lex-immers

Nieuws

Immers genoot bij Feyenoord: "In twee jaar tijd scoorde we samen 75 goals"

Van de redactie

Lex Immers speelde tussen 2012 en 2016 vier seizoenen bij Feyenoord. De inmiddels 37-jarige aanvallende middenvelder kijkt met veel plezier terug aan zijn periode in Rotterdam, waar hij populariteit genoot bij het Legioen. 

Immers komt woorden te kort om aan te geven hoezeer hij van zijn periode bij Feyenoord heeft genoten. “Van het publiek, de mooie wedstrijden die we hebben gespeeld, vooral ook Europees. Van de mooie trainers zoals Ronald Koeman en Fred Rutten, de doelpunten die ik heb gemaakt in de Kuip. Dat zijn speciale dingen. De spelers natuurlijk ook en de mensen die bij de club werken”, aldus de Hagenees bij ESPN. “Feyenoord is een mooie club om voor te spelen. Ik heb daar schitterende dingen meegemaakt.”

In 124 wedstrijden scoorde Immers 35 doelpunten voor de Kuipploeg. Prima cijfers voor een aanvallende middenvelder. Toch had hij regelmatig te maken met kritiek van de buitenwacht. “Er zijn best wel mensen geweest die hun twijfels uitspraken of ik wel thuishoorde in het betaalde voetbal”, zo blikt Immers terug.

"Als je uiteindelijk naar de statistieken kijkt, dan heb ik het niet slecht gedaan als nummer 10 van Feyenoord." Volgens hem werd hij niet beoordeeld op zijn kwaliteiten. “Mensen zeiden toch ‘het is een bepaalde soort speler, niet zo frivool’. Maar ik was wel altijd onderweg en met veel inzet. Ik had bepaalde kwaliteiten, al was ik niet de beste voetballer, maar heb toch mijn deel bijgedragen.”  

Onder toenmalig coach Ronald Koeman was Immers tweemaal dicht bij de landstitel. “Ik heb twee hele goede jaren gehad, in een elftal met Graziano Pellè. In twee jaar tijd scoorde we samen 75 goals. Het was een mooie periode waarin we aan het kampioenschap hebben geroken.”

Delen

Reacties

Gelukkig hoeven we ons dit soort spelers nu niet meer voor te stellen in onze selectie

Wil niet zeggen dat hij slecht heeft gedaan
Maar het was ook niet oogstrelend wat hij liet zien
Toonbeeld van een speler die met middelmatige kwaliteiten, goede looplijnen en heel hard werken als aanvallende middenvelder er alles uithaalt. Haagsche versie van Til. Je gaat er alleen geen kampioen mee worden.
Speelde zo goed dat Ziyech de concurrentie niet met hem durfde aangaan.
De kritiek was dan ook niet zozeer op het aantal goals wat hij maakte, wel de hoeveelheid kansen die hij ervoor nodig had.