luka-ivanusec-bron-gnkdinamo

@gnkdinamo

Nieuws

Ivanušec: "Feyenoord is de ideale stap voor mij"

Van de redactie

Luka Ivanušec heeft zijn laatste duel in het shirt van GNK Dinamo Zagreb er op zitten. Donderdagavond won de Kroatische club met 3-1 van Sparta Praag in de play-offs voor de Europa League. De aanstaand Feyenoorder tekende aan voor de laatste treffer van het duel. In gesprek met MAXSport sprak de middenvelder over zijn afscheid en transfer naar Feyenoord na afloop van het duel.

Vrijdag komt de 24-jarige middenvelder aan in Rotterdam om zijn transfer af te ronden. Trainer Igor Bišćan meldde dat Ivanušec vrijdag medisch gekeurd zal worden door Feyenoord. De oefenmeester van Dinamo Zagreb deed er alles aan om zijn middenvelder over te halen om nog langer te blijven. "Ja, ik bleef de hele tijd aandringen, maar moeten zijn beslissing respecteren. Ik wens hem veel geluk in Rotterdam. We zullen hem missen want hij is een geweldige speler."

Ivanušec heeft goede gesprekken gevoerd met Feyenoord. De doorslag voor de middenvelder was de wil van de Rotterdammers om de Kroaat naar Feyenoord te halen. "Ik voelde dat ze me echt graag wilden hebben, dat was een keerpunt", aldus Ivanušec. "Ik wil de fans van Dinamo bedanken voor dit prachtige afscheid. Ik had dit echt niet verwacht, mooier kon het niet."

Ivanušec kijkt uit naar zijn nieuwe club en is erg dankbaar voor zijn tijd in Zagreb. De middenvelder kreeg vlak voor tijd een publiekswissel. Geëmotioneerd en onder luid applaus van publiek en zijn collega's verliet de Kroaat het veld. "Met een doelpunt en een assist kan mijn afscheid niet beter zijn. Ik zal elke toekomstige wedstrijd volgen en blijven juichen voor Dinamo en contact houden. Feyenoord is de kampioen van Nederland, speelt in de Champions League en ik geloof dat het de ideale stap is in mijn carrière."

Delen

Reacties

Welkom Luka. Emotioneel, maar ook mooi.
Matias #Soule has interest domestically from both #Salernitana and #Frosinone but now there is also two Dutch clubs interested in the young Argentine: #FortunaSittard and #Feyenoord who can pay outright (€10m) for the player, while the Italian sides cannot (
@TuttoSalerno /> )
Lmao, geloof je nou een bron die zegt dat Fortuna direct 10 miljoen kan neerleggen
Ook het eerste wat ik dacht toen ik dat zag staan
Ik denk dat ze bij de 10 miljoen alleen Feyenoord bedoelen en niet Fortuna.
Ja klopt waarschijnlijk wel, maar denk alsnog dat deze transfer niet gaat gebeuren. Zat buitenspelers, zeker nu Ivanusec er is. Het geld wat nog besteed kan worden moet je aan Bitello uitgeven.
Kan je geen Engels ofzo? Dat staat er duidelijk niet.
T is gewoon heel slecht verwoord, heeft niks met mijn Engels te maken. Voor de rest hoop ik niet dat je altijd zo aanvallend bent, kan me niet voorstellen dat je zo veel vrienden maakt.
Zijn er eigenlijk nog steeds mensen hier die ‘pas geloven dat hij komt als hij zijn handtekening gezet heeft’? 🤔
Heb er heel veel vertrouwen in, maar Danjuma naar Everton ging ook niet door terwijl de photoshoot al gedaan was. ;p
Hij zal de eerste niet zijn die niet door de medische keuring komt.
Zeker. Kan nog onderschept worden... '90 praktijken hahaha

