geertruida

Opinie

Cijfers • Minteh 'Man of the Match'; ook Paixão, Hancko en Timber scoren hoog in historische Klassieker

Feyenoord kende een historische middag afgelopen zondag in De Kuip tegen aartsrivaal Ajax. Een ontketende ploeg van trainer Arne Slot zat er vanaf de eerste minuut tot het eindsignaal bovenop en zorgde voor de grootste overwinning ooit op de Amsterdammers, 6-0. Bezoekers van deze website konden na afloop van het duel tot vanmorgen de Feyenoordspelers beoordelen en dat zorgde voor de volgende uitslag.

De overduidelijke 'Man of the Match' is het Gambiaanse loopwonder Yankuba Minteh met een 9,6. De snelle aanvaller was belangrijk in De Klassieker met vele acties, een assist en twee doelpunten. Vlak achter Minteh eindigt de andere vleugelspeler, die ook tweemaal trefzeker was, Igor Paixão met een 9,4 op plek twee. Plek drie wordt gedeeld door Dávid Hancko en Quinten Timber, beide met een 9,2.

Het laagste cijfer was voor spits Santiago Gimenez welke ondanks een aantal mogelijkheden niet tot scoren wist te komen. De spits van de Rotterdammers werd in minuut 77 naar de kant gehaald voor collega-spits Ayase Ueda en verontschuldigde zich na afloop van de wedstrijd tegenover het Legioen via zijn sociale kanalen. Ondanks dat de meningen over de spits uiteen lopen onder het bericht, kan de Mexicaan nog altijd op volle steun rekenen vanaf de tribunes en zijn trainer. "Ik weet zeker dat de doelpunten bij 'Santi' weer gaan komen", sprak Slot na de wedstrijd tegenover ESPN.