bergwijn-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Uithaal Bergwijn tegen Nieuwkoop niet verder bestraft; VAR heeft moment beoordeeld

Van de redactie

Ajax-speler Steven Bergwijn hoeft zich geen zorgen te maken over een schorsing na De Klassieker. Tijdens de wedstrijd deelde de aanvoerder van de Amsterdammers kort na de rust een tik uit aan zijn tegenstander Bart Nieuwkoop, maar kreeg daar geen straf voor. Voetbal International heeft contact opgenomen met de KNVB over deze situatie, maar Bergwijn kan nu niet meer achteraf worden geschorst.

"Rob Dieperink, de VAR van dienst tijdens De Klassieker in De Kuip, heeft de actie van Bergwijn beoordeeld", zo meldt een woordvoerder van de KNVB aan Voetbal International. Hierdoor is het voor de aanklager van de KNVB niet meer mogelijk Bergwijn alsnog te schorsen.

De uithaal van Bergwijn zorgde voor fronsende wenkbrauwen bij menig voetbalsupporter en in diverse praatprogramma's achteraf. "Het is bizar. Dan wordt gezegd: het ligt ook aan de snelheid waar het mee gebeurt. Dan moet je dus wachten tot iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. Dit kan toch geen discussie zijn?", vroeg Ibrahim Affelay zich af bij Studio Voetbal zondagavond.

"Ik zag het achteraf thuis en ik had echt het idee dit wordt een VAR-moment. Volgens mij zag Makkelie het niet goed", begint Marciano Vink bij ESPN. "Maar ja, dit is pure frustratie. We weten allemaal dat een bepaalde hardheid of intentie of hoe ze dat allemaal willen invullen nodig is. We hebben vaker gezien dat spelers hiermee wegkomen. Ik dacht bij dit moment echt: 'Dit is rood'." Ook ESPN-analist Kenneth Perez geeft zijn mening over de situatie. "En daarna nog stoer doen ook tegen Nieuwkoop", lacht Perez. "Natuurlijk is het bewust. Jij vindt het rood, maar de VAR heeft gekeken en die vindt het dus niet hard genoeg. Wat ik bedoel, is hij doet dit, het staat 3-0 en dan gaat hij (Steven Bergwijn red.) daarna nog stoer doen ook."

Delen

Reacties

In 1 woord: competitievervalsing.

3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk.
Afwezig tegen Twente en Excelsior, terug tegen Volendam. Maar ik kan niet uitsluiten dattie eerder weer in de fout gaat. 😇🤣
Laat gaan, het geeft alleen maar wat een low life die Bergwijn is. Ik vond de reactie van Nieuwkoop na die klap meesterlijk, Bergwijn beet hem nog wat toe en Nieuwkoop negeerde hem volkomen. Geweldig. Als dit in de tijd van Fräser en de Wolf was gebeurd dan was Bergwijn zonder voortanden op een brancard van het veld gedragen.
Gaat Feyenoord nog protest aantekenen hiertegen?
Dat hij geen rood geeft en dat er geen straf meer kan volgen is een aanfluiting. Maar ook de handsballen. Kom op zeg. Ik zag vorig seizoen dat we tegen Sparta uit een penalty tegen kregen. Wieffer draaide zich om, om de bal tegen te houden, bal tegen de hand, penalty. Geen uitgestoken arm, natuurlijke houding in de draai. En hier? Zeker die tweede was gewoon een 100% strafschop. Die eerste kun je nog wat over discussiëren, maar niemand had er wat van kunnen zeggen als hij werd gegeven.

Gek dat je na een 6-0 nog kunt zeiken en niet tevreden kunt zijn. Eerlijk is eerlijk, ik had nooit verwacht zoiets ooit mee te mogen maken. Wat mij betreft volgend seizoen weer!
Sukkelt die niet kan praten wilde wel eens stoer zijn, hoop dat Nieuwkoop hem na de wedstrijd nog veel succes gewenst hebt.
De VAR heeft niks beoordeeld, die lagen te slapen.
natuurlijk kreeg Bergwijn geen rood en krijgt hij geen straf,was het andersom dan was Nieuwkoop binnen 10 sec weggestuurd
Enige smetje op de wedstrijd is dat als de arbitrage volgens regels gehandeld had het minstens 10-0 geworden was. Bekt toch net weer wat lekkerder over een paar jaar.

Droeftoeters hebben het af en toe nogsteeds over de 10-0 tegen PSV, toen hadden wij overigens wél een rode kaart gekregen.
Zelfs hans kraay jr. nummer 1 in irritante vragen stellen, had genade voor Bergwijn en vroeg hem nieteens over die vuistslag.
Omdat die vroeger vast nog erger over de schreef was gegaan. Bovendien is die van de oude garde. Die zijn niet zo van het kaarten en straffen aan naaien. Dat soort spelers spraken de tegenstander vroeger vrij voor de tuchtcommissie.
Het was over duidelijk slaan en smerig omdat Bart hem niet kon zien aan komen waardoor je lelijk geblesseerd kan raken. Nu zag je de ware aard van het beestje bij de spelers op het veld: mooi weer voetballers. Hopelijk zet karma dit recht en halen ze helemaal geen europees voetbal!
Arbitrage en de VAR hebben ook medelijden met Ajax.
Hoeveel handsballen mogen zij maken voordat ze een penalty tegen krijgen?
Kaplan was ook constant aan het provoceren.
En dan UFC Bergwijn, mag lekker uithalen en daarna nog arrogant doen tegen Nieuwkoop.

