Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Bondscoach Ronald Koeman prijst het spel van Feyenoord onder Arne Slot

Liban

Bondscoach Ronald Koeman heeft lof geuit over het spel van Feyenoord onder leiding van Arne Slot. In de uitzending van Ziggo Sport-praatprogramma Rondo benadrukte Koeman de indrukwekkende aspecten van het team dat onder Slots leiding speelt, met speciale aandacht voor de intensiteit van het spel en de omschakeling. 

"Ze spelen erg goed, in allerlei opzichten," merkte Koeman op. "Het is bekend dat het team onder Slot en zijn staf uitstekend wordt voorbereid. De intensiteit van hun spel, vooral in de omschakeling, is opmerkelijk. Aanvallers die ook verdedigend terugsprinten, dat is iets wat je echt merkt in speelwijze", is de bondscoach complimenteus over de regerend landskampioen. 

Die manier van spelen in bijvoorbeeld het opbouwen, zit er dusdanig ingeslepen dat spelers als Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman soms moeten wennen aan de speelwijze van Oranje, aldus Koeman. "Ze zijn zo gewend aan hun eigen speelstijl, waardoor het soms wat tijd kan kosten om zich aan te passen als er iets anders wordt gevraagd. Het is echter indrukwekkend om te zien hoe ze vasthouden aan hun speelstijl." Koeman wees ook op de persoonlijkheid van de spelers en hun prestaties in Europese wedstrijden, zoals de recentste ontmoeting met Atlético Madrid. Hij noemde het een beetje de 'Nederlandse ziekte' waarbij spelers zich zelfverzekerd voelen en uiteindelijk verliezen. Desondanks prees hij de ontwikkeling van Feyenoord onder Arne Slot en zijn staf, en noemde hij de prestaties in Europees verband 'heel knap'.

 

Delen

Reacties

Nederlandse ziekte?... Koeman toch.
We weten allemaal dat het de Amsterdamse ziekte is, nu nog hardop uit durven spreken...
Koem zal Hartman wel vast moeten opstellen of zet hij soms een slome slak op in zijn plaats. Dan zou hij echt (B) blind zijn
Dat de Jong een plek krijgt in Oranje staat buiten kijf. Maar Wieffer is zeker niet kansloos ten opzichte van Gravenberch en Schouten. Het tempo waarin hij het spel verplaatst is veruit het hoogste van deze drie spelers. Dat je in Oranje minder zeker bent van je basis plek is natuurlijk ook niet onlogisch.
Koeman heeft sws een zwak voor Feyenoord
Toch heb ik het idee dat onder Koeman straks alleen Hartman echt een vaste plek heeft op het EK.

Geertruida moet het echt nog afdwingen dat J. Timber, De Ligt of een ander zijn plek niet pakt maar maakt een goede kans.

Wieffer gaat uit de basis als Gravenberch, Schouten en De Jong erbij komen.

Stengs en Q. Timber mogen blij zijn als ze mee mogen en Bijlow moet eerst maar eens dit blijven.
Klopt, ze staan er vooral door omstandigheden goed op momenteel bij Oranje. Wat betreft Geertruida, het is echt zonde dat hij al even niet op zijn scherpst lijkt. Ik denk dat hij erg geschikt is als RCV in een systeem met 5 verdedigers, maar hij moet een tandje bij zetten als hij zijn plekje wil houden als De Ligt/Jurriën Timber terug is
Bij Oranje is gewoon veel concurrentie, behalve op de spitspositie. Overigens denk ik dat Stengs als hij deze lijn voortzet best wel eens kans kan maken op behoorlijk wat speeltijd als rechtsbuiten. Simons kan ook op 10 spelen en Malen zou zomaar de spits kunnen worden.