Mijn vuistregel blijft pas als het feyenoord.nl staat is het pas 100% zeker
Maar deze is toch 95+%
Ik werd sinds enkele weken bang dat het niet zou lukken, maar inderdaad, nu is het wel duidelijk lijkt me. Vreemd om te zeggen dat het nu nog steeds niet zou doorgaan.
@FTM Weet jij wat er waar is van dit Braziliaanse stukje over de onderhandelingen over Bitello? Hier wordt gezegd dat ze voor 12 miljoen gaan. Lijkt me niet realistisch dat Feyenoord dat gaat betalen toch? https://gauchazh.clicrbs.com.br/esportes/gremio/noticia/2023/08/gremio-faz-contraproposta-ao-feyenoord-para-vender-bitello-cllpi1lu100bi016ohxyw8nxc.html
Feyenoord heeft 9 geboden voor 80%. Hoop dat ze kunnen uitkomen op 10.5 miljoen voor 80%.
Lijkt me een mooi bedrag, ik hoop dat ze daar binnen een week nog uit kunnen komen. Kan me ook wel voorstellen dat Geertruida eerst weg moet voordat Feyenoord dit neer kan leggen.
Feyenoord kan dit makkelijk neerleggen, maar of ze dit willen is de vraag
Nee hoor, de kaa lijkt leeg te zijn.
Hebben ze een 2e bod gedaan? 7 milhoen voor 70% zover ik heb gelezen
Ja en nog bijbetalen met 2 miljoen voor de laatste 10 procent.,
Volgens mij was in het eerste bod opgenomen om eerst 7miljoen voor 70% te betalen en dan voor 2 miljoen nog 10 of 20% bijkopen.
Soort Gimenez-constructie
Ah oke! Thanks. Er is dus geen 'nieuw' 2e bod maar een 1e bod + het in de toekomst bijkopen van 10% voor 2 miljoen
Dat is wel zoals ik het begrepen heb.
Gremio heeft daarna een tegenbod gedaan, onbekend wat de details zijn
Die gozer scoort echt aan de lopende band. Hoop dat hij het Bij Feyenoord net zo goed gaat doen!
Al moeten we de verwachtingen ook niet te hoog leggen. geef hem even de tijd!
Inderdaad, net als zerrouki de tijd geven. Spelers worden al na 2 wedstrijden afgeschreven. Gaat helemaal nergens over!
Eens. Na een jaar kun je spelers pas echt goed beoordelen als buitenstaander, aangezien je ook van de trainingen weinig ziet. Kritiek om Timber en Dilrosun vind ik langzaamaan terecht worden aangezien die veel gekost hebben/veel verdienen en na een jaar nog steeds weinig hebben laten zien, maar dat gezeur op Zerrouki en Stengs bv is erg voorbarig
Na een jaar zijn ze bij succes meteen ook weer weg.
Maar even serieus jongens, onze club is toch gigantisch goed bezig. Wie had 5 jaar geleden gedacht dat wij nu een international van Kroatie ( een land dat het altijd goed doet op eindtoernooien ) zouden kunnen binnenhengelen. Als je nu ziet dat we internationals van Kroatie, Tsjechie, Mexico, Slowakije, Nederland, Japan en Algerije en Iran in onze selectie hebben ( waarvan een deel niet eens basisspeler is ) dan hebben we het toch ongelofelijk goed voor elkaar?
Een Ferrari zonder motorblok is ook niks waard 🤓
Ik denk toch dat we FTM een hele dikke pluim moeten geven, over zijn continue berichtgeving over de Ivanusec deal. Volgens mij klopt het helemaal wat hij communiceerde.
@FTM HULDE!
Die Rutger, die lapt de info van Krabby en Gouka zwaar aan zijn laars. Want zij gokken maar en hebben nooit inside info!!!!
volledig mee eens. hulde ftm, mn dagelijkse betrouwbare informatie bron.
Zo mee eens!!!!!
Iedereen die telkens zijn/haar twijfels hadden mogen nu excuses maken.
Dus zeg maar SORRY RUTGER!
Zoals Rutger "sorry" zei over dat geweldige artikel over Arne Slot?
We zitten hier allemaal vrijwillig op he.
En hij heeft heelveel dingen goed!
Je kan niet altijd 6 gooien.
En over zijn lijst waar Slot(waar ik trouwens heel blij mee ben) het over heeft, waar rook is is meestal ook vuur toch?
weten we deze jongen wel ook even de tijd geven. hij word nu al als de verkoper gezien en heeft nog geen bal aangeraakt voor ons. de druk op zijn schouders is nu al groot daar heeft hij ook niet om gevraagd. ik ben van mening dat het een goeie voetballer en aankoop is maar laten we hem ook even de tijd geven.
Tip! Lees het artikel op VI maar met een analyse over het elftal en hoe we spelen.

Kunnen alleen paniekzaaiers ook weer terug het hok in ;)

Het wordt een heerlijk seizoen.

