arne-slot-lachend

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Hij heeft veel meer stabiliteit in zijn spel"

Nigel

Hoofdtrainer Arne Slot is zeer positief over de ruime overwinning die zijn ploeg heeft behaald in De Galgenwaard. Feyenoord kwam helemaal niet in de problemen en het bracht twee nieuwe debutanten in de basis. Arne Slot reageert dan ook zeer positief. 

Feyenoord scoorde vandaag uit prachtige aanvallen. Op de vraag welke hij de mooiste vond, kiest hij niet voor de 1-4. "Ik vond de 1-2 mooier omdat het belang van de goal ook altijd meetelt. Maar het waren beide prachtige aanvallen. En het is heel fijn om te zien dat wij die vele mooie aanvallen nu kunnen omzetten in doelpunten." De hoofdtrainer van Feyenoord blijft ook nog een beetje kritisch. "In de eerste helft zie je een enorm niveauverschil waarin we veel kansen hebben en veel beter zijn. Maar we verzuimen te scoren waardoor FC Utrecht met één voorzet en één hoekschop de 1-1 op het bord zet. En die doelpunten tellen net zo hard mee als de mooie doelpunten én de mooie aanvallen die wij niet afronden, dat vond ik de enige tekortkoming van vandaag." Arne Slot is voor de rest zeer tevreden; Feyenoord heeft maar één kans uit een corner weggegeven, en meer kansen heeft FC Utrecht niet gehad. 

Slot over het basisdebuut van Ivanušec: "Hij had een goed debuut. Maar het speelt altijd heel lekker in een elftal wat zó goed samenspeelt. Wat je nu ziet, is dat dit elftal net twee weken met elkaar traint, dan zie je wat wij kunnen en dat wij heel goed kunnen voetballen. Het wachten voor Ivanušec wel waard als je hem vandaag hebt zien spelen. Hij is heel goed in de één tegen één, hij is vaardig en hij is een volwassen speler. Onze buitenspelers staan bekend dat ze wel eens iets kunnen creëren, maar het is algemeen bekend dat dit met pieken en dalen gaat. Daar tegenover heeft Luka Ivanušec veel meer stabiliteit in zijn spel en dat onderscheidt hem meer dan de andere buitenspelers die wij tot onze beschikking hebben." Arne Slot baalt er dan ook van dat de interlandperiode er nu aankomt. De trainer had graag verder gewerkt met de hele groep. 

Giménez werd gewisseld omdat hij wat last had van zijn lies. Slot vertelde voor de camera's van ESPN dat de spits van Feyenoord zich in de rust al liet behandelen, hij gaf uiteindelijk tijdens de wedstrijd aan dat hij gewisseld moest worden. "Het moet straks beoordeeld worden of hij gaat afreizen naar Mexico voor de interlands." Vertelde Slot nog. 

De hoofdtrainer baalt dan ook dat de eerste twee wedstrijden zijn geëindigd in een gelijkspel. "We zullen nu bijna het hele jaar in de achtervolging moeten omdat in ieder geval één ploeg (PSV, red.) waar wij mee in concurrentie zijn ook een hele goede indruk maakt."

Delen

Reacties

Wat heeft Timber tegenwoordig in de thee?
Even heel wat anders......... Madrid vlucht en hotel geboekt. Wie weet hoe ik aan kaarten kan komen???
Verdiende overwinning. Nou nog als een team het af jagen van de tegenstander zoals afgelopen seizoen. Fysiek sterker worden, dan staat er weer een team die weer kampioen kan worden.
Ja ik deel de lach graag met trainer Slot, je kan op zo'n moment allen maar blij zijn ook omdat Feyenoord je liefde is. Er is heel veel mogelijk met dit team. toch het is nu een paar uur later., ik heb inmiddels de wedstrijd Arsenal - Man United en U. Berlin en R B L. gezien en dan raak je verstand loos. Wat hebben we dan deze middag een tempo loze wedstrijd gezien, Feyenoord kon er nog mee door, maar Utrecht stelt dan toch helemaal niks voor. 5 - 1 een mooie uitslag binnen onze grenzen. maar gaan we daar over dan gaat het tempo enorm omhoog. Arsenal - Man United dat was echt een zuurstof loze wedstrijd, Ik vraag me af of ze daar in Engeland wel tijd hebben om te ademen. M'n maat zij, maak je maar geen zorgen dat doen ze gewoon na de wedstrijd, er zat echt geen stop in, en mij werd ook duidelijk je kan kopen wat je wil, maar daar hoort bij je moet gaan tot aan het gaatje anders is het heel snel voorbij en dat wil je niet. Dus Trainers ..... Spelers volg de beelden van de top in het buitenland en dan zie je heel snel weten wat er gevraagd word.
Wat een jankverhaal na een uitstekende middag waarin ons cluppie een veegpartij heeft uitgedeeld.
Je kan geen hoog tempo spelen als maar 1 team.kan voetballen.
Wat een disrespect eigenlijk die goal van minteh man man man wat heerlijk
Inderdaad. Iemand zo ‘disrespectful’ het bos insturen zou bestraft moeten worden met een rode kaart,
Nog niet zo lang geleden zat iedereen hier maar te zeiken en zeuren dat ze bij PSV en Ajax veel beter hebben ingekocht aan spelers.

Hoorde vanmiddag in de voorbeschouwing een heel terecht iets gezegd worden (weet even niet meer door wie), diegene concludeerde namelijk dat er bij Feyenoord en PSV met rust en gericht naar kwaliteit gekeken wordt als het gaat om aankopen maar dat veel clubs ook maar aankopen om aan te kopen. Utrecht is daar een voorbeeld van maar vind dat ook van Ajax.

