opkomst vuurwerk

VK Sportphoto

In beeld

Indrukwekkende sfeeractie in beeld (video)

Van de redactie

Voorafgaand aan de competitiekraker tegen AZ vond er een indrukwekkende, en nog niet eerdere vertoonde, sfeeractie plaats in De Kuip. 

Recentelijk heeft het stadion de traditionele verlichting vervangen door een LED-installatie. Daarmee kunnen de lichtmasten en overige lampen kortstondig worden uitgeschakeld. Voor de wedstrijd tegen AZ werd hier voor het eerst gebruik van gemaakt.

Op het moment dat de spelerstunnel open ging, werd de stadionverlichting gedoofd. De donkere Kuip werd daarna gevuld met een rode gloed van Bengaalse fakkels, flitsende witte lichting, rookpotten en knallend vuurwerk boven het stadion. Het oplichtende vuurwerk in combinatie met het donkere stadion was nog niet eerder vertoond en zorgde voor een imponerende sfeer.

De sfeeractie bestond uit drie delen. Pal voor de Willem van Hanegem-tribune werden groene en witte rookpotten ontstoken. De rook werd begeleid door stroboscopen, die al flitsend de Rotterdamse kleuren deden oplichten. Tegelijkertijd werden er achter het Maasgebouw shells afgestoken, die boven het stadion voor een vuurwerkshow zorgden. Voor beide acties was een vergunning afgegeven.

Op de Noordzijde werden tot slot door de supporters vele Bengaalse fakkels ontstoken. Die zorgden er al snel voor dat het stadion werd verpakt in een rode gloed, al was vooraf hier geen toestemming voor gegeven.

1908.nl zette de beste video's op een rij

Delen

Reacties

Het was weer eens wat anders.
Kan er wel aan wennen denk ;-)