Makkelie & co wilde 020 een 10-0 zeperd besparen heb ik het idee.
Denk dat het meer een straf voor 020 is dat Bergwijn nu de komende wedstrijden weer opgesteld moet worden.
Verbaast me geeneens, droeftoeters van de KNJB
Was de regel niet, dat een trappende of slaande beweging naar een tegenstander voldoende was voor rood?
Maar de regels veranderen zo snel, dat toeschouwers er geen touw meer aan vast kunnen knopen.
Zo ook de penaltymomenten begrijp ik nog steeds niet, net als het maar laten doorspelen na fikse overtredingen onder het mom van voordeel, maar waar achteraf ook geen kaart getrokken werd.
Gisteren was Feyenoord goed, Ajax slecht, maar het slechtste team (tegenwoordig ook bijna een elftal) vond ik de arbitrage.
Diep respect voor Nieuwkoop zijn reactie na die slag van achteren. Namelijk geen... Ik had dat niet gekund. Wat een dwaas die Steven B.
Wat een bullshit, moet ie dan eerst 8 tellen neer gaan? Bij hands is een hand naar de bal al strafbaar, ook al raak je hem niet, maar slaan telt alleen als je knock out gaat.
Hoe moeilijk kan je het maken?!
Dan mag in ieder geval de var een straf krijgen toch. Bizar.
Bizar. Gewoon medelijden met het zooitje uit 020, anders is het niet te verklaren. Net als met die twee pingels die niet gegeven waren. Maar ja, Dieperink hé...
Ja, Dieperink is niet de beste.........., maar de dreun van Bergwijn had zelfs Jules de Korte opgemerkt.
Als ik dit op straat doe zit ik gelijk op het politiebureau. Knvb vind dit normaal. Maar die ZES-NUL pakken ze ons nooit meer af.
Te gek voor woorden, de KNVB maakt zich weer eens compleet belachelijk.
Als het andersom was geweest zouden er door de KNVB weer nieuwe regels doorgevoerd worden dat spelers met grote plastic ballen om zich heen moeten voetballen zodat ze niet elkaar aanraken…
Dit is oprechte corruptie binnen de KNVB, waarom wordt Ajax nooit bestraft? Was er dan een VAR aanwezig? Waarom kregen we dan geen penalty voor het duidelijk weg slaan van de bal door Hato?
mee eens hoor , buiten rood voor bergwijn en een niet gegeven pingel , mocht 020 erg veel en al kreeg hij de kans om tegen ons te fluiten was het gelijk raak
gelukkig wonnen we dik anders had het weer op niet tegen je verlies kunnen klinken
Dezelfde Dieperink die VAR was in de uitwedstrijd bij Twente, Nieuwkoop rood gaf tegen Fortuna en vervolgens een penalty terugdraaide en geen rood gaf voor een doorgebroken Gimenez, waarvan de KNVB ook heeft aangegeven dat dat een fout is geweest.
De rode kaart voor Nieuwkoop was terecht, maar de rest was niet eens twijfelachtig.
Niet alleen bij ons was het drama. Ook bij twente Fortuna. Halilovic maakt de overtreding maar Guth krijgt er zijn tweede geel voor en de VAR doet niks.

Maar een goal afkeuren zoals bij Almere uit doen ze dan weer wel.
Te belagelijk voor woorden
Het zou eens een feyenoord speler geweest zijn dan had de knvb maffia wel een schorsing gegeven!!
Joden vrienden bij de knvb
Ongekend, dan wordt het 6-0 en dan overheerst nog het gevoel van frustratie vanwege het bewust benadelen. Dit was zo overduidelijk rood en dan hebben we nog niet eens over de penalties die gegeven hadden moeten worden
De heer Dieperink was vorig seizoen ook VAR bij de uitwedstrijd tegen Twente. Heeft ons toen een 100% pingel ontnomen. De beste man heeft al meer beslissingen genomen die niet klopten. Tijd om een tijdje op non actief te zetten.....
Aanvoerder onwaardig gedrag.
Ook als je de man voor de camera ziet en hoort dan getuigt het niet van een hoog intelligentie niveau.

De KNVB wil graag dat spelers op de amateurvelden zich gedragen maar deze international misdraagt zich en komt er mee weg.

Maar Bergwijn gooit zijn eigen glazen in. Koeman neemt hem niet mee naar het EK.
Heel Nederland lacht om zijn gedrag en interviews. Het is de slechtste aanvoerder die 020 ooit heeft gehad.
Als de knvb niets doet waarom zou Bart dan geen aangifte van mishandeling doen? Er is volgens mij genoeg materiaal voor de OvJ om dit te onderzoeken.
Dus ze maken het nog schandaliger en brutaler tegenover kijkend Nederland dan het al was.
Tijd voor diepgaand justitueel onderzoek!
Zijn geen 18 miljoen blinden hoor hier...
Tuig is het.
Dit is dus een vrijbrief voor klappen uitdelen op het veld. Lekker bezig daar in Zeist.
Te belagelijk voor woorden
Het zou eens een feyenoord speler geweest zijn dan had de knvb maffia wel een schorsing gegeven!!
Joden vrienden bij de knvb
Dit is pure competitie vervalsing, tijd voor sancties tegen de arbitrage
Rob Dieperink is echt een schele clown. Hoe kun je dit nou zien en dan oordelen dat dit geen rood is?

Die penalty bij de handsbal van Hato zag hij ook niet. Hij tikt de bal weg met zijn vuist!! Hoe kun je dat nou beoordelen als geen penalty?
Follow the money and you desolve the crime!
Het had 10 - 0 geweest met rood en twee panalties.
Seintje uit Zeist en een cheque voor Mackeleek verdiend, deed dit voorkomen.
He ouwe Van Praagh?
Corruptie of zwaar incompetent..in beide gevallen schorsing voor het leven 🤬 clown