Er is daar geen eenheid van te maken. En ja wat ik hier lees had je Utrecht vandaag echt kunnen slachten met dubbele cijfers. Tegelijkertijd had je dan ook onze held flink in zijn hemd gezet.
Ik vind hernia sommige delen van de wedstrijd nog
Redelijk slordig. Dat komt natuurlijk omdat er helemaal niet gescout is en Arne de sleutelbos heeft. Ongelofelijk want je hand dit Utrecht met 0-10 van de mat kunnen spelen. Lingr viel in en ik heb hem gewoon niet gezien. Zerrouki op de bank ongelofelijk dat ze doen jongen gehaald hebben. 🙈🙈
Moet er toch weer effe over Zerrouki gezeikt worden?
Oh ja, en Lingr had de assist op Minteh.
Lingr viel 5 minuten voor tijd in.
Wat had hij buiten zijn assist nog meer moeten laten zien dan??
Lol. Lingr niet gezien. Mocht een paar minuten voor tijd invallen in een wedstrijd die allang gespeeld was. En geeft daarin nog een assist. Denk dat er wel kwaliteit in die jongen zit
Hoe lang heeft Lingr ingevallen? Niet gezien? Hij heeft 9 min. speeltijd gehad in een westrijd die eigenlijk klaar was.
Lingr viel in en heb hem gewoon niet gezien... iets te veel bier op?
Ik denk dat jij niet eens de wedstrijd hebt gezien,je wil alleen maar mee praten
Ja echt ongelooflijk geen idee wat Lindr bij Feyenoord doet, 5 minuutjes lopen en een balletje voorgeven en verder leek het wel of hij 85 minuten niets liet zien, echt ze hadden die jongen beter een bankje kunnen geven in die tijd…
Lingr had notabene een assist..Hou op gewoon..
Ik krijg een hernia van jouw commentaar. Je zou het iets positiever kunnen insteken: een soevereine 5-1 uitoverwinning met een aantal vloeiende aanvallen en glansrollen voor Gimenez, Stengs en Ivanusec is gewoon een uitstekende teamprestatie. Lingr deed 10 minuten mee, veel te kort om hem te beoordelen, maar hij had wel een assist. Dat een speler met de kwaliteit van Zerrouki op de bank zit is een teken van kracht dat we niet zo gewend zijn bij Feyenoord. Er zullen waarschijnlijk momenten in het seizoen komen waar we blij zijn dat hij kan worden ingebracht. Of begrijp ik je commentaar verkeerd en is het juist ironisch bedoeld naar alle mensen die het aankoopbeleid hebben neergesabeld?
Best veel vraagtekens bij een aantal beslissingen in de transfer periode, maar vandaag een geweldige pot gezien.
Heb heel graag ongelijk op deze manier
Petertje niet zeiken joh, was gewoon een goede pot met mooie uitslag, geef het nog paar weken en we Staan weer boven aan.
Met hernia is het gewoon lastig voetballen
Heb nog nooit zo'n zeik verhaal gelezen wat een kletskoek
Er zal veel beter verdedigd moeten worden in de CL.
He? Heb je wel gekeken? Stond als een huis.
Op die 2 knoeimomenten waar de tegengoal uit viel na, ben je achterin geen seconde in de problemen gekomen idd.
Ik denk dat ze niet zo aanvallen gaan spelen in de CL. Nu stonden ze soms met twee man achterin. 1 corner die met geluk voor de voeten van een speler van Utrecht komt, was het enige moment wnnr ze in de problemen kwamen.
Wat dacht je van die corner gisteren?
Je bedoelt natuurlijk.....
In de CL kan dat eventueel dodelijk zijn. Net als in de eredivisie dat dodelijk zou kunnen zijn.
Klopt want tegen een Atletico bijvoorbeeld ga je niet zoveel kansen krijgen.
Dat denk jij. Ik wacht de toekomst over het algemeen gewoon altijd even af.
Zeker, je geeft nauwelijks iets weg maar wel iedere keer een tegengoal, dat moet je in de CL niet doen.
Ja, dat zei ik, alleen die corner. Vind Feyenoord sws niet supersterk bij corners. Alles zal dodelijk zijn in de CL. Maar ook wij zijn dodelijk als de tegenstander een fout maakt.
Ze waren echt slecht. De enige echte kans van Utrecht kwam door geklungel van die waardeloze verdedigers die we hebben. En de nieuwe spelers kunnen er ook niet veel van. 2 met een assist en 2 met een goal. Veel te weinig. Gaat een lastig seizoen worden zo.
En nu ff serieus. Ik heb een Feyenoord gezien dat nooit in de problemen is geweest en dat met vlagen heel goed voetbalde. Weet niet wat jij hebt gezien?
Wat een topspeler is dit.
Zoveel meer rust als hij aan de bal is. Met hem kan een Stengs ook veel beter combineren.
10 miljoen is een koopje voor zo een speler.
Hopelijk kan hij ook wedstrijden open breken als het eens neit zo lekker gaat.
Onze linkerkant is nu weer super. Rechterkant moet Paixao nog wat stabieler worden.
We hebben de beste linkerkant van Europa.
Deze gaan we nog heel lang horen 😂😂
Die 1-4 was met afstand de mooiste uiteraard. Werkelijk prachtig.
Inderdaad, tiki taka a la slotta
Vind die Ueda ook wel een fijne spits die heel goed kan weglopen.
Afmaken ging vandaag nog niet heel lekker, want kwam vaak niet uit met zijn passen, maar hoe hij telkens zichzelf vrijloopt is bijna niveau Van Persie.
Moet nog even alerter worden. Dan idd 👍
Werkt van Persie trouwens nog als spitsentrainer bij het eerste of doet hij alleen 018?