Fijne dag!
Doe de tekst eens plakken hier, is weer een pro artikel
Bij Feyenoord geeft het scorebord aanleiding tot paniek. Na twee duels wacht de landskampioen nog op de eerste zege. Toch is de situatie in Rotterdam-Zuid niet zo somber als de ranglijst doet voorkomen.

Feyenoord is het seizoen begonnen met drie dompers. Na de nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zijn remises tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2) gevolgd. Dat betekent dat de achterstand op AZ en PSV reeds is opgelopen tot vier punten. De regerend kampioen meldt zich ondertussen op de transfermarkt om Arne Slot van offensieve impulsen te voorzien, met de komst van Ondrej Lingr en Luka Ivanusec.

Zelfs zonder die nieuwkomers zijn er drie redenen tot voorzichtig optimisme bij Feyenoord.

1. FEYENOORD GEEFT BIJNA NIETS WEG
Een goede defensieve organisatie is een voorwaarde voor een kampioensteam. Vorig jaar was dat de sleutel voor Feyenoord in de titelrace. PSV en Ajax scoorden meer dan de Rotterdammers, maar schoten uiteindelijk tekort omdat ze meer treffers incasseerden.

Feyenoord kon meer dan de concurrentie terugvallen op een verdedigende basis. Dat fundament maakte de ploeg van Slot lastig te verslaan.

Hoewel de ranglijst na twee speelrondes nog wat anders suggereert, wijzen de onderliggende data erop dat Feyenoord op dit vlak nog altijd een voorsprong heeft op de andere topclubs.


Afgaande op Expected Goals geeft Feyenoord bijna niets weg. Dat is extra knap omdat de Rotterdammers tegen Fortuna Sittard een groot deel van de wedstrijd met tien man hebben gestaan en op bezoek bij Sparta Rotterdam alle risico's genomen hebben met een slotoffensief.

Natuurlijk is een steekproef van twee wedstrijden te klein om al grote conclusies te trekken, maar niets wijst erop dat Feyenoord plotseling verdedigend kwetsbaar geworden is. Tegenover het geblesseerd wegvallen van goalie Justin Bijlow staat bovendien de rentree van Gernot Trauner. Na de thuiswedstrijd tegen Almere City FC is ook de nieuwe rechtsachter Bart Nieuwkoop weer beschikbaar.

2. FEYENOORD ARRIVEERT IN 'BELOFTEVOLLE SITUATIES'
De analyse van Slot na het gelijkspel tegen Sparta was kraakhelder. De Feyenoord-trainer had gezien dat zijn ploeg veelvuldig in 'beloftevolle situaties' was gekomen vanuit balbezit. Alleen had dat te weinig kansen en doelpunten opgeleverd.

De statistieken van Feyenoord onderstrepen die conclusie.


Na twee speelronden is Feyenoord koploper qua succesvolle passes naar het laatste gedeelte van het veld. Op bezoek bij Sparta toucheerden de Rotterdammers bovendien 53 keer de bal in de vijandelijke zestien, een record in uitwedstrijden in de Eredivisie onder Slot.

Het probleem van Feyenoord is dat die vele balcontacten rond de vijandelijke zestien veel te weinig opleveren. De ploeg van Slot staat na twee duels op 3,36 Expected Goals, een mager aantal voor een titelkandidaat. Ajax (6,38), AZ (5,06) en PSV (4,93) doen dat aanmerkelijk beter.

Video-illustratie van beloftevolle situaties van Feyenoord.
Bovenstaande video met tien kansrijke aanvallen tegen Sparta illustreert de uitdaging voor Feyenoord. In de eindfase worden opvallend vaak verkeerde keuzes gemaakt. Deze tien combinaties leveren hierdoor geen enkele doelpoging op en zijn zodoende niet terug te zien in de Expected Goals-aantallen.

De komst van Lingr en Ivanusec moet daarbij gaan helpen. Lingr is een specialist in het vrijlopen in het strafschopgebied. Ivanusec beschikt over de creativiteit en het spelinzicht om in de eindfase goede keuzes te maken. Met wat extra kwaliteit kunnen de vele 'beloftevolle situaties' gaan leiden tot meer daadwerkelijke kansen.

3. WIEFFER EN STENGS SPELEN BEST AARDIG
Slot hield Wieffer een wijsheid van zijn overleden opa voor: 'Als je eenmaal de reputatie hebt dat je op tijd komt, dan kom je nooit meer te laat.' De Feyenoord-trainer waarschuwde zijn pupil op die manier voor zijn zelfkritiek. Daarmee zou Wieffer onnodig het beeld bevestigen dat hij slecht aan het seizoen begonnen was.

