Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Israël over titelprolongatie: "Waarom niet, dit elftal kun je nog versterken"

Van de redactie

Feyenoord maakt zich op voor de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis. Na 32 wedstrijden kunnen de Rotterdammers met een riante voorsprong de schaal binnenslepen, mits de ploeg van Arne Slot vanmiddag in een uitverkochte Kuip weet te winnen van de ploeg uit Deventer. Oud-Feyenoorders Rinus Israël, Peter van Vossen, Karim El Ahmadi en Peter Houtman leggen in gesprek met NU.nl uit wat dit seizoen de kracht van Feyenoord was. 

Israël werd driemaal kampioen met de ploeg uit Rotterdam-Zuid. "Het zit 'm dit jaar niet alleen in het harde werken. Ook het druk zetten en het combinatievermogen zien er bij Feyenoord heel goed uit. In voetballend opzicht zijn ze PSV en vooral Ajax ver voorbij", aldus IJzeren Rinus

"Eenheid is de kracht van dit Feyenoord. Ik heb zelfs tot vandaag nog steeds het idee dat ze nog wel een keer een uitglijder maken. Maar op een of andere manier heeft deze ploeg zó veel vertrouwen. Ze gaan er zowat van vliegen", antwoord Peter van Vossen, wie met Feyenoord in 1999 kampioen van Nederland werd.

Orkun Kökcü is de revelatie van dit seizoen, vindt El Ahmadi: "Kökcü, zonder twijfel. Hij was vorig seizoen al wel goed, maar toen was hij vanwege zijn jonge leeftijd nog veel met zichzelf bezig. Arne Slot heeft begin dit jaar een geweldige keuze gemaakt door hem aanvoerder te maken. Daardoor is hij een echte leider geworden." Peter Houtman heeft een andere speler op het oog. "Veel mensen kijken naar de middenvelders en aanvallers, maar ik zou graag het centrale verdedigingsduo willen noemen. Kijk maar naar de 'Kale Kletser', zoals Gernot Trauner hier in Rotterdam wordt genoemd. Hij staat symbool voor de degelijkheid van de hele ploeg", aldus de stadionspeaker van Feyenoord.

De laatste titelprolongatie dateert uit 1962. Of dat komend seizoen ook gaat lukken is de vraag. "Dat denk ik niet. Als Slot verstandig is, vertrekt hij. Een kampioenschap is echt het hoogst haalbare. Zo'n succesvolle periode duurt bovendien vaak maar één of twee jaar. Ook omdat de beste spelers worden verkocht", aldus Van Vossen.

Israël is iets positiever. "Ik zou niet weten waarom niet. Ze lijken met de aankopen nu op het juiste spoor te zitten en kunnen daarop voortborduren. Dit elftal kan je nog versterken door goede buitenspelers te halen. Er staan nu aardige spelers, maar het kan beter. Dit is normaal gesproken niet de top van Nederland." Karim El Ahmadi sluit zich hier bij aan. "Als ze een groot deel bij elkaar kunnen houden en zich met de extra financiële middelen versterken, dan wel. Ik vind ook dat als ze structureel willen meedoen om de titel, dat ze dat vanaf dag één moeten uitspreken. Dat doen ze naar mijn mening nu nog te weinig."

Delen

Reacties

Wat ik eerder al zei bevestigd Israel nog even..
Het elftal staat, maar de buitenspelers zijn meh.. Geen Elia of Sinisterra maar vooral momentenvoetballers.

Misschien dat Paixao nog moet wennen, dus die heeft wel potentie.
Jahanbaks is een prima stand in maar als je volgend jaar weer kampioen wil worden en geld wil investeren koop dan 1 links of rechtsbuiten die er gelijk staat, een prima 2e keeper. Nog een vervanger voor Kokcu als hij vertrekt en Szymanski behouden. Dan is het toppie.