg twee hele grote kansen. Een 1-tegen-1 situatie tegen Rulli (keeper van Ajax, red.) en een volley uit een vrije trap. Dit zijn wedstrijden waarin je die hele slechte periode kan doen vergeten. Daar had hij de momenten voor, maar waar bij anderen de bal elke keer goed voor de voeten viel, gebeurde dat bij hem niet.”

Transfer
Ondanks de mindere periode van Gimenez, denkt Van Hooijdonk nog steeds dat Feyenoord een goede transferslag met hem kan slaan. “Ik ben ervan overtuigd, dat als hij zijn vorm hervind en Mexicaans international blijft, hij zijn geld gaat opleveren. Het gaat vast weer een keer komen, alleen wanneer weten we niet. Ik heb geen glazen bol.” Dat zijn transferwaarde moment lager ligt dan eind vorig jaar, zegt 'Pi-Air' niet zoveel. “Dat was het moment dat hij op zijn piek was. Je hoeft hem nu ook niet te verkopen. Dan wacht je tot hij weer terug is op zijn piek.”

Een langer verblijf van de Mexicaan is volgens Van Hooijdonk geen rare gedachte. “We pinnen ons altijd vast op de zomer. Maar als Feyenoord zich plaatst voor de Champions League en hij heeft een matige tweede seizoenshelft, dan verkoop je hem toch niet. Dan ga je eerst Champions League spelen en kijk je of je daarin kan overwinteren. Dan maak je toch de keuze hem eventueel pas in de winter te verkopen.”

Delen

Reacties

Ik bid voor Gimenez. Maar, en dat heeft onze vrome Santi inmiddels ook wel door; God is druk. Hij zal zijn geluk voorlopig zelf af moeten dwingen.
De laatste 4 wedstrijden wordt hij elke wedstrijd, wel een keertje 1 op 1 met de keeper gezet. Resultaat uit die acties 0 doelpunten. Dat voelt niet goed voor een spits.
Zou ook schelen als Minteh en Nieuwkoop die ballen afleggen. Had hij 2 intikkers kunnen maken maar die gingen liever voor eigen succes.
Gaan we weer. Het ligt aan iedereen behalve aan Gimenez. Die is namelijk heilig verklaart door sommigen.

Het is een prima spits voor ons, mits in vorm. Weliswaar wat overschat en erg afhankelijk van zijn afronding i.t.t. andere kwaliteiten die een spits kan hebben (bijv aanspeelpunt zijn). Op zich geen ramp. Die goals gaan weer komen, daar ben ik van overtuigd maar kunnen we aub wel gewoon objectief zijn in de beoordeling i.p.v. telkens de schuld bij anderen te leggen? Hij had de afgelopen twee wedstrijden, drie goals kunnen (lees moeten) maken uit de kansen die hij wel kreeg.
Deels met je eens maar je ziet zowel Gimenez als Minteh de afgelopen wedstrijden foute keuzes maken waardoor ze de ander die intikker niet “gunnen”. Verder kwamen er in mijn optiek veel te weinig ballen goed voor de goal, daarbij maakt het niet uit of je Gimenez of Ueda daar neer zet, want beiden scoren ze niet zonder bal. Dat gaat de laatste wedstrijden wel weer iets beter.

Je zag tegen Ajax wel dat het werk dat Gimenez verzet 2 verdedigers bezig houdt waardoor andere spelers meer ruimte krijgen en kunnen scoren. Paixao en Minthe pakte die ruimte en Stengs deed dat bijvoorbeeld weer wat minder. Als de dubbele dekking van Gimenez meer naar de vleugels gaat zal hij moeten laten zien ze weer af te ronden. Ik heb er wel vertrouwen in dat dat wel zal komen
Speelt lekker bij ons volgend jaar deze wereldspeler 👍
Wel verkopen, twee jaar dezelfde spits is lang genoeg, tijd voor een nieuwe verrassing in de aanval!
Ik telde er vier Pierre..hadcgewoon gewisseld moeten worden Eerste helft al.
Jij snapt er echt geen kløte van he
Statistieken liegen nooit.
Dus mijn kloten begrijpen er meer van dan jouw IQ
Slot moet meer naar zijn verstand luisteren ipv zijn hart.
Ik had hem na drie gemiste kansen in 35 minuten er al uit gehaald.
Voetbal is hard dus moet je je ook hard opstellen.
Ik begrijp dat de waarde van zo'n speler ook meetelt..maar misschien juist daarom even laten banken.
Tot bezinning laten komen. En wat minder afhankelijk van Holy mother Mary.
En geen roze schoenen dragen!
Net als autodrop! Zou verboden moeten worden
Denk ook dat die schoenen het verschil gaan maken inderdaad…
Alle beetjes helpen.
Roze strijders? Neeeee
Zegt dat slot naar zijn verstand moet luisteren, om vervolgens alleen maar emotionele beargumentatie te geven. Goed statement, kan zo de politiek in...
Zo jij kunt de toekomst nog beter voorspellen dan Nostradamus.
Betcity al geprobeerd?
Dit was zo nikszeggend dat ik bijna denk dat er een verborgen boodschap in moet zitten ofzo, maar helaas...
Daar jij zijn rwactie kubt voorspellen vind ik aardig zelfingenomen.
Waar haal je dat überhaupt vandaan? Hahaha jij bent een hele vreemde