Hoewel Wieffer in de eerste helft tegen Fortuna Sittard inderdaad slordig was, speelde hij verder best aardig.


Wieffer bereikte dit Eredivisie-seizoen vaker dan elke andere speler een ploeggenoot in het laatste gedeelte van het veld. In dat klassement blijft hij geprezen spelmakers als Branco van den Boomen en Joey Veerman voor. Hoewel Wieffer geen middenvelder is die met splijtende passes medespelers voor de keeper zet, doet hij wél precies waarvoor hij op het veld staat.

Videobeelden van passes van Mats Wieffer.
Wieffer houdt het simpel en speelt medespelers voor hem aan. Met de kwaliteiten vervult hij precies de rol die Slot hem op het middenveld geeft.

Op de plek naast Wieffer is Stengs nog geen onverdeeld succes gebleken. Toch is het niet zo dat hij door het ijs gezakt is tegen Sparta. De linkspoot heeft met meer dan negentig procent van zijn passes een ploeggenoot bereikt én vier kansen gecreëerd.
Video-illustratie van passes van Calvin Stengs tegen Sparta Rotterdam.
Bij zijn drie beste passes tegen Sparta (zie bovenstaande video) heeft Stengs simpelweg pech dat die niet omgezet worden in rendement. In de 27ste minuut lanceert hij met een subtiel balletje Santiago Giménez in de omschakeling. Alleen eindigt het schot van de Mexicaan in de handen van Nick Olij. Direct na de tegengoal van Feyenoord (waarin hij niet vrijuit gegaan is) steekt Stengs met veel gevoel Igor Paixão weg in de diepte. Sparta trekt aan de noodrem en verhindert zo een opgelegde kans voor de Braziliaan. Stengs legt de vrije trap die volgt knap bij de tweede paal neer, alleen krijgt Giménez die bal er niet in.


In de Eredivisie heeft Stengs tot nu toe kwalitatief de beste mogelijkheden gecreëerd bij Feyenoord. Alleen krijgt hij daarvoor geen credits zolang zijn ploeggenoten die kansen niet omzetten in doelpunten.

Zelfs in de linie waar Feyenoord nog het meest zoekende is, lijkt een oplossing niet gigantisch ver weg. Een middenveld met Wieffer en Stengs kan op termijn misschien wél gaan werken.

CONCLUSIE
Na een slecht begin aan het seizoen lijkt Feyenoord ogenschijnlijk weinig te hebben om zich aan vast te houden. Bij een nadere beschouwing blijkt dat het perspectief van de Rotterdammers niet zo somber hoeft te zijn. Op de verdedigende organisatie valt weinig aan te merken en Feyenoord arriveert bijzonder vaak in de eindfase. Indien het beter gaat lukken om dat combinatiespel om te zetten in kansen en doelpunten, dan is Feyenoord gewoon weer een grote titelkandidaat.
Twijfelde je daaraan dan? Het gaat nog niet best, maar Slot en Ten Kloese zorgen ervoor dat het wel weer gaat lopen joh
Prima analyse, kan me er wel in vinden
Dank voor het delen van het artikel. Ik had inderdaad het idee dat het niet perse extreem slecht ging, maar kon niet aanwijzen waarom, dus was het toch erg makkelijk om mee te gaan in het negatieve gevoel na 2x gelijk spelen. Al helemaal met de nieuwe aankopen erbij begin ik weer zin te krijgen in de volgende wedstrijden!
Geen probleem hoor. Ja klopt, met de laatste 2 aankopen hebben we ons echt versterkt en staat er zo gewoon weer een echt goede ploeg waarmee we de strijd om de titel aankunnen
Mee eens. Het gaat helemaal goed komen!
Op Telegram even lid worden bij anti paywall. Staat het artikel....https://t.me/makan34
VI....hahahahahahaha. Feyenoord zou er goed aan doen een echte watcher aan te stellen. Krabby is zwaar surrogaat
Het is toch ook allemaal kletspraat van de bovenste plank? Feyenoord geeft bijna niets weg. Wat een onzin. Tegen Fortuna kom je een paar keer goed weg en tegen Sparta krijg je toch ook gewoon 2 goals tegen en bijna de 3-1. Dat is toch ook de hele reden dat je punten verspeeld? Ook vorig seizoen erbij halen, terwijl je met Kokcu en Szymanski een vracht aan goals hebt ingeleverd. Er moeten zeker heel snel dingen gebeuren, anders is er alle reden tot paniek!
Mikos is ook prima ligt erg goed bij Feyenoord.
Volgens mij heb je een selectief geheugen en weet je niet hoe we vorig seizoen begonnen.

