van-hanegem

Nieuws

“In hele belangrijke wedstrijden heeft hij levensgrote kansen gemist"

Dennis

Willem van Hanegem is kritisch op Santiago Giménez. De Feyenoord-legende vind dat de Mexicaanse spits dit seizoen op cruciale momenten niet thuis heeft gegeven, zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

De Kromme vind dat de topscorer van de Eredivisie in een mindere fase zit. “Het is allemaal wat minder geworden.” Dat Giménez met regelmaat nog zijn goals meepikt, zegt Van Hanegem niet zoveel. “Hij had er nog net zoveel bij kunnen maken. Sommige kansen waren misschien nog wel makkelijker.”

Als mogelijke oorzaak noemt Van Hanegem de vele tripjes met het nationale elftal van Mexico. “Het is wel raar dat hij minder is gaan spelen sinds mensen zeiden dat het goed was wanneer hij terug zou gaan naar Mexico. Naar het nationale team. Dan zou hij nog beter gaan spelen dan hij hier doet. Dat hij dan dichter naar de top groeit.”

De oer-Feyenoorder vind dat Giménez zijn vizier op belangrijke momenten niet scherp had staan. “In een paar hele belangrijke wedstrijden heeft hij levensgrote kansen gemist”, zo refereert hij aan de thuiswedstrijden tegen PSV en Atlético Madrid en de uitwedstrijd tegen Celtic. “Hij is natuurlijk ook afhankelijk van wat hij krijgt, dat is elke spits. Maar je kan niet zeggen dat hij niet genoeg kansen heeft gehad. Hij heeft er een heleboel om zeep geholpen.” 

Toch denkt Van Hanegem dat Giménez de kwaliteiten heeft om de top te halen. “Jawel, die kwaliteiten kun je niet verstoppen. Het zou ook gek zijn wanneer we nu ineens iets anders zouden zeggen, want we dachten dat wel aan het begin toen we hem zagen spelen. Hoe hij vorig jaar speelde, dat was echt goed.”

Gaat Giménez het verschil maken tegen Vitesse? Meld je aan, claim de bonus, zet in en win 50x of 100x je inzet als Gimenez scoort! 24+

Delen

Reacties

Verwend gelul. 19 goals. Gewoon super. Maar we moeten altijd kritisch zijn om het kritisch zijn. Zo vermoeiend.
Willem heeft gelijk.
Maar niet gewanhoopt. Twente speelt weer eens uit en verliest drie punten!