ivanusec-1

VK Sportphoto

Nieuws

Ivanušec: "Feyenoord bood alles wat ik wilde"

Moreno

Luka Ivanušec is na een periode van herstellen weer terug. Zaterdag startte hij voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basiself van Arne Slot, en vandaag staat het duel met SS Lazio op de rol. Voetbal International sprak uitgebreid met de Kroatische linksbuiten over zijn beginperiode in Rotterdam. 

"Voordat ik naar Feyenoord wilde, heb ik mijn huiswerk gedaan. Ik heb onder andere gesproken met de inspanningsfysiologen en de analisten van het nationale team. Zij kwamen met feiten. Ik wist ook niet dat de Eredivisie na de Premier League geldt als de competitie met de hoogste intensiteit in de wereld. Zij onderbouwden dat met data. Dit zorgde ervoor dat ik wist wat ik kon verwachten en het maakte de keuze ook makkelijker", verklaart de Kroaat zijn overstap. Tot op heden is Ivanušec zeer content met zijn transfer. "Het is hier nog beter dan ik had verwacht. Ik heb niet eerder meegemaakt dat je een ring krijgt van de club die alles meet. Dat is een bevestiging van de goede keuze die ik heb gemaakt."

"Ik wil me in totaliteit verbeteren als voetballer. Ook qua fysiek en mentaliteit: het complete plaatje", verklaart de linksbuiten, die een groot verschil ziet met het voetbal in zijn thuisland Kroatië. "Het grote verschil qua voetbal zit hem in de intensiteit. Bij Dinamo Zagreb speelden we goed voetbal, maar in een lager tempo. In de Eredivisie brengen alle teams energie, ze lopen veel meer, dus moet je dat zelf óók kunnen brengen om het verschil te maken. Ik moest eraan wennen, dus werk ik hard om ook op die manier te kunnen spelen, in het hoogste tempo en dat negentig minuten."

Het wennen aan een nieuwe club ligt hem meer buiten het voetbalveld dan erbinnen, vertelt Ivanušec. "Inderdaad meer in de manier van trainen en werken, want qua spel wist ik dat ik hier zou kunnen passen. Ik houd van het voetbal dat Feyenoord speelt, dat zit ook van nature al jaren in mij. Ik ben een speler die graag druk geeft, die de bal snel weer wil hebben als we hem kwijt zijn. Zo voelde ik me meteen thuis. Voetbal gaat om de bal willen hebben. Ik wil dat en de andere spelers ook. We willen aanvallen, kansen creëren, mooi en energiek voetbal spelen."

Ook erkent de 24-jarige rechtspoot dat het spelen van Champions League-voetbal een belangrijk punt was. "Feyenoord bood alles wat ik wilde. Ik kende deze club natuurlijk al wel, hè. Met Dinamo Zagreb heb ik tegen Feyenoord gespeeld in de Europa League, jaar of drie geleden. Thuis werd het 0-0, uit wonnen wij met 2-0. Dat was mijn eerste kennismaking met De Kuip", aldus Ivanušec, die de afgelopen zomer ook in De Kuip speelde tijdens de Final Four van de Nations League. "De atmosfeer was fenomenaal. Toen wist ik ook dat ik heel graag iedere twee weken in dit stadion wilde spelen."

 

Delen

Reacties

Dit toont toch weer het belang aan van een kolkende Kuip. Spelers ervaren dat als een unicum en kiezen daardoor blijkbaar sneller voor een tweewekelijks bezoek aan onze tempel.