jahanbakhsh

Iran wint dankzij doelpunt Jahanbakhsh

Nigel

Iran heeft dankzij een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh met 4-0 gewonnen van Qatar. De ploeg van de Iraniër won de wedstrijd in de tweede helft. De Feyenoorder werd in de 87e minuut gewisseld.

Iran speelde in Jordanië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Qatar. Bij rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft bracht de goal van de Feyenoorder de doorbraak. Alireza Jahanbakhsh nam de 0-2 voor zijn rekening, hierdoor was Qatar gebroken. De 0-3 en de 0-4 volgde in nog géén tien minuten. Iran heeft na de nederlaag tegen de Verenigde Staten op het WK géén wedstrijd meer verloren. Het kan zich nu gaan richten op de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026, deze staan in november op het programma.

De wedstrijd tegen Qatar was de laatste vriendschappelijke wedstrijd. Op 16 november wacht Hong Kong als eerste tegenstander in de WK-kwalificatiecyclus.