dsc01686-2

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Israël: "Niet gedacht dat we in deze vorm meedoen om het kampioenschap"

Van de redactie

Clubicoon Rinus Israël zou het prachtig vinden als Feyenoord weer zou meedoen in de strijd om de titel. In gesprek met de Telegraaf geeft ‘ijzeren Rinus’ aan dat het een zegen voor de eredivisie is wat er nu gebeurd, na het puntenverlies van Ajax woensdagavond.

Feyenoord kan donderdagavond in eigen Kuip de competitie extra spannend maken door te winnen van SC Cambuur. “Als dat gebeurt, staan Ajax, PSV en Feyenoord nagenoeg gelijk en dat is een zegen voor de eredivisie. Al zegt dit natuurlijk wel wat over een gebrek aan kwaliteit bij Ajax,” begint Israël.

Het centrale duo achterin (Trauner en Hancko) vormen samen met doelman Bijlow het beste deel van het team vindt de oud verdediger. “Die Oostenrijker vind ik echt heel goed en met die grote Hancko ernaast heeft Feyenoord een verdediger die ook nog een goede pass heeft. Achter hen staat met Bijlow geen keeper die angst heeft. God, wat vliegt hij er af en toe uit. Van mij mag dat eigenlijk nog wel een tandje minder wild, trouwens.”

De ontwikkeling van het team mag volgens de oud-verdediger sneller verlopen. “Ik heb de laatste wedstrijden niet gedacht dat we in deze vorm meedoen om het kampioenschap. Maar iedereen ziet dat Ajax verzwakt is en puur qua resultaat is het voor Feyenoord goed gelopen in het eerste half jaar. De ploeg heeft zich geplaatst voor de laatste zestien in de Europa League en in de competitie ziet het er nog steeds rooskleurig uit. Feyenoord is er dit seizoen niet sterker op geworden. Er zijn heel goede spelers vertrokken als ik kijk naar Luis Sinisterra, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia. Tot op de dag van vandaag hebben hun vervangers niet bewezen dat ze hetzelfde niveau hebben. Maar Feyenoord heeft hetzelfde probleem als waarmee Ajax worstelt. De betere voetballers zijn weg en het spel is nog lang niet zo goed als vorig jaar.”

Delen

Reacties

Je weet het Rinus. Feyenoord wordt altijd onverwacht kampioen, terwijl wij aan het klagen zijn dat ze niks kunnen ;-)
@FTM,

Anibal Moreno, is dat een naam die al eerder is voorgekomen bij Feyenoord?
Is echt een waanzinnig goede '6'.
Of is ie al onbetaalbaar gebleken?
Nog 1 kaart over voor vak x4 vanavond. Kan er zelf niet bij zijn ivm werk.
Iemand interesse?
Laat de Arend nu maar even broeden. Psv heeft ook wel het geluk een beetje aan de poepert hangen. Vlgs mij is Arend Martijn een betere bouwer dan Ruud de bril van Nistelrooij.
Hij praat alleen maar over ajax maar is PSV niet de grootste kanshebber? 🤔
Ik zie PSV ook wel kampioen worden ja, maar in dit stuk gaat het er om dat Ajax de afgelopen jaren met kop en schouders boven iedereen uitstak. En dat is nu niet het geval.