feyenoord-psv-alexandersl-38

Alexander Santos Lima / alexander.santoslima

Nieuws

Koeman: 'Bijlow niet zomaar weer nummer één'

Liban

Justin Bijlow is inmiddels alweer een aantal wedstrijden terug na zijn polsblessure, die hij in augustus opliep in voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Sparta. De Feyenoord-goalie zat dan ook meteen weer bij de voorselectie van het Nederlands elftal. Maar of Bijlow gaat keepen, is geen uitgemaakte zaak voor bondscoach Ronald Koeman, vertelt de bondscoach bij Rondo.

De stoelendans onder de lat van het Nederlands elftal begon in maart. Eerst stond Jasper Cillessen onder de lat, waarna Bijlow, Flekken en Verbruggen volgden met wisselende prestaties. Met de komende wedstrijd tegen Ierland in het vooruitzicht, geeft Koeman aan niet te lang te willen wachten met het kiezen van een eerste keeper. "Ik ben niet een coach die de trainingen met Oranje gaat afwachten. Ze spelen allemaal nog wedstrijden. Justin speelt nog tegen Lazio en AZ, Mark Flekken Manchester United-uit en Bart Verbruggen donderdag bij Ajax", somt Koeman de duels op, waarop hij zijn keuze lijkt te gaan baseren.

"Ik ben er nu nog niet uit wie er gaat keepen. Ik spreek daar ook over met Patrick Lodewijks. Maar mochten wij niet op dezelfde lijn zitten, kies ik voor mijn eigen gevoel", benadrukt Koeman. Ook de blessuregevoeligheid van Bijlow helpt de bondscoach niet een duidelijke eerste keeper te kiezen. "We hadden we het liefst al een vaste nummer één gehad, maar dat is door blessuregevallen helaas nog niet gelukt. Hopelijk kunnen we daar snel naartoe werken."

 

Delen

Reacties

blessures oke, maar onze Bijlow is toch gewoon overduidelijk de beste keeper van allemaal?
hoever ik het weet is het altijd de beste opstellen toch.
Lijkt me best een valide redenering van Koeman. In ideale vorm is Bijlow de beste, maar de vraag is of hij die ideale vorm nu heeft. Ik zeg niet dat hij dat niet heeft.. maar de aanstaande twee wedstrijden lijken mij ideaal om die ideale vorm te bevestigen.

De mannen van Kein Geloel hadden ook wel een interessante gedachte.. dat Bijlow eigenlijk te goed is om te behouden voor Feyenoord, maar door zijn blessures de grote clubs afhaken. Eigenlijk had hij al bij een club als City in de basis moeten staan, maar men durft dat niet aan. Wat voor Bijlow uiteraard erg jammer is, maar voor Feyenoord het het legioen juist ideaal.

Kom op Justin.. laat het vooral zien deze aanstaande wedstrijden!
Voor Feyenoord is een keeper die ieder seizoen wel een aantal weken eruit ligt toch niet ideaal.. ik snap de gedachte maar ideaal is een keeper van dit kaliber waar je een heel seizoen op kunt rekenen
Dat hoeft niet helemaal waar te zijn. Je hebt natuurlijk graag je eerste keeper. Maar met de blessure ruimte die Bijlow biedt houd je een tweede keeper ook gemotiveerd en aangehaakt.