hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Deze club is zo speciaal"

Stan

Dávid Hancko toont zich het hele seizoen al een rots in de branding in de Feyenoord-defensie. De Slowaak reageerde na afloop van het duel bij RTV Rijnmond op de moeizaam gewonnen uitwedstrijd bij Excelsior (0-2), die Feyenoord op 'matchpoint' zette voor het kampioenschap. 

“Het is nog niet klaar. We moeten nog steeds één wedstrijd winnen. Natuurlijk hebben we onszelf in een goede positie gezet. We zijn dus blij, maar we gaan zeker nog niet feestvieren", reageert Hancko, die merkte dat er genoeg Feyenoordfans in het Van Donge & De Roo Stadion aanwezig waren. “Tijdens de warming-up was het al mooi. Ik voelde de support voor ons, want veel fans waren in het stadion, ondanks dat we uit speelde. We genoten ervan, zoals na elke gewonnen wedstrijd.”

Tevens liet de Slowaakse linkspoot los wat trainer Arne Slot na afloop zei in de kleedkamer. "De coach gaf een speech, zoals altijd. Hij feliciteerde ons en hij zei natuurlijk dat het nog niet klaar is. We speelden vandaag ook niet ons beste spel, maar speelde met karakter en wonnen 0-2. Dat is iets om blij over te zijn. Maar volgende week is onze grootste wedstrijd."

Hancko raakt niet uitgepraat over de steun van de twaalfde man. "Het is heel mooi. De fans zijn een groot deel van het succes, want ze helpen ons altijd in de uit- en thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden zijn helemaal speciaal voor mij. Ik ben blij met de interactie, want zij geven ons de energie en dit jaar zijn wij in staat hen de resultaten te geven.” 

De aanwinst van Sparta Praag staat voor een mooie week, denkt hij. Al zal het naar Hancko's mening geen appeltje-eitje worden tegen Go Ahead Eagles. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. De laatste stappen zijn altijd het moeilijkst. We hebben geen midweekse wedstrijd, dus kunnen en moeten we ons gedurende de week heel goed voorbereiden. We moeten proberen ons beste voetbal te spelen en de wedstrijd te winnen. Maar soms, zoals tegen Excelsior, is dat niet mogelijk en dan moeten we goed verdedigen. Hoe dan ook: we moeten een manier vinden om de wedstrijd te winnen."

In zijn eerste seizoen als profvoetballer bij de senioren werd hij kampioen met zijn eerste club MSK Zilina. Of dat kampioenschap te vergelijken was met wanneer hij bij Feyenoord kampioen wordt? "Nee, zeker niet. Toen was ik 18 jaar en was ik pas een paar wedstrijden ingevallen. Nu speel ik het hele jaar. Daarnaast is deze club zo speciaal. De mensen binnen de organisatie, de fans. Nog één wedstrijd winnen, het zou mooi zijn om het eerste matchpoint te verzilveren."

Delen

Reacties

Nog 2 seizoenen met Feyenoord in de CL en dan gaat hij een fantastische transfer maken waar Club en Hancko en fans heel blij van worden ;-D
Is gewoon 2 klassen beter dan Senesi .....
Blijf dan nog maar gewoon een jaartje, Dávid. Allen als geste aan de supporters van deze speciale club.