Vrouwen

Interlanddebuut lonkt voor Jacintha Weimar

TwanR

Voor Jacintha Weimar lonkt haar interlanddebuut bij het Nederlands vrouwenelftal. Door het uitvallen van beide concurrenten, is de kans zeer reëel dat Weimar tijdens de Nations League wedstrijd van Nederland tegen België aanstaande vrijdag onder de lat staat.

De 25-jarige sluitpost van Feyenoord Vrouwen 1 is één van de drie keepsters die deze week opgeroepen is door bondscoach Andries Jonker, maar vanwege blessures zijn Lize Kop en Daphne van Domselaar niet inzetbaar aanstaande vrijdag. Dit betekent dat de weg vrij lijkt voor Weimar om haar interlanddebuut te maken. Weimar zit al een geruime tijd bij de selectie van het Nederlands elftal, waaronder tijdens het WK afgelopen zomer, maar tot een interland kwam het nog niet.

Weimar keepte dit seizoen nog maar één officiële wedstrijd voor Feyenoord, aangezien ze in de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht een rode kaart kreeg. Hiervoor heeft ze drie wedstrijden schorsing gekregen, waarvan één voorwaardelijk. Weimar maakte haar debuut voor Feyenoord Vrouwen 1 op 29 augustus 2021 tegen ADO Den Haag.

Delen

Reacties

Nog geen reacties