Luka Ivanusec | Thumbnail via Youtube: FR compilations

YouTube thumbnail FR compilations

Nieuws

Ivanušec: "Ik kan nog beter ingespeeld raken met mijn ploeggenoten"

Van de redactie

Luka Ivanušec maakte vandaag zijn debuut voor Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De recentelijk aangetrokken Kroatische aanvaller luisterde zijn debuut op door de assist op de 1-2 van Calvin Stengs te verzorgen.

De 24-jarige Ivanušec keek na afloop op de persconferentie tevreden terug op zijn eerste wedstrijd voor de Rotterdammers. “Ik denk dat het door de overwinning een mooie dag was. Ik ben blij voor het team, dat we vijf goals hebben gemaakt en met mijn assist. Feyenoord is een team dat speelt vanuit balbezit en dat past bij mij”.   

De samenwerking met Quilindschy Hartman en Calvin Stengs liep tegen de Domstedelingen direct naar behoren. Volgens Ivanušec voelen de spelers elkaar al goed aan en kan het alleen maar beter worden. “We zijn technische spelers, we weten hoe we een-twee combinaties goed moeten uitvoeren. Ik denk dat ik nog beter ingespeeld kan raken met mijn ploeggenoten. Ik ben hier pas een week. Vanaf nu zal het steeds beter gaan.”

De van Dinamo Zagreb overgekomen buitenspeler merkte dat er in de Eredivisie meer wordt gevraagd dan in zijn geboorteland. “Het is een hoger niveau dan de Kroatische competitie. Er wordt meer gelopen en er is meer intensiteit tijdens een wedstrijd. Dat zal ik de komende weken aan moeten werken.”   

Ivanušec is nog maar net in Rotterdam gearriveerd, maar vertrekt morgen alweer naar Kroatië om aan te sluiten bij het nationale team. “Er is nu een interlandperiode. Ik ben er trots op met het Kroatische nationale elftal mee te gaan.” Bij het nationale elftal zal hij Borna Sosa treffen, die recentelijk ook de overstap maakte naar de Eredivisie. Ivanušec sprak al met hem. “Ik heb gesproken met Sosa van Ajax, om te zien hoe het met hem gaat.” Dat beide spelers voor rivaliserende clubs spelen weerhoud hen niet elkaar op te zoeken. “De steden liggen dicht bij elkaar. Ik weet dat er rivaliteit is, maar ik ben nog steeds vrienden met hem. Al kijk ik wel uit naar die wedstrijden.”

Delen

Reacties

Genieten vandaag. Klasse druipt ervanaf.
Het begin is in ieder geval veelbelovend…wat hij zelf aangeeft; het kan alleen maar beter gaan.

Bij Lingr zag ik ook een bepaalde drive in de minuten die hij kreeg.

Dit zijn 2 spelers die Feyenoord meer gaan brengen.
Ik denk zo wat de gehele selectie voegt wat toe. Kwalitatief brede selectie. Er vanuit gaande dat het spell alleen maar beter gaat draaien. Invallers zullen steeds scherper invallen. Niveau gaat daar door echt omhoog.
Maakt ook duidelijk hoe lastig het is de puzzel met transfers in elkaar te laten vallen. Ivanusec rust geeft andere ruimte en tijd. Een sleutelspeler, waar we lang op hebben gewacht, meer dan de moeite waard lijkt het alle makkelijke commentaren ten spijt. Groe waardering voor de klasse van team te kloese en team slot ons elftal zoveel verschillende wapens te bieden. Ik kijk erg uit naar het komende seizoen en heb veel vertrouwen.
Lekker 90 min vol gespeeld. Ivanusec had vandaag mooie dribbels en passes, helaas schoot hij niet raak. Maar wat een verademming om naar te kijken. Goed debuut!
En die neuzen 0 0 ik zit echt te genieten nu 108.3 miljoen hebben ze uitgegeven.
En dan komen ze nog goed weg. Die penalty zo overschieten pff.