VK Sportphoto

Nieuws

Zerrouki met Algerije niet langs Burkina Faso

Karst

Ramiz Zerrouki heeft vanmiddag met Algerije met 2-2 gelijkgespeeld tegen Burkina Faso. Door het gelijkspel tegen Burkina Faso komt uitschakeling in de groepsfase van de Afrika Cup dichterbij dan de Algerijnen wensen. De Algerijnen bevinden zich nu in een ongunstige positie, maar hebben nog wel alles in eigen hand.

Zerrouki begon in de basis bij Algerije, maar kon niet het verschil maken. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Burkina Faso op 0-1 voorsprong via Mohamed Konate. Na rust kwamen de Algerijnen terug op gelijke hoogte dankzij Baghdad Bounedjah. Na 71 minuten komt Burkina Faso op 1-2 voorsprong door Aston Villa spits, Bertrand Traore. Het duel is echter nog niet beslist. Diep in de blessuretijd scoort wederom Bounedjah en sleept nog een punt uit het vuur voor Algerije. Het duel tussen Algerije en Burkina Faso eindigt in 2-2.

Na twee gespeelde wedstrijden staat Algerije slechts op twee punten, een teleurstellende prestatie voor het team dat aanvankelijk als grote favoriet werd beschouwd voor groepswinst. Burkina Faso heeft na vandaag zes punten uit twee wedstrijden en is daarmee verzekerd van een plek in de volgende ronde. Angola staat op het punt om tegen Mauritanië te spelen om 18:00 uur vandaag, en het resultaat van deze wedstrijd zal doorslaggevend zijn voor Algerije. De volgende wedstrijd staat gepland op dinsdag 23 januari om 21:00 uur tegen Mauritanië en zal gewonnen moeten worden door Algerije.