Feyenoord Kampioen Gio met schaal (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Bronckhorst en Van Persie reiken schaal uit bij landstitel

Liban

Als Feyenoord komende zondag thuis tegen Go Ahead Eagles de landstitel pakt, dan zal de kampioensschaal worden uitgereikt door Feyenoord-iconen Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie.

Van Bronckhorst is tot dusver de laatste die als hoofdtrainer kampioen werd met Feyenoord. Het elftal van seizoen 2016-2017 stond onder zijn leiding van de eerste tot en met de laatste speelronde bovenaan, waardoor er na achttien jaar weer een landstitel kon worden gevierd in Rotterdam.

De titel van 2017 was een van de vijf prijzen die Van Bronckhorst won tijdens zijn vier seizoenen als hoofdtrainer in De Kuip. Niet alleen als coach, ook als speler was de 106-voudig international succesvol voor Feyenoord. Als kind van de club ontwikkelde hij zich van jeugdspeler tot vaste kracht in het eerste elftal, waarbij hij verdeeld over twee periodes tot 245 wedstrijden kwam en tweemaal de KNVB-beker won.

Ook Robin van Persie behaalde in het shirt van Feyenoord de nodige successen. Zo was hij een van de basisspelers van het elftal dat in 2002 de UEFA-cup won in een kolkende Kuip. Na een indrukwekkende internationale carrière in het shirt van onder meer Arsenal en Manchester United keerde de voormalig topscorer van het Nederlands elftal in januari 2018 terug in Rotterdam-Zuid.

Vier maanden later al stond hij met de KNVB Beker in zijn handen, terwijl hij in zijn laatste seizoen als speler de Johan Cruijff Schaal won. Inmiddels is Van Persie als jeugdtrainer actief bij Feyenoord en heeft hij bij het eerste elftal incidenteel een ondersteunende rol als veldtrainer.

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

inderdaad 2 klasbakken en echte feyenoorders met hart voor de club , gelukkig geen kuyt die heeft alleen hart voor zichzelf al doet ie zich mooier voor
Twee echte Feijenoord mannen. Tevens gevoetbald én gepresteerd op Europees topniveau. Prijzenpakkers. Geen woorden maar daden types.

Kortom, uitstekende keuze en 2 voorbeelden voor de Feijenoord jeugd!
Ik had het mooier gevonden als de schaal was uitgereikt door de trainer en aanvoerder van het laatste kampioenschap. Kuyt dus in dit geval.
pleur op met die kuyt , wordt moe van die pastoor
Bla bla bla ... weer zo'n jankreactie.
(Petitie Feyenoord-selectie met de bus door de stad bij het landskampioenschap)

Niet geschoten is altijd mis, Kameraden zijn jullie bereid om een petitie te kapen?

https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_rotterdam_feyenoord_selectie_met_de_bus_door_de_stad_bij_het_landskampioenschap/?cqeevtb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1686314-feyenoord_selectie_met_de_bus_door_de_stad_bij_het_landskampioenschap&utm_term=cqeevtb%2Bnl
Mooi geregeld! 2 echte klasbakken met een Feyenoord hart! :)