yv2022614a1a08920

Nieuws

De Vrij: "Ik voel mij fitter dan ooit en wil nog wel even door"

Van de redactie

Stefan de Vrij staat aan de vooravond van zijn vierde eindtoernooi met het Nederlands Elftal. Tijdens het WK in Qatar kwam de oud-Feyenoorder niet aan bod, maar nu heeft hij uitzicht op een basisplaats in het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman. "Ik geef alles om wel aan bod te komen’’, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

“Na het WK in Qatar kreeg ik vragen over mijn toekomst in Oranje. Ik had dat toernooi geen minuten gemaakt, maar tegen Oranje zal ik nooit nee zeggen. Ik blijf het een enorme eer vinden’’, aldus de 32-jarige centrale verdediger die regelmatig aan een terugkeer bij Feyenoord wordt gelinkt.

In 2014 vertrok de toen 22-jarige De Vrij van Feyenoord naar Lazio Roma. Vanuit de Italiaanse hoofdstad streek hij neer in Milaan, waar hij afgelopen seizoen voor de tweede keer kampioen werd met Internazionale. Inmiddels kan De Vrij een routinier worden genoemd. “Een carrière gaat echt snel”, al denkt hij nog niet aan stoppen. “Ik voel me misschien wel fitter dan ooit. Met Denzel Dumfries deed ik dit seizoen regelmatig extra looptrainingen. Ik let al jaren op mijn voeding, verzorg mezelf goed. Ik wil nog wel even door.”

EK 2024
Na de WK’s van 2014 en 2022 en het EK in 2021, gaat De Vrij wederom met Oranje op jacht naar een prijs. “Het wordt mijn vierde eindtoernooi”. In het Nederlands Elftal was hij nooit onomstreden, maar mopperen deed hij niet. “Ik debuteerde toen ik 20 jaar was onder Louis van Gaal en maakte dat prachtige toernooi mee, waar we heel dicht bij de finale kwamen. In Qatar kwam ik niet in actie, maar naarmate je ouder wordt, ga je ook anders kijken. Meer naar het grote plaatje. Dat gevoel van samen iets bereiken.” 

Neemt niet weg dat De Vrij er alles aan gaat doen om basisspeler te zijn. “Natuurlijk baal ik als ik niet speel. Maar in clubverband of op een groot eindtoernooi winnen vaak de ploegen die het meest hecht en het best voorbereid zijn. En wat heeft het voor zin om chagrijnig rond te gaan lopen als je niet speelt? Je bent professional, je moet zorgen dat je er staat als er een beroep op je wordt gedaan.’’

Delen

Reacties

@Bombarda Is Nicolas Valentini van Boca Juniors een optie als CV?
@Bombarda Is Valentin Gomez van Velez Sarsfield een optie als CV?
Denk dat hij iets zou toevoegen aan feyenoord. Veel ervaring op hoog niveau. Zou niet misstaan bij de selectie.
Hopelijk zijn laatste jaren bij Feyenoord en daarna een functie bij de club
Die komt toch niet meer voor weinig geld naar ons.
überprof en iemand die z'n zaakjes op orde heeft. Zou het prima iemand vinden om bij de staf te hebben/de jeugd een beetje te begeleiden. Iemand die ala van persie de verdedigers nog wat specifieke coaching bijbrengt?
Ja echt zo'n simpele prof ala toornstra.
Ja lijkt me een ideale rol zou hem graag terug zien.
Maar idd kan jonge talenten in de weg zitten.
De laatste jaartjes bij Feyenoord !
Niet meer aan beginnen. Geen restwaarde meer. We zoeken jonge gasten met potentie die, zie Beelen, veel geld in het laatje brengen bij verkoop.
Restwaarde creëer je ook door een aantal ervaren spelers te halen die de rest beter kunnen maken. Met alleen jonge spelers red je het ook niet. Twee of drie routiniers met daarom heen jonge talenten zou prima werken en hij is wel een type wat jonkies leert betere profs te worden lijkt mij
Potentie moet altijd omringen met ervaring en kwaliteit, anders komt er niets terecht van de potentie. De Vrij zou dus prima passen.
Met alleen jonge gasten ga je het zeker niet redden.
@Bombarda kans dat De Vrij weer neerstrijkt in Rotterdam aankomend seizoen?
Jammer maar wel begrijpelijk! CV zoals hij kan makkelijk nog een aantal jaartjes mee in Italië.