trauner-hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Israël: "Nu zal niet gevraagd worden hoe je met dit centrale duo kampioen kan worden"

Moreno

Het centrale duo van Feyenoord laat iedere week indrukwekkende prestaties zien. Gernot Trauner en Dávid Hancko speelden zich binnen een mum van tijd in de basis en zijn daar niet meer uit weg te denken. Ook oud-Feyenoorder Rinus Israël is onder de indruk van het duo, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

Omdat Feyenoord op de drempel staat van de zestiende landstitel, zijn de vergelijkingen met het elftal van 2016-2017 snel gemaakt. Toen vormden Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden het centrale duo. "Ik sla Trauner en Hancko een stuk hoger aan dan dat duo, hoor", begint de doelpuntenmaker van de Europa Cup I-finale tegen Celtic in 1970. "Je kunt ze niet op gekke dingen betrappen. Buiten het feit dat ze goed kunnen verdedigen, hebben ze ook hun inbreng in de opbouw."

Na de blessure van Trauner, aan het begin van de tweede seizoenshelft, vulde Lutsharel Geertruida die positie dusdanig goed in dat veel supporters het zelfs niet gek hadden gevonden als Trauner even pas op de plaats had moeten maken. Maar volgens Israël valt de puzzel met Geertruida op rechts en de Oostenrijker in het centrum perfect in elkaar. "Het is logisch dat Lutsharel Geertruida aan de rechterkant moet spelen, want Trauner is een belangrijke schakel en die kan alleen in de as spelen. Geertruida heeft ook zijn waarde aan de zijkant."

In tegenstelling tot het duo van het vorige kampioensjaar verdedigen Hancko en Trauner met veel ruimte in de rug. Israël denkt te weten waarom dat nu wel kan. "Dat die aanvallers het kunnen blijven opbrengen om zo fanatiek druk te zetten op de verdedigers van de tegenstander. Dat is cruciaal. Want van nature denkt een speler toch vaak: ik blijf in positie of ik zak wel iets in'. Bij Feyenoord verstoren ze continu de opbouw en daardoor komen Trauner en Hancko zelden in de problemen.''

Israël verwacht donderdag geen leuke wedstrijd tegen AS Roma. ''Dat wordt ronduit onvriendelijk. José Mourinho begon na de 1-0 in de Kuip al de boel een beetje op te poken. Die spelers geloven in hem, dat zie je aan alles. Dat gaat dus gewoon hectisch worden. Maar ik geef Feyenoord een goede kans om de halve finale te halen. Giménez had het lastig in de Kuip, maar nu zal er meer ruimte voor hem en de buitenspelers ontstaan."

Tot slot rept Israël nog wat woorden over het centrale duo van Feyenoord. "Je zit rustig te kijken naar die gasten, er is nooit paniek. Ze weten wat ze doen. Feyenoord wordt kampioen, dat is gesneden koek. Misschien ook wel de halve finale van de Europa League. Maar nu zal niet worden gezegd: 'hoe kun je met dat centrale duo kampioen zijn geworden?' Daar zijn deze twee te goed voor."

Delen

Reacties

Als klein ventje all mijn held." Ijzeren" Rinus Israël en Theo " de tank" Laseroms in de verdediging . Gouden tijden !!
Het word alleen leuk als wij als eerste scoren. Bij alle andere scenario's wordt het billenknijpen of erger.
Scharie was echt een topverdediger dat jaar. De jaren erna was het een stuk minder
Botje en Schaarie waren ook niet de snelste ;)