Daarnaast, de bedriegt niet. Jouw interpretatie van wat je met supportersogen op het veld ziet wel. Niks mis mee, daarom is dit artikel er.
Krijg je een prachtig gefundamenteerde nuance op al die kortzichtige onderbuik reacties. . . Wordt het met korte termijn denken de grond in geboord. De praktijk zal het uitwijzen wacht maar af. Hopen dat ze die Bitello ook nog uit de financiën kunnen wringen en laten we Sinisterra niet helemaal vergeten. Dubbele bezetting op links lijkt mij heerlijk met een zwaar seizoen in het verschiet met prachtige Europese kansen. . . Alles op Slot en te Kloesse😎
Dit is geschreven door Pieter Zwart. Misschien eerst lezen voordat je direct weer in de gebruikelijke cynische schreeuwmodus schiet.
Of op Yoube zoeken op Luka Ivanusec: de nieuwe x factor van Feyenoord. Leuk en interessant om naar te kijken/luisteren
Niet om het een of ander, voel me niet aangesproken, maar VI heb ik structureel iets op tegen.
Ben benieuwd of hij dit elftal een beetje op gang krijgt.
Welkom bij de mooiste club op aarde Luka 🔴⚪️⚫️
Beste man heeft 10 afscheidswedstrijden gespeeld
Dat dachten wij misschien, hij wist wel beter…
Feyenoord is de ideale stap voor iedere goede voetballer. Nogmaals, welkom.
Naar mijn mening nu
Bijlow/wellenreuther
Geert/trauner/hancko/hartman
Wiefer/zerrouki (die 2 gaan hun draai wel vinden samen)
Lingr
Ivanusec/gimenez/paixao
Ik zou zelf liever Stengs zien op de plek van Zerrouki. Dan zit er wat meer voetbal in de ploeg en speelt Wieffer op zijn eigen plek. Verder volledig eens met deze opstelling. Al denk ik dat Lingr nog niet in de basis zal starten zondag, want hij heeft nog nauwelijks meegetraind. Idem voor Ivanusec.
Echt niet Zerouki of Wieffer, - Bitello - Lingr
Bitello zou echt een top aankoop zijn, iets wat Feyenoord nog meer impulsen geeft. Maar hij is er nog lang niet, denk dat er eerst iets verkocht moet worden voordat hij komt.
Perfecte opstelling! Stengs goeie speler om als wissel te gebruiken maar voor de basis geeft hij nog te weinig thuis! Denk ook dat zerrouki en wieffer hun draai samen gaan vinden en dat dat uiteindelijk een heel goed blok samen is. Vooral met het stukje meer creativiteit wat moet komen van lingr en ivanusec.
Ueda ipv Lingr, voor de rest 👌🏽
Waarvan verlosser ? ...gewoon een hele goede speler ..en dus welkom
Welkom Luka. Geniet van De Kuip, het Legioen en Rotterdam. Laat zien waarom we jou zo graag wilden binnenhalen.
Als Boskamp zegt dat iemand een geweldenaar is, dan is het zo!
Hij heeft keuring om 10u ik sprak de
Makelaar die zijn huis gaat regelen 😉
Aandacht te kort.. lekker man die duim zuiger dat je bent om die tijd zat hij nog in het vliegtuig
Welkom Luka! Je wordt nu gezien als de verlosser, dus maak de verwachtingen waar 😉
Best hoge verwachtingen terwijl dit niet een speler is die 3 man voorbij gaat op snelheid en scoort. Meer de combinatieman vermoed ik. Maar wel een topper
Hij heeft een goede actie in huis hoor, alleen de versnelling is wat minder.
Als je naam Ivanusexy is dan vraag ik me af of je jezelf hebt verdiept, zijn acceleratie is juist zijn grootste kwaliteit
Nou, ik ben zelf kroaat en dinamo is mn club daar, ik ken zo 8 spelers uit de selectie van feyenoord noemen die sneller zijn dan hem.
Als t trauner niet is ben ik blij haha