Paixao feyspa

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik voelde me daarna lichter en zelfverzekerder"

Van de redactie

Igor Paixão mag zich inmiddels zes maanden Feyenoorder noemen. “In het begin had ik aardig wat moeite om hier te wennen”, zo zegt de Braziliaan bij Feyenoord TV. “De trainingen vielen mij zwaar. Ik had ook moeite met het tijdsverschil en hoe laat men hier eet”.

De aanvaller moest vooral wennen aan de trainingsarbeid. “In Brazilië is het minder intens. Het is hier sneller en dynamischer. De intensiteit is van een ander niveau. Daarom vond ik de eerste twee maanden lastig. Maar ondertussen mag ik tevreden zijn met de stappen die ik heb gemaakt. Dankzij God, hard werker en de technische staf van Feyenoord”. Ook had Paixão veel aan landgenoot en medespeler Danilo. “Soms helpt Danilo mij met vertalen. Maar meestal met het bord erbij snap ik het wel”.  

Paixão valt niet alleen op door zijn sterke spel de laatste weken. Ook staat hij bekent om zijn immer aanwezig glimlach. De 22-jarige speler geeft aan alle reden tot lachen te hebben. “Ik houd al mijn hele leven van voetbal. Ik leef ervoor, snap je? Het mooiste aan een glimlach is dat je er ook een ander blij mee kan maken. Met alleen een lach kan je iemand anders zijn dag maken. Het geeft mij een goed gevoel dit te kunnen delen met anderen.”

De Braziliaan scoorde zijn eerste doelpunt voor Feyenoord tijdens een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vlak daarna maakte hij de openingsgoal tegen FC Groningen. “Ik was heel blij met mijn eerste doelpunt namens Feyenoord. Ik heb er hard voor moeten werken. Ik voelde me daarna ook lichter en zelfverzekerder”, zo vertelt Paixão.

De losgekomen aanvaller moest toen zijn hoogtepunt nog beleven. In de Klassieker tegen Ajax maakte hij de openingsgoal. “Die dag was ik ontzettend blij. Ik was heel tevreden met mijn doelpunt. Mijn vader zei al geruime tijd dat ik vaker van afstand moet schieten. Hij stuurde mij berichten waarin hij zei ‘schiet nou eens. Ik weet zeker dat je gaat scoren’. Ik luisterde naar hem. En maar goed ook, want de bal vloog in de kruising. Dat ik tijdens de Klassieker tegen Ajax een doelpunt mag maken vergeet ik nooit meer."

Paixão zegt vanaf het eerste moment warm te zijn ontvangen in Rotterdam. Ook geniet hij van de sfeer in De Kuip. “Het zijn echt geweldige supporters. De sfeer is hier geweldig. Het doet mij veel zo’n grote aanhang te zien. Het geeft ons ontzettend veel energie, het maakt ons sterker en laat ons beter spelen. Het is alsof we met een man meer op het veld staan. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze mij en het hele team steunen. Opdat God hen moge verblijden.”

Delen

Reacties

"bekent".... Allejezusmina leer eens spellen.
Positieve vent, eerst wennen in vreemd land voor hem is wel op zich logisch.
Hoop dat hij vandaag weer zo een schot laat zien.
De heilige drie eenheid: God, hard werken en de technische staf van